Neler Yeni

DA-4 CPU fan boştayken 2000 RPM ' de çalışıyor .

Dahası  
Reaksiyon skoru
83
İsim
Şahin Ali Kayhan
Facebook
sahin.kayhan.7545
Öncelikle herkese selam . 2 hafta önce elime ulaşan sistem ilk başlarda çok sessiz çalışıyordu fakat son 1 haftadır çok sesli çalışmaya başladı . Biosa girdiğinde tüm ayarlar normal olmasına rağmen CPU fan hızı 2100 RPM ' lerde çalışıyor . Nasıl bir ayar yapmam lazım acaba ?

Bitcoin

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Bi bak konuya işini yarayabilir.

Dahası  
Reaksiyon skoru
190
İsim
Salih Sarıgüzel
fabrika ayarlarında mı yoksa herhangi ayarda değişiklik yaptın mı ? bende da-4 kullanıcısıyım yardımcı olmak isterim

Bergee

80+ Silver
SpeedFan uygulaması üzerinden hız düşürebilirsiniz ama işlemciniz ısındığı için o denli çalışıyor olabilir. Bu yüzden AIDA64 ile sistem kararlılık testi yapıp aldığınız minimum ve maximum sıcaklık değelerinizi öğrenebilirsek bu konuda yardımcı olabiliriz :)

Dahası  
Reaksiyon skoru
190
İsim
Salih Sarıgüzel
Sadece ram mhz artırdım . Fabrika ayarlarına nasıl dönebilirim
bu arada bios sürümün güncel mi? Eğer güncel değilse güncellediğinde 1 taşta 2 kuş vurmuş olacaksın hem fabrika ayalarında dönecek hemde güncel sürüm kullanacaksın

Dahası  
Reaksiyon skoru
83
İsim
Şahin Ali Kayhan
Facebook
sahin.kayhan.7545
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
SpeedFan uygulaması üzerinden hız düşürebilirsiniz ama işlemciniz ısındığı için o denli çalışıyor olabilir. Bu yüzden AIDA64 ile sistem kararlılık testi yapıp aldığınız minimum ve maximum sıcaklık değelerinizi öğrenebilirsek bu konuda yardımcı olabiliriz :)
Hayır sıcaklık değerleri normal olmasına rağmen 2000 rpm ' de çalışıyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

bu arada bios sürümün güncel mi? Eğer güncel değilse güncellediğinde 1 taşta 2 kuş vurmuş olacaksın hem fabrika ayalarında dönecek hemde güncel sürüm kullanacaksın
Ben herhangi bir güncelleme yapmadım . Son güncelleme 3 ay önce yapılmış

Bergee

80+ Silver
Hayır sıcaklık değerleri normal olmasına rağmen 2000 rpm ' de çalışıyor
O zaman mutlaka bir ayarı ile oynamış olabilirsin. SpeedFan ile düşürebilirsin istersen :) Ben hep 2000 RPM 'de kullanıyorum kendim ayarladım yayın vs. açtığım için sürekli bir şekilde ciddi derece ısınmalardan kaçınmak için o hıza çıkardım dediğim gibi SpeedFan ile yapabilirsin ya da anakartın modeli ne ise sitesinden utility programları oluyor onlarda da böyle bir imkan oluyor diye biliyorum anakart modelin neydi hocam?

Dahası  
Reaksiyon skoru
83
İsim
Şahin Ali Kayhan
Facebook
sahin.kayhan.7545
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
O zaman mutlaka bir ayarı ile oynamış olabilirsin. SpeedFan ile düşürebilirsin istersen :) Ben hep 2000 RPM 'de kullanıyorum kendim ayarladım yayın vs. açtığım için sürekli bir şekilde ciddi derece ısınmalardan kaçınmak için o hıza çıkardım dediğim gibi SpeedFan ile yapabilirsin ya da anakartın modeli ne ise sitesinden utility programları oluyor onlarda da böyle bir imkan oluyor diye biliyorum anakart modelin neydi hocam?
b450m s2h V2

fabrika ayarlarında mı yoksa herhangi ayarda değişiklik yaptın mı ? bende da-4 kullanıcısıyım yardımcı olmak isterim
  1. Bu işlem için PC açılırken Del/F2 tuşu ile BIOS'a girilir.
  2. Exit sekmesinde Restore Defaults seçeneğinin üstüne gelinir ve Enter'a basılır.
  3. Save & Exit diyerek çıkılır.
  4. Bu işlem BIOS'u varsayılan ayarlara döndürür.
Bunları yapmam yeterli olur mu ?

Bergee

80+ Silver
b450m s2h V2

2. Exit sekmesinde Restore Defaults seçeneğinin üstüne gelinir ve Enter'a basılır.
Evet yeterli olacaktır. Olmaz ise yine uygulamalara bağlı kalacaksınız ne yazık ki :)

Dahası  
Reaksiyon skoru
190
İsim
Salih Sarıgüzel
b450m s2h V2

ben asus anakart kullanıyorum dostum yanlış yönlendirmek istemem

ama doğru gibi görünüyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
83
İsim
Şahin Ali Kayhan
Facebook
sahin.kayhan.7545
Deneyim aktarıyorum sizlere .