D vitamini fazla içtim, dozunu anlayamıyorum. Yardımcı olabilir misiniz?

Reaksiyon skoru
2
Acil merhaba, haftalık almam gereken D vitamini hapını 2 gün üst üste içtim. Üzerinde 50 000 IU yumuşak kapsül yazıyor. 8 adet var toplamda. Coledan d3 ilacın ismi. Vitamin d3. Tek bir tanesinin dozu 50 000 mi? Günlük maksimum 4000 IU alınmalı yazıyordu internette. 2 gün max 8000 ise ben 100 000 mi aldım? Eczacı bir arkadaş yardımcı olabilir mi? Bir sıkıntı olur mu bu kadar fazla doz

Höst bırak o kutuyu kenara doktor önerisiyle mi aldınız 50 binlik?
D vitamini eksikliği olanlara veriliyor doktor önerisiyle. Günlük kullanıma uygun değil.
D vitamini eksikliği olanlar için haftalık 1 adet veriliyor. 2 ayda bitiyor.
Bir sıkıntı şimdi olur mu bilemeyiz muhtemelen inşAllah olmaz lakin birdahaki sefere dikkat etmek lazım.

Höst bırak o kutuyu kenara doktor önerisiyle mi aldınız 50 binlik?
D vitamini eksikliği olanlara veriliyor doktor önerisiyle. Günlük kullanıma uygun değil.
D vitamini eksikliği olanlar için haftalık 1 adet veriliyor. 2 ayda bitiyor.
Bir sıkıntı şimdi olur mu bilemeyiz muhtemelen inşAllah olmaz lakin birdahaki sefere dikkat etmek lazım.
Doktor yazdı reçeteyle aldım. Sadece haftalık 1 yazıyordu dikkat eksikliğiyle günlük sanıp günlük aldım. 2 günün sonunda fark ettim. 50 000 tek kapsülde mi? Biliyor musunuz?

50 bin mi emin misin 5 bin olmasın mı o

Doktor yazdı reçeteyle aldım. Sadece haftalık 1 yazıyordu dikkat eksikliğiyle günlük sanıp günlük aldım. 2 günün sonunda fark ettim. 50 000 tek kapsülde mi? Biliyor musunuz?
Evet 1 kapsül 50 bin eğer yazdığın ilaç doğruysa. Doktor yazdıysa dediğim gibi D vitamini eksikliğin vardır. Haftalık 1 kapsül 2 ay boyunca normal seviyelere gelene kadar. Doktora ulaşabiliyorsanız sorabilirsiniz isterseniz. En yakın eczaneye de sorabilirsiniz. Gereksiz panik vermek istemiyorum ama zehirlenme riskiniz var en azından bunun bilincinde olursunuz.

Geri