Yardım da-2 sistem bios güncellerken kapandı

Reaksiyon skoru
4
biosu güncellerken birden bilgisayar kapandı, tekrar başlattığımda bilgisayar başlarken garip garip şekiller çıkıyor çözümü var mıdır?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

up
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

bu tarz şekiller gelip gidiyor, teknik servis kurtarabilir mi , ne kadar masraf çıkar, kendim halledebilir miyim

teşekkürler

Ekler

• abc2d739-50e2-41c9-aafa-7ab7b93307d0.webp
    abc2d739-50e2-41c9-aafa-7ab7b93307d0.webp
    164.4 KB · Hit: 78
Son düzenleme:
Hangi biosu güncellediniz ? Ekran kartının mı anakart mi? Anakart güncel geliyor diyr biliyordum.

Anakart biosunu güncelledim daha doğrusu güncelliyordum. hayır sürüm 1823 ile geliyor son sürüm 2006.

dışarıdan fiziksel bir müdahale olmadan bios güncellerken sistemin kapanmasına daha önce hiç şahit olmadım sen veya başkası kapattıysa her şeyi net bir şekilde söyle ki yardımcı olabilelim

Son düzenleme:
hiçbirşey yapmıyorum o sırada sadece kasayı izliyordum sonra birden ışıklar gitti bios güncellenmesinde restart atıyor diye düşündüm ve normal karşıladım devamında 35-40 saniye kadar beklediğimde ve ışıklar gelmediğinde bir şeyleri yanlış gittiğini fark ettim pc nin açma tuşuna kendim bastım. ilk açılışta pc açılmadı kapatıp tekrar açtığımda ise bu görüntü ile karşılaştım

çok büyük geçmiş olsun servise gönderebilirsiniz elektriklermi kesilde yoksa birisi tarafında kapatıldımı

hocam yukarda da belirttim herhangi bir fiziksel müdahele yoktu %65 civarındaydı diye tahmin ediyorum bios esnasındaki resetlemelerden sandım devamında açılmayınca bilgisayar , kapandığını fark ettim . teşekkürler

hiçbirşey yapmıyorum o sırada sadece kasayı izliyordum sonra birden ışıklar gitti bios güncellenmesinde restart atıyor diye düşündüm ve normal karşıladım devamında 35-40 saniye kadar beklediğimde ve ışıklar gelmediğinde bir şeyleri yanlış gittiğini fark ettim PC nin açma tuşuna kendim bastım. ilk açılışta PC açılmadı kapatıp tekrar açtığımda ise bu görüntü ile karşılaştım
Işıklardan kastın nedir? elektirikleriniz mi kesildi? rahat ol neyse her şeyi söyle yoksa bu şekilde o anakartı öyle kullanmaktan başka çaren olmaz

fan ışıklarından bahsediyorum bilgisayarın o an aktif olduğunu gösteren ışıklar hocam. yoksa ekran kartının ışıkları yanıyordu yani sisteme elektrik gidiyordu. 6-7 kere bios güncelleme yaptım ben de ilk defa böyle bir şeyle karşılaştım. aklıma tek olasılık olarak flash belleğin çok dandik oluşu ve bir sıkıntıya sebebiyet verdiği geliyor

Geri