İstisnalar kaideyi bozmaz diye bir laf vardır hocam maymun gözünü açıyor yavaş yavaş ama hala inatla kapatmaya çalışıyor elbet bir gün açacak yer alan iktidar afedersin dünyayı fethtetse iyi yönetemedikten sonra yine eleştiririz yine eleştiririz ben 15 yaşında gelecek kaygısı yüzünden saçları dökülen gençlere denk geldim valla ben bu ülkede bilgisayar alamıyorum diyen genç görmeyinceye kadar hep eleştiririm hep kötülerim
Afedersin ama iyi halt edersin!
Eleştirmek tek başına çözüm olsa, CHP bizi muasır medeniyetler seviyesine çıkarırdı... Eleştirebilirsin elbette fakat yapıcı eleştiri yapman gerekiyor.
"Bu işi böyle değil, şu şekilde yaparsanız daha verimli olur." şeklinde yaklaşman gerekiyor. İyi yapılan bir işi de övmen gerekiyor. Bunları yapamıyorsan, zaten bir halt olmaz bu ülkeden...
Yani, bir de bilgisayar örneği vermişsin. Nasıl güleyim bilemedim. Kıyaslamaya bak... Bunları forumda yüzlerce kez anlattım. Hiçbiriniz okumuyor, ideolojik saplantılarınızdan kurtulamıyorsunuz. Hiçbir çaba göstermeden, müreffeh toplumların seviyesine ulaşmak istiyorsunuz. Öyle bir dünya yok arkadaşlar, çıkarın şunu aklınızdan.
Biz bugün bilgisayar alamıyorsak, ülkeyi 50 yıldır tarım ülkesi olmaya mahkûm edenler yüzünden... Yapılan her sanayi hamlesini, katma değeri yüksek üretimleri engelleyenler yüzünden alamıyoruz. Vecihi Hürkuş, Nuri Demirağ, Nuri Killigil, Engin Arık ve daha nicesi gibi isimler harcandığı için tarım ülkesi olarak saplanıp kaldık. Bizim bilgisayar alabilmemiz için, katma değeri yüksek ürünleri üretmemiz gerekiyor. Gençlere destek vermemiz gerekiyor. Teknofest yarışmalarını, Deneyap Atölyelerini, T3 Vakfı gibi kurumları kapatmamamız gerekiyor. Üretime destek vermeyen, genç girişimcinin önünü açmayan zihniyetle "bilgisayar alabilecek" seviyeye gelemezsiniz. Eleştirdiğiniz iktidar, bunların önünü açıyor. İdeolojik saplantılarına gömülmüş olan, yurt dışındaki kuruluşlar ve devletler tarafından fonlanan haber sitelerini takip edeceğinize; biraz araştırın. Şimdi gelecek bana A Haber lagalugası yapacak... Haber kanalından veya gazetelerden bahsetmiyorum. Tarihi araştırmak istersen, resmî evraklar var önünde. Sağcı veya solcuların yazılarını okumak zorunda değilsin. Günümüzü araştırmak istersen, şahısların bizzat kendisi var önünde. İdeolojik saplantılarıyla olayları yorumlayanların yazılarını okumak zorunda değilsin. Cezeri gibi vizyon ötesi bir girişimi,
"4 leğenle uçan damat" diyerek aşağılayan zihni bozukları takip etmek zorunda değilsiniz. Aklınızı kullanın biraz.