Neler Yeni

DA-C2 sistemi aldım, ancak RAM sorunum için Gençer Gaming'den yardım alamadım

Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Emirkan
01.04.2023 tarihinde sınavlarım nedeniyle kullanamadığım DA-C2 hazır sistemini teslim aldım ve sadece kurulumunu yaparak kenara kaldırdım. Kurulumu tamamladıktan sonra XMP ayarlarını açarak BIOS güncellemesi de dahil her şeyi yaptım ancak Valorant gibi oyunlara girdiğimde ekran kartı sürücüsü çöktü hatası alarak sürekli oyunun içinden atıldım. 3600 MHz hızındaki RAM'imi 3533 MHz'e manuel olarak düşürdüğümde sorunun çözüldüğünü fark ettim. Bu durumu Gençer Gaming'e ilettiğimde ise çözüm odaklı yerine "sorun değil, öyle kullanabilirsin" gibi bir cevap aldım ve bu tavrı profesyonel bulmadım. Donanım Arşivi'ne güvenerek aldığım bu sistemde yaşadığım bu sorunun çözülmesini istiyorum. Aynı gün saat 9'da arkadaşım da aynı sistemi aldı ve o sorun yaşamadı, 3600 MHz hızında RAM'ini sorunsuz kullanıyor. Madem 3600 MHz destekliyor, neden benim sistemimde böyle bir sorun var? Ayrıca, sistemi satın alırken Donanım Arşivi'nin videosunda ve sitesinde işlemci kutusu dahil olarak satıldığı belirtiliyordu ancak bana işlemcinin kutusu gelmedi. Mpk işlemci kullandıkları için kutu verilmediğini söylediler ancak o zaman neden kutulu ürün satıyorsunuz? Bu da yaşadığım başka bir sorun.

Sistem Bilgileri:
Rampage Autlet RMP-600-80PB 600W 14CM Siyah Fan 80 Plus Bronze Aktif Pfc Power Supply
Rampage Sailor Rainbow 4 Fanlı ATX Oyuncu Kasası
Apacer 512 GB AS2280P4 AP512GAS2280P4-1 M.2 PCI-Express 3.0 SSD
Gigabyte RTX 3060 Eagle 12G GV-N3060EAGLE-12GD 192 Bit GDDR6 12 GB Ekran Kartı
Apacer Nox 16GB (2x8GB) DDR4 3600 MHz CL18 Gaming RAM (AH4U16G36C25YMBAA-2)
Gigabyte A520M-K AMD AM4 DDR4 Micro ATX Anakart
AMD Ryzen 5 5600 Altı Çekirdek 3.50 GHz İşlemci

Görselde göründüğü işlemci kutulu gönderilecek şekilde gösterilmiştir.
1683101033061.png

1683101181074.png

Bu resimde ise göründüğü gibi şuan güncel haliyle attım sistemin fotoğrafını kutulu bir şekilde işlemci satıp kutusunu göndermiyorlar. Bilginiz olsun.

1683101252579.png

Bu da whatsapp destekten bana verilen mesaj 16.45de aynı anda geri döndüğümde asla cevap alamadım. 11:00 - 17:00 saatleri arasında çalıştıklarını söylüyorlar ama cevabı hemen kapanma saatine yakın atıp kaçıyorlar gibi geldi bana gün içerisinde cevap almanız mümkün değil.

ahmetbirs

80+ Bronze
Hay Allah hiç böyle olmazdı neyse bir cözüm bulacaklarına eminim yazdığın iyi oldu

ImToretto

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,087
İsim
Emre
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar Bileşenleri. Genel Sorunlar.
Instagram
7emrek
Arkadaşınızın Sistem 1-1 aynı sistem mi bazıları özelleştirmede başka anakart seçerek sorunu çözdüm diye bir şey okumuştum forumda.

Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Emirkan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Arkadaşınızın Sistem 1-1 aynı sistem mi bazıları özelleştirmede başka anakart seçerek sorunu çözdüm diye bir şey okumuştum forumda.
1 tb ssd olan modeli onun dışında her şey aynı
Mesaj otomatik birleştirildi:

çok dert edilecek bir şey o değil 35.33 lü max 1-2 fps oynar içine sinmediyse bilemem tabi
Size göre öyle olabilir fakat ben 3600 mhz aldıysam o performansı almak isterim

Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Muharrem
Aynı sorun bende devam ediyor nasıl çözdün ?

MagicPump

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
64
İsim
ömür ertürk
Mhz düşürsem olur mu voltaj değerinden olma şansı var mı ? Ramlerin bozuk olduğunu düşünmüyorum
ramleri ben memtest86 ile 3 saat civarı test etmiştim aldığımda bir sıkıntı çıkmadı ancak 3600de çökme nedeni ne bulamadım

Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Muharrem
ramleri ben memtest86 ile 3 saat civarı test etmiştim aldığımda bir sıkıntı çıkmadı ancak 3600de çökme nedeni ne bulamadım
Bana genceri aradığımda ryzen işlemciniz desteklemiyor dedi ama ne kadar doğrudur bilemem öyle olsa bile neden böyle sistem satıyor o zaman anlamış değilim konuya çözüm bulabilir isem burda paylaşırım.

MagicPump

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
64
İsim
ömür ertürk
Bana genceri aradığımda ryzen işlemciniz desteklemiyor dedi ama ne kadar doğrudur bilemem öyle olsa bile neden böyle sistem satıyor o zaman anlamış değilim konuya çözüm bulabilir isem burda paylaşırım.
aynı işlemci ile sorun yaşamayanlar oldu bilemiyorum

Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Emirkan
Sorun ramlerde aynı sistem başka arkadaşımda var o sorun yaşamadı 3600 mhz eğer sana bu mhz vaat edemiyorsa garantiye gönder değişsin ramleri tek tek kontrol et ben 1 tanesini garantiye gönderdim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Gençere ulaşamazsın onlar keyfi olarak cevap verirler çok merdivenaltı bir firma bana göre 5 gün ulaşmaya çalıştım firmaya ryzen destekliyor bilgileri yok sattıkları ürünü bile bilmiyorlar. Bilgisiz insanlar sistem toplayıp sistem satmaya çalışıyor. Sistem bana geldiğinde rgb ön fanlardan 2 tanesi çalışmıyordu. Pinleri takarken bükmüşler onu düzelttim. İş bilmeyeni koyarsan böyle olur neyse zar zor hallettirdim. Daha çok sorun çıktı da anlatmaya gerek yok. Bu firmadan sistem alırken 2 kere düşünün.

Dahası  
Reaksiyon skoru
114
İsim
Ali Dogan
xmp açın, memory timing de cr degerini 2 yapin.
Dandik ram takmışlar.Bilmedik marka ram almamak lazım.

Top Bottom