Çözüldü✓ D

BayMaul

80+
Reaksiyon skoru
2
Arkadaşlar merhaba,başlıktanda belli olduğu gibi 9070 XT ve 7800X3D li bir sistem dizmeyi düşünüyorum.Ram Konusunda patriot viper 2x16 CL30 rame karar verdim fakat psu,anakart,kasa ve soğutucu kısmında kararsız kaldım.Benim için önemli olan nokta sinerji veya incehesap gibi yerlerden alıp onların montaj yapması çünkü yapabileceğimi düşünmüyorum yakın çevremde güvenebileceğim bir bilgisayarcıda yok bütçem monitor dahil 100-120 bin tl arası.Önerilerinize açığım.(ilk formum hata vesayire varsa kusura bakmayın)

Arkadaşlar merhaba,başlıktanda belli olduğu gibi 9070 XT ve 7800X3D li bir sistem dizmeyi düşünüyorum.Ram Konusunda patriot viper 2x16 CL30 rame karar verdim fakat psu,anakart,kasa ve soğutucu kısmında kararsız kaldım.Benim için önemli olan nokta sinerji veya incehesap gibi yerlerden alıp onların montaj yapması çünkü yapabileceğimi düşünmüyorum yakın çevremde güvenebileceğim bir bilgisayarcıda yok bütçem monitor dahil 100-120 bin tl arası.Önerilerinize açığım.(ilk formum hata vesayire varsa kusura bakmayın)
hmm şahsi fikrim ama 9070xt li sistem için fazla yüksek bi bütçe değilmi bence 5080 li bir sistem bile topliyabilirsiniz ve ekipman konusunda hangi parçaya ne kadar ayıracağınızı yazın ona göre yazalım

Selamlar, aldığınız yerin montaj yapmasını istediğinizi belirtmişsiniz, spesifik olarak istediğiniz ramler montaj yapan firmalar arasında sadece incehesapta var eğer başka opsiyon düşünmem derseniz zaten tek alabileceğiniz yer Incehesap oluyor. Başka model 6000mhz/CL30 ram de olur derseniz ona göre önerilerde bulunabiliriz yoksa incehesap üstünden yapalım önerileri

Yani hocam rami takarım en son baktıgımda sinerjide stok vardı bitmiş sanırım ama elbette önerilerinize açığım en kötü corsair vengeance 16x2 cl30 modeline başvururum olmazsa

Yani hocam rami takarım en son baktıgımda sinerjide stok vardı bitmiş sanırım ama elbette önerilerinize açığım en kötü corsair vengeance 16x2 cl30 modeline başvururum olmazsa
Şöyle bir şey var gaming gende hiç içime sinmedi ama 9070xt 7800x3d li çok az seçenek var, özelleştirmeleri de kötü, mesela ramlerde 6000/30 sadece 48gb var, 32gb için yok
Sinerjiye de baktım pek fiyat performans bir sistem göremedim. Incehesapta da soğutucular kötü hep.

Düzgün hiç bişey bulamadım yarın tekrar bir bakarım sitelere, kafa gidik biraz gece gece :)

Son düzenleme:
Hocam kusura bakmayın sanırım tam net anlatamamışım.Ben hazır sistem değil toplama bilgisayar istiyorum fakat.Sinerji incehesap gibi sitelerdeki kendin topla bölmünden istiyorum oralarda montaj yapıyorlar ki sadece ekran kartı demonte gonderılıyor oda basit iş yani.Sanırım ben tam kendimi açıklayamamışım kusura bakmayın

Hocam kusura bakmayın sanırım tam net anlatamamışım.Ben hazır sistem değil toplama bilgisayar istiyorum fakat.Sinerji incehesap gibi sitelerdeki kendin topla bölmünden istiyorum oralarda montaj yapıyorlar ki sadece ekran kartı demonte gonderılıyor oda basit iş yani.Sanırım ben tam kendimi açıklayamamışım kusura bakmayın
Öyle de yapılabilir tabi ama şunun bilgisini de vereyim ona göre karar verin (eğer zaten bilmiyorsanız), herşeyi bi yerden alınca fiyat olarak piyasanın üstünde çıkıyor maliyet. Mesela Amazon, Hepsiburada tarzı sitelerden 7800x3d aldığında 14 bin, Sinerjiden aldığında 15795. itopyadan 17351, incehesaptan 15849. Bu sadece işlemcideki fiyat farkı. Anakartta da bu tarz fark olacak, soğutucuda da, diğer parçalarda da. Sırf montajı onlar yapsın diye normalde tek tek alabileceğin maliyetinden çok yükseğe gelmiş oluyor PC bu şekilde.

Hazır tavsiye sistemlerin olayı onlarda genelde biraz indirim yapılmış olmasıdır ve özelleştirme seçeneği oluyor her parçaya alternatif modeller koyuyolar farklı parça seçince fiyat ona göre artıp düşüyor. Mesela koydukları parçalara alternatiflerden farklı kasa, farklı anakart, farklı soğutucu vs seçilebiliyor.

sihirbaz kullanan sitelerin çoğunda güzel parçalar tükenmiş bence tecrübe olması adına kendin topla çok zor değil yanlış takma gibi ihtimalin olmuyor zorlamazsan zarar gelmez video izleyerek basitçe yaparsın eğer kabul edersen önerebilirim parçaları. 100k bütçe 9070xt li sistem için fazla 60-65k ya üst/orta düzey parçalar ile dizilebilir.

incehesap.com'dan Topladığım Bilgisayarın Parça Listesi

İşlemci: AMD Ryzen 7 7800X3D 4.20GHz 8 Çekirdek 96MB Önbellek Soket AM5 Tray İşlemci (1 x 15.849 TL)
Anakart:
MSI B850 GAMING PLUS WIFI AM5 DDR5 8200(OC)Mhz ATX Gaming (Oyuncu) Anakart (1 x 10.739 TL)
Bellek:
Patriot Viper Venom RGB PVVR532G600C30K 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 Gaming Ram (Bellek) (1 x 4.418,10 TL)
Ekran Kartı:
Sapphire Nitro+ AMD Radeon RX 9070 XT 11348-01-20G 16GB GDDR6 256Bit Gaming OC (Oyuncu) Ekran Kartı (1 x 36.639 TL)
Depolama:
Kingston Renegade SRNGD/2000G 2TB 7300/7000MB/s PCIe 4.0 NVMe SSD Disk (1 x 7.299 TL)
Kasa:
Lian Li Lancool III Siyah RGB Mid-Tower E-ATX Gaming (Oyuncu) Kasa (G99.LAN3RX.00) (1 x 5.439,20 TL)
Güç Kaynağı:
FSP Vita GM 850W ATX 3.1 PCIe 5.0 80+ GOLD Güç Kaynağı (VITA-850GM)M) (1 x 6.089 TL)
Soğutucu:
Lian Li Galahad II Trinity AIO 360mm Siyah RGB İşlemci Sıvı Soğutucu (G89.GA2T36B.00) (1 x 4.879,20 TL)

Toplam Fiyat
: 91.351,50 TL

incehesap.com PC Toplama Sihirbazı ile oluşturulmuştur

Fiyatı piyasaya göre yüksek oluyor, dediğim gibi tek bi yerden almanın fiyat dezavantajı oluyor, ve faturalarken sistem olarak faturalıyolar, garantiler parça parça ama fatura genel sistemin faturası oluyor parça parça fatura yerine.

Ssd yi 2tb DRAM li TBW si yüksek bir model seçtim kingston renegade 2tb.
Ramleri istediğiniz gibi patriot viper 6000mhz cl30
İşlemci ekran kartı da başlıkta belirttikleriniz, ekran kartı modelini nitro seçtim.
Güç kaynağını ileriye yönelik 850w kaliteli, sertifikası gold olan tierlistde yüksek bir model olan FSP vita GM seçtim
Anakartı çok abartmadım işinizi rahat görecek işlemciyi besleyecek vrm soğutması iyi, pcie 5.0 ve gen5 m2 destekleyen bir model seçtim istek üzerine yükseltilebilir
Kasa hava akışı en iyi olanlardan birini seçtim bu zevke göre değiştirilebilir
Soğutucu seçenekleri çok yok burda gönül ister ki bir arctic freezer 3 pro takalım ama sitede yok, sitedeki kule tipleri de çok iyi olmadığından lian li 360mm sıvı soğutma ekledim

Bi fikir edinin diye yolluyorum bunu, belirttiğiniz bütçe ve parçalar üzerinden yola çıkarak onlara uyumlu olabiliecek orta/üst segment yan parçalar ekledim.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

sihirbaz kullanan sitelerin çoğunda güzel parçalar tükenmiş bence tecrübe olması adına kendin topla çok zor değil yanlış takma gibi ihtimalin olmuyor zorlamazsan zarar gelmez video izleyerek basitçe yaparsın eğer kabul edersen önerebilirim parçaları. 100k bütçe 9070xt li sistem için fazla 60-65k ya üst/orta düzey parçalar ile dizilebilir.
Bence de

Son düzenleme:
Yani hocam bana kalsa bende kendim dizmek isterim malesef aile faktörü var yani yapabileceğim bişi yok onlarda kendilerince haklılar sistemin yarı parasını kendim yarı parasını ise onlar karşılıcak malesef bu tarz montaj yapan yerlerden almak zorundayım.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,153,204
Üyeler
183,396
Son üye
eness3556
Geri