Neler Yeni

DA-C2 ve Anksiyetemin yükselmesi üzerine bir alıntı

Tek tek toplamak varken hazır sistem alanları anlamıyorum. Tek tek daha premium ve daha iyi parçalarla daha iyi sistemler topalanabiliyor aynı paralara. Hazır sistemlerde A520den B550ye geçerken 1200 1300 lira fark veriliyor çok komik ve absürt. İmkanınız varsa tek tek toplayın arkadaşlar.
Hoca güvenilir sistem toplayan adam var mı bildiğin. toplayan karını da yapsın ama temizde iş yapsın varsa böyle biri toplatmak isterim

El-Turco

80+ Bronze
RTX 3060 6800 TL
B450 anakart 1400
8x2 16 gb 3600mhz goodram 930 TL
Highpower gold Psu 1500 TL kisilabilir
Apacer dramli Ssd 500 TL kısılabilir
Ryzen 5 5500 duruma gore 5600

Sen 12k demissin da c2 13800 şuan. Ona rağmen 12kya bu tarz bir şey kurulabiliyor. Suan yatscagim link atmakla uğraşamadım özelden yaz link ile atarım
Mesaj otomatik birleştirildi:

4k ya ryzen 5 5600 mü?

8 10 k ya 3060 mı?

800 değil 1100 TL kalıyor. Hazır sistemlere gidip a320 a520 gibi sacma sapan anakartlar, nv2 gibi saçma ssdler, rampage Gamebooster gibi berbat markalar ve 3200mhz ramler koyuyorlar, bir de onları normalde fiyat farkı olmamasına rağmen değiştirmek için 500 1 k para istiyorlar. Dediğin şeyler saçmalıktan başka bir şey değil hocam kusura bakma. Iddia ediyorum şuan 20k bandına kadar (muhtemelen daha yükseği de mümkün) olan hazır sistemlerin çoğunu tek tek çok daha iyi parçalar ile aynı fiyatlara toplayabilirim. Daha dogrusu herkes toplayabilir. Hazir sistemde a320 a520 iken b450 b550 koyarsın 5500 ise 5600 koyarsın ram 3200mhz ise 3600 koyarsın, psu gold değilse gold koyarsın kasa mesh değilse mesh koyarsın , ssd dramsiz ise dramli koyarsin her turlu daha iyi bir sistem çıkarırsın.tek farkı parçaları birleştirmek veys birlestirtmek olur.
BDONDPNDPQMSPQMWPQL ya hocam kafayı mı yedin kafadan hesap yaptım sana tamam sensin sen sennn. En düşük fiyatları baz almışsın o zaman neden 7k ya 3060 varken msi veya daha kaliteli kartlar 8.5-9k arasında değişiyor markalaştığı şçin mi yoksa performans ve sıcaklık farklarından ötürü mü. Eğer böyle fp sistemler toplanabiliyorsa insanlar ***** mı 10dk bile geçmeden stokları eritiyor

Sanki ryzen 5 5600 ü 3000 e 2700 alabildiğimiz indirimleri bilmiyormuşum gibi muamele yapmışsın şu an indirimsiz piyasaya göre böyle fiyatlar elbetteki ki belirli zaman ayrılırsa o sistem kısa süre içinde daha uyguna toplanır

TeknoPiyon

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,527
İsim
ArtiAnius
RTX 3060 6800 TL
B450 anakart 1400
8x2 16 gb 3600mhz goodram 930 TL
Highpower gold Psu 1500 TL kisilabilir
Apacer dramli Ssd 500 TL kısılabilir
Ryzen 5 5500 duruma gore 5600

Sen 12k demissin da c2 13800 şuan. Ona rağmen 12kya bu tarz bir şey kurulabiliyor. Suan yatscagim link atmakla uğraşamadım özelden yaz link ile atarım

4k ya ryzen 5 5600 mü?

8 10 k ya 3060 mı?

800 değil 1100 TL kalıyor. Hazır sistemlere gidip a320 a520 gibi sacma sapan anakartlar, nv2 gibi saçma ssdler, rampage Gamebooster gibi berbat markalar ve 3200mhz ramler koyuyorlar, bir de onları normalde fiyat farkı olmamasına rağmen değiştirmek için 500 1 k para istiyorlar. Dediğin şeyler saçmalıktan başka bir şey değil hocam kusura bakma. Iddia ediyorum şuan 20k bandına kadar (muhtemelen daha yükseği de mümkün) olan hazır sistemlerin çoğunu tek tek çok daha iyi parçalar ile aynı fiyatlara toplayabilirim. Daha dogrusu herkes toplayabilir. Hazir sistemde a320 a520 iken b450 b550 koyarsın 5500 ise 5600 koyarsın ram 3200mhz ise 3600 koyarsın, psu gold değilse gold koyarsın kasa mesh değilse mesh koyarsın , ssd dramsiz ise dramli koyarsin her turlu daha iyi bir sistem çıkarırsın.tek farkı parçaları birleştirmek veys birlestirtmek olur.
kasa yok ? ssd 240gb falan mı neden 500tl ?

El-Turco

80+ Bronze
Yoksa bahsettiğiniz olay o parçayı alma bi altı var onu al onu alma bi üstü var onu al. Kusura bakmayın da herkes senin benim gibi oturup toplayamıyoe ya da indirim veya fiyat takip edecek kadar vakti yok

freygasm

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,306
İsim
yusuf ecer
Sistemi toplarken ya en ucuza kaçarsın ya da en premium alırsın. Ben premium tarafındayım. Hazır sistemler harici kendi toplamak istryen kullanıcı her türlü yüksek tutar öder sıfır fiyatlarla. He gidip noname parçalar kullanırsak ucuza gelebilir evet onu yapacağıma da hazır sistem alırım.

El-Turco

80+ Bronze
Dostum bir de olay bu sistemleri 20 ye toplamak da değil yazdıklarımı da bir hışımla okuyamadın sanırım. 11.5k ya o sistemi alabilmek olay. Senin hesabına göre ekran kartına 7.500 ver geriye kalan 4000tl ile anakart işlemci ram ssd kasa psu dizebilecek misn sıfır olarak dur gidip hesaplama ben söyleyeyim hayır dizemeyeceksin

Sistemi toplarken ya en ucuza kaçarsın ya da en premium alırsın. Ben premium tarafındayım. Hazır sistemler harici kendi toplamak istryen kullanıcı her türlü yüksek tutar öder sıfır fiyatlarla. He gidip noname parçalar kullanırsak ucuza gelebilir evet onu yapacağıma da hazır sistem alırım.
Zatwn hocam hazır sistem alan insanın bütçesi yokki onu alıyor premium toplayacak insan 25 bile gider full asus rog toplar ama yine 3060 alır o onun kafasındaki mevzu

Ha bir de ek olarwk sistemde r5 5500 değil 5600 var daha iyi sistem dizeceğim derken fps ten kaçıyorsunuz. Lütfen akakçeden topladığınız fiyatlarla burada o olSA bu olSA varsayımları ile ilerlemeyin

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,204
İsim
Murat Orhan
Dostum bir de olay bu sistemleri 20 ye toplamak da değil yazdıklarımı da bir hışımla okuyamadın sanırım. 11.5k ya o sistemi alabilmek olay. Senin hesabına göre ekran kartına 7.500 ver geriye kalan 4000tl ile anakart işlemci ram ssd kasa psu dizebilecek misn sıfır olarak dur gidip hesaplama ben söyleyeyim hayır dizemeyeceksin

Zatwn hocam hazır sistem alan insanın bütçesi yokki onu alıyor premium toplayacak insan 25 bile gider full asus rog toplar ama yine 3060 alır o onun kafasındaki mevzu

Ha bir de ek olarwk sistemde r5 5500 değil 5600 var daha iyi sistem dizeceğim derken fps ten kaçıyorsunuz. Lütfen akakçeden topladığınız fiyatlarla burada o olSA bu olSA varsayımları ile ilerlemeyin
Da C2nin şu anki sattığı sistem 13700 tl ek olarak 5500 var içinde. Varsayımlarla ilerledigi yok kimsenin bu bir kere yaptığım bir şey değil benim. Premium parçalardan kastım şu, hazır sistemde a520 var iken tek tek alıyorsanız b550 çok rahat takabiliyorsunuz, ayrıca koyduğum ssd 480 gb kupon ile 500 TL'ye geliyor. Indirim falan beklemenize de gerek yok normal fiyatlarla toplayınca zaten aynı paraya geliyor. Bilgi sahibi olmadığım sürece bir konu hakkında bu kadar net konuşmam.

Hazır sistemlerin ucuz olmalarının nedenj işlemci ve ekran kartı dışında kötü parçalar genelde kullanmalari. Kasa psu powerboost rampage vs markalar kullanılıyor, ramler mhz değeri düşük kötü çipli ramler kullanılıyor, Ssdler dramsiz, anakartlar a320 a520 vs.

Gaming gen deki birkaç sistem hariç el ile toplamak hala daha mantıklı

BDONDPNDPQMSPQMWPQL ya hocam kafayı mı yedin kafadan hesap yaptım sana tamam sensin sen sennn. En düşük fiyatları baz almışsın o zaman neden 7k ya 3060 varken msi veya daha kaliteli kartlar 8.5-9k arasında değişiyor markalaştığı şçin mi yoksa performans ve sıcaklık farklarından ötürü mü. Eğer böyle fp sistemler toplanabiliyorsa insanlar ***** mı 10dk bile geçmeden stokları eritiyor

Sanki ryzen 5 5600 ü 3000 e 2700 alabildiğimiz indirimleri bilmiyormuşum gibi muamele yapmışsın şu an indirimsiz piyasaya göre böyle fiyatlar elbetteki ki belirli zaman ayrılırsa o sistem kısa süre içinde daha uyguna toplanır

Da c2 çıktığı fiyata gore alınabilecek bir sistedi zaten 500 stok ile cıktı çünkü kar marjı yoktu. Şuan satılan da c2 13700 tl ve daha kötü bir varyasyon. Şuan indirim var mı yok mu bilmiyorum 5600de ben 2890 tl üstüne görmedim daha.

kasa yok ? ssd 240gb falan mı neden 500tl ?
SSD 480 GB, dün yatmadan önce üstünkörü yazdım birazdan temize geçiririm.

Kalitrli markalar diyorsun da ucuz kalitesiz marka dediğin de zotac dostum. Zotac en az MSI gigabyte kadar kaliteli bir kart üreticisi

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
12,204
İsim
Murat Orhan
SIFIR DA-C2(Şuan satılan) Sistem özellikleri:
Ryzen 5 5600
Gigabyte A520 Anakart
8x2 Apacer Nox 3600 Mhz Ram
Gigabyte Eagle RTX3060
Apacer 512 GB M2 Nvme SSD
Rampage X-BASE kasa + RMP600 80 Plus PSU
ÖZELLEŞTİRMESİZ FİYATI 13800 TL

Aynı paraya tek tek topladığınızda:
Ryzen 5 5600 2760 TL

Gigabyte B450 Anakart 1400 TL

Goodram IRDM 8x2 16 GB 3600 Mhz DDR4 RAM 950 TL

ZOTAC RTX 3060 Ekran Kartı 6900 TL

APACER 480 GB SSD M2 NVME DRAMLI NAYS VE KUPON KODU İLE 500 TL

Deepcool CC560 Mesh kasa 1000 TL

Deepcool 550W +80 PSU 870 TL

14180 TL Tutuyor.

İşlemci 5500'den 5600e Çıktı.
Anakart B serisi olduğu için overclock özelliği mevcut(600 tl üstüne B550e geçilebilir)
Ramler =
Ekran kartları = (200 tl üstüne zotac alınabilir)
SSD daha iyi. DA C2'de kullanılan ssd hızları düşük ve dram yok diye biliyorum.
Kasa zaten daha iyi.
PSU da daha iyi ve kaliteli.

Anlatmaya çalıştığım şey bu, 3 5 istisnai durum dışında el ile toplamak dahan mantıklı.Ayrıca gigabyte vs kaliteli marka ekran kartı kullanıyor demişsiniz de, Gigabyte Eagle serisinde ısınma sorunları oluyor gigabyte'ın bazı kartlarında ki en kötü seri eagle serisi. onun yerine Zotac veya PNY tercih ederim.

El-Turco

80+ Bronze
SIFIR DA-C2(Şuan satılan) Sistem özellikleri:
Ryzen 5 5600
Gigabyte A520 Anakart
8x2 Apacer Nox 3600 Mhz Ram
Gigabyte Eagle RTX3060
Apacer 512 GB M2 Nvme SSD
Rampage X-BASE kasa + RMP600 80 Plus PSU
ÖZELLEŞTİRMESİZ FİYATI 13800 TL

Aynı paraya tek tek topladığınızda:
Ryzen 5 5600 2760 TL

Gigabyte B450 Anakart 1400 TL

Goodram IRDM 8x2 16 GB 3600 Mhz DDR4 RAM 950 TL

ZOTAC RTX 3060 Ekran Kartı 6900 TL

APACER 480 GB SSD M2 NVME DRAMLI NAYS VE KUPON KODU İLE 500 TL

Deepcool CC560 Mesh kasa 1000 TL

Deepcool 550W +80 PSU 870 TL

14180 TL Tutuyor.

İşlemci 5500'den 5600e Çıktı.
Anakart B serisi olduğu için overclock özelliği mevcut(600 TL üstüne B550e geçilebilir)
Ramler =
Ekran kartları = (200 TL üstüne zotac alınabilir)
SSD daha iyi. DA C2'de kullanılan ssd hızları düşük ve dram yok diye biliyorum.
Kasa zaten daha iyi.
PSU da daha iyi ve kaliteli.

Anlatmaya çalıştığım şey bu, 3 5 istisnai durum dışında el ile toplamak dahan mantıklı.Ayrıca gigabyte vs kaliteli marka ekran kartı kullanıyor demişsiniz de, Gigabyte Eagle serisinde ısınma sorunları oluyor gigabyte'ın bazı kartlarında ki en kötü seri eagle serisi. onun yerine Zotac veya PNY tercih ederim.
Hocam emeğine sağlık ilk defa sistem toplamıyorum yanlış anlaşıldım heralde diyorum ki bu durum %90 böyle yaşanmıyor şu an kampanyasız fiyatında normal bir fiyat zaten. Örneğin vatan 3070 sistem epikti anlatabildim mi veya o sistemin ikinci el pazarındakş fiyatı hala iyi.
Ve bahsettiğiniz konuya gelince Konuya eklediğiniz kart 8gb sanırım dün bakmıştım bugğn bakmadım ve kusura bakmayın kaliteli parçalar derken zotac ile msi kaşılaştırması yapmışsınız marka olarak laf söylemedim model olarak söyledim orada yoksa nvidia kartlarını öyle yabana atacak bir teknoloji sahibi değil.

Ve 12gb olan en ucuza satılan 3060 şu an 7500 lira satıldığı siteyi de hiç görmedm diyebilirim

Yani 14.780 yapar sisin hesabınıza göre

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,204
İsim
Murat Orhan
Hocam emeğine sağlık ilk defa sistem toplamıyorum yanlış anlaşıldım heralde diyorum ki bu durum %90 böyle yaşanmıyor şu an kampanyasız fiyatında normal bir fiyat zaten. Örneğin vatan 3070 sistem epikti anlatabildim mi veya o sistemin ikinci el pazarındakş fiyatı hala iyi.
Ve bahsettiğiniz konuya gelince Konuya eklediğiniz kart 8gb sanırım dün bakmıştım bugğn bakmadım ve kusura bakmayın kaliteli parçalar derken zotac ile msi kaşılaştırması yapmışsınız marka olarak laf söylemedim model olarak söyledim orada yoksa nvidia kartlarını öyle yabana atacak bir teknoloji sahibi değil.

Ve 12gb olan en ucuza satılan 3060 şu an 7500 lira satıldığı siteyi de hiç görmedm diyebilirim
O bizim almak için savaş verdiğimiz sistemler sınırlı sayıda olmasının bir sebebi var o da kar marjı koymadan veya zararına satıp insanları sevindirmek veya sürümden kazanmak. Ama anca yılda bir 6 ayda bir olacak ve sınırlı sayıda olacak şeyler. Gidip 10000 liralık sistemi 2. elden alan kişiden 13 14 bine almaktansa tek tek aynısını daha kaliteli parçalar ile toplarım en azından sevmediğim parçayı değiştirme imkanım olur. zaten indirimli çıkan sistemler ile el ile toplanan arasında taş çatlasın 1000 1500 tl fark oluşuyor 15 bin TL'ye kadar

Tek tek toplamak varken hazır sistem alanları anlamıyorum. Tek tek daha premium ve daha iyi parçalarla daha iyi sistemler topalanabiliyor aynı paralara. Hazır sistemlerde A520den B550ye geçerken 1200 1300 lira fark veriliyor çok komik ve absürt. İmkanınız varsa tek tek toplayın arkadaşlar.
:D :D kanıtıyla atıyoruz yanlış bilgilendirme veriyorlar çok komik olay

@b1

Yani 14.780 yapar sisin hesabınıza göre
7400 desek 14680 yapar haklısınız. Ama yine de daha daha mantıklı karşılaştırdığımız zaman

Son düzenleme:

El-Turco

80+ Bronze
O bizim almak için savaş verdiğimiz sistemler sınırlı sayıda olmasının bir sebebi var o da kar marjı koymadan veya zararına satıp insanları sevindirmek veya sürümden kazanmak. Ama anca yılda bir 6 ayda bir olacak ve sınırlı sayıda olacak şeyler. Gidip 10000 liralık sistemi 2. elden alan kişiden 13 14 bine almaktansa tek tek aynısını daha kaliteli parçalar ile toplarım en azından sevmediğim parçayı değiştirme imkanım olur. zaten indirimli çıkan sistemler ile el ile toplanan arasında taş çatlasın 1000 1500 TL fark oluşuyor 15 bin TL'ye kadar

:D :D kanıtıyla atıyoruz yanlış bilgilendirme veriyorlar çok komik olay

@b1

7400 desek 14680 yapar haklısınız. Ama yine de daha daha mantıklı karşılaştırdığımız zaman
Zaten bu olaydaki başrol site içi özelliştirme seçenekleri, 5500 ile 5600 arasındaki fiyat farkı 800 bile yokken sitede 1200 vs oluyor. Ancak dediğim gibi hazır sistemlerin talep edilmesindeki en büyük neden her sistemin bu şekilde toplanamıyor olması. Maalesef herkes iş sahibi veya buraya harcayacak kadar gelir sahibi olamıyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,204
İsim
Murat Orhan
Zaten bu olaydaki başrol site içi özelliştirme seçenekleri, 5500 ile 5600 arasındaki fiyat farkı 800 bile yokken sitede 1200 vs oluyor. Ancak dediğim gibi hazır sistemlerin talep edilmesindeki en büyük neden her sistemin bu şekilde toplanamıyor olması. Maalesef herkes iş sahibi veya buraya harcayacak kadar gelir sahibi olamıyor
Hazır sistemlerin bana göre tek + yönü toplanık gelmesi onun dışında dediğimin halen arkasındayım, 4650gli apu sistem 7 7.5 bin lira iken 5600g daha iyi parçalar ile 6 kya denk geliyor misal.

El-Turco

80+ Bronze
Ve hocam işine karışmıyoeum yanlış anlama 200 daha koymak zorundayız soğutucuyu unuttuk. O da 14900 küsür yapar 😄

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,049,535
Üyeler
166,557
Son üye
toouu
Top Bottom