Neler Yeni

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 2023’te Ay’a gideceğiz

COMANDANTE

80+ Silver
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,282
İsim
Muhammed Talha Kuruçimen
Daha uzay aracını Aya denk getirmek zorken ondan kat ve kat küçük astreoide araç indirmek neredeyse imkansız.(Tecrübesiz olduğumuzu unutmayalım.)

Ayrıca ayla ilgili büyük projeler hala devam ediyor. Örneğin ayın yörüngesine ve yüzeyine istasyon kurmak.
Ayın yüzeyinde istasyon kurmaları gayet mantıklı geldi. Dünya da bile ufacık yeri paylaşmayı bilmeyenler orada ilk kurduklarında daha büyük sıkıntılar olabilir. Bu mantıklı ama şöyle bir durum da var uzay madenciliğini ilk yapan biz değiliz ama bu eğitimi simulasyona çevirebiliriz ve her büyük durum riskler taşır tabii bunu yapan ülkelerden eğitim almak zor değil ne de olsa birçok şey parasıyla ve benim düşüncem 2023 için sadece Ay'a değil bu dediğim olaylara da dikkat artırmamız gerekiyor. Tek yapılması gereken yabancı yatırım almak ülkedeki gereksiz masrafların hepsini buraya yatırmak çünkü uzay konusunda bir ülke ne kadar gelişirse o kadar çok ileri de büyüyeceğini düşünüyorum. Ay'a gitme meselesi de fena değil güzel ama ülkemin daha büyüğü düşünmesini istiyorum şahsen yabancıların ay madenciliğinden milyar dolarlar kazanabiliyorken biz neden kazanmayalım.

oTToman16

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
274
İsim
Adem SOY

erny

80+ Bronze
Ayın yüzeyinde istasyon kurmaları gayet mantıklı geldi. Dünya da bile ufacık yeri paylaşmayı bilmeyenler orada ilk kurduklarında daha büyük sıkıntılar olabilir. Bu mantıklı ama şöyle bir durum da var uzay madenciliğini ilk yapan biz değiliz ama bu eğitimi simulasyona çevirebiliriz ve her büyük durum riskler taşır tabii bunu yapan ülkelerden eğitim almak zor değil ne de olsa birçok şey parasıyla ve benim düşüncem 2023 için sadece Ay'a değil bu dediğim olaylara da dikkat artırmamız gerekiyor. Tek yapılması gereken yabancı yatırım almak ülkedeki gereksiz masrafların hepsini buraya yatırmak çünkü uzay konusunda bir ülke ne kadar gelişirse o kadar çok ileri de büyüyeceğini düşünüyorum. Ay'a gitme meselesi de fena değil güzel ama ülkemin daha büyüğü düşünmesini istiyorum şahsen yabancıların ay madenciliğinden milyar dolarlar kazanabiliyorken biz neden kazanmayalım.
Öncelikle uzaydaki İSS hatırlatmak isterim birçok milletten insan araştırmalarını yapıyor.

Daha sonra uzay madenciliği yapan bir ülke yok. Nereden oğrendiyseniz yanlış bilgi.

Spektrumdx3

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Sevinmemiz gereken şeyle dalga gecmenizin sebebi nedir?
Herşeyin yapılması planlanan, yada bitmesi planlanan sene neden 2023 yılıdır. Özelliklede sonu?

erny

80+ Bronze
Herşeyin yapılması planlanan, yada bitmesi planlanan sene neden 2023 yılıdır. Özelliklede sonu?
Seçim propagandası.
Büyük ihtimalle olacağına inanmıyorsun ama bir yerden başladılar TUA(Türkiye Uzay Ajansı)'yı kurarak devamının gelcegine inanmak daha mantıklı geliyor bana.

saerqw

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
186
İsim
Yavuz Uzunöz
İnsanlar 60 tık önce ay'a gitmiş biz 23 de uzaya roket göndermeyi planlıyor .d

COMANDANTE

80+ Silver
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,282
İsim
Muhammed Talha Kuruçimen
Öncelikle uzaydaki İSS hatırlatmak isterim birçok milletten insan araştırmalarını yapıyor.

Daha sonra uzay madenciliği yapan bir ülke yok. Nereden oğrendiyseniz yanlış bilgi.
Yanlış bilmiyorsam uzay madenciliğini japonya da bir özel şirket yapmaya kalkışmıştı ama başarılı olamamıştı. Şu anda bulamadım o verileri ama bu daha güzel bir haber değil mi bunu ilk yapan millet senden olacak. Ben uzay madenciliği yapılmasa bile bunun adımlarının atılmasını istiyorum. Çünkü bu çok büyük bir olay.

• Beğen
Reaksiyonlar: erny

Spektrumdx3

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Seçim propagandası.
Büyük ihtimalle olacağına inanmıyorsun ama bir yerden başladılar TUA(Türkiye Uzay Ajansı)'yı kurarak devamının gelcegine inanmak daha mantıklı geliyor bana.
Dostum cebimde 3. El istemiyorum. Uzayı felan geçtim. Bi bilgisayara 1 sene taksit ödemesem. En ucuz araba için 2 sene it gibi çalılmayayım isterse marsa saray diksinler.

erny

80+ Bronze
Dostum cebimde 3. El istemiyorum. Uzayı felan geçtim. Bi bilgisayara 1 sene taksit ödemesem. En ucuz araba için 2 sene it gibi çalılmayayım isterse marsa saray diksinler.
O zaman hep yerimizde sayıklayalım ama ekonomimiz iyi olsun. Ben bunun yerine 2 sene çalışırım nede olsa bu ülkede tek biz yaşamayacağız. Geçmişteki bazı trenleri kaçırdık ama ben ülkemin uzay trenini kaçırmasını istemiyorum.

Spektrumdx3

80+ Silver
En İyi Cevap
1
O zaman hep yerimizde sayıklayalım ama ekonomimiz iyi olsun. Ben bunun yerine 2 sene çalışırım nede olsa bu ülkede tek biz yaşamayacağız. Geçmişteki bazı trenleri kaçırdık ama ben ülkemin uzay trenini kaçırmasını istemiyorum.
kaç yaşındasın dostum. evlimisin ?

Dusmax

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,010
İsim
Tayfun Yılmaz
Aşırı iyi bizim bir ekip olarakta misyonumuz var çok sağlam bütçe olması gerektiğinden şuan bütçe toplamaya çalışıyoruz umarım küçük şirketlere şirket yolundakilere yardımcı olup yanlarına alırlar.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,021,540
Üyeler
161,872
Son üye
sosisliseven3
Top Bottom