Neler Yeni

DA-G9 Kasa Fan Ayarı

JuunBuun

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
925
İsim
Taksim Delisi Cenk
şöyle öndeki 3 fanı yukarıdaki çoklayıcı ile birbirine bağlayacaksın.öndeki 3 fanı mesela sysfan1 e bağlamış olacaksın.
arkadaki egzos fanıda direk sysfan2 ye takacaksın bu kadar
sonra biosa gireceksin.Fan ayarlayıp kaydedeceksin bitti.
Fanları DC modda ayarlarsan daha sessiz çalışır.
sistem tekrardan hayırlı olsun....
Mesaj otomatik birleştirildi:

Burdaki 4 fanıda kontrolcüden çıkaracaksın.çoklayıcıya bağlayacaksın.
fanların sadece alttaki pwm soketlerini çıkarıyorsun.üstteki argb soketleri çıkarma ki,kontrolcüden ışıkları kontrol edebilesin.
sarı ile çizdiğim kabloları çıkarcan.
Ekran Alıntısı.PNG

ahmttt

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Ahmet Şenlik
Tamamdır anladım şimdi Tam olarak peki bir soru daha sorucam yanlış hatırlamıyorsam msi center üzerinde sysfan ayarları falan vardı acaba onun üzerinden hız kontrolünü değiştirebiliyor olacak mıyım yoksa sadece biostan mı?

JuunBuun

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
925
İsim
Taksim Delisi Cenk
biosdan değişiyorsun
Tamamdır anladım şimdi Tam olarak peki bir soru daha sorucam yanlış hatırlamıyorsam msi center üzerinde sysfan ayarları falan vardı acaba onun üzerinden hız kontrolünü değiştirebiliyor olacak mıyım yoksa sadece biostan mı?

ahmttt

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
12
İsim
Ahmet Şenlik
bu arada egzoz fanıbu sysfan girişlerinde birine takım msi center üzerinden sıcaklığa göre dönüş hızı ayarlanıyormuş

06turkmen

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Mustafa
tamam da bu olay saçma değil mi. hazır sistem alıyoruz madem diğer anakart uyumlu direkt onu koysaydılar. alacaz diye canımız çıktı o ara ben 2 anakartı nasıl karşılaştırma yapacam. arasak değiştirirler mi zaten 0 tl fark varmış seçim yaparken. bir daha çoklayıcı felan uğraşmayalım

Dahası  
Reaksiyon skoru
105
İsim
Ömer kerem
tamam da bu olay saçma değil mi. hazır sistem alıyoruz madem diğer anakart uyumlu direkt onu koysaydılar. alacaz diye canımız çıktı o ara ben 2 anakartı nasıl karşılaştırma yapacam. arasak değiştirirler mi zaten 0 TL fark varmış seçim yaparken. bir daha çoklayıcı felan uğraşmayalım
Bende öyle düşündüm zaten kaç gün oldu hala kargoya verilmedi ben e serisi anakart daha iyi diye biliyorum ama siz eyer konuşursanız buraya yazarsanız seviniriz değişiklik yapıyorlarsa bizde değiştiririz

Bende öyle düşündüm zaten kaç gün oldu hala kargoya verilmedi ben e serisi anakart daha iyi diye biliyorum ama siz eyer konuşursanız buraya yazarsanız seviniriz değişiklik yapıyorlarsa bizde değiştiririz
Ama zannetmiyorum çünkü şuan anakartı değiştirmek için fark alıyor

06turkmen

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Mustafa

Ama zannetmiyorum çünkü şuan anakartı değiştirmek için fark alıyor
"Hazır sistem ürünlerde sipariş vermeden önce seçeneklerdeki ürünlerden değiştirebiliyorsunuz.

Sonrasında herhangi bir işlem yapılamamaktadır."

Mail yazmıştım gelen cevap bu şekilde

06turkmen

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
21
İsim
Mustafa
Fan hızlarını biostan kontrol edebilirsin.Şundan 1 tane alıyorsun.Sağlıklı kontrol etmek için anakarttaki 1 pwm sokete 3 fan takıcaksın en cok.
3 fanı tek bir anakarttaki sokete takıyorsun mesela öndeki 3 fanı tek yap.Arka egzos fanıda direk anakarta takarsın onu tek kontrol edersin.
Ben bu şekillde kullanıyorum bendede MSİ H610m bomber anakart var oda sıkıntılı.Bu şekilde çözdüm.
anakartında cpu fan dışında 2 tane fan girişi var.öndeki 3 lüyü tek girişe takacaksın.Arka egzos fanıda diğer girişe.
Hatta üste 2 tane fan veya sıvı soğutma vs de takarsan arka tarafıda 3lü yaparsın üst 2 ve arka egzos yine tek olur.
fanları 3 - 3 2 sokete takmıs oluyorsun
Alıntıyı görüntüle

Bak kasa fanları bu şekilde birleştiricen.Böylece biostan '' DC '' modda kontrol edebilirsin.Fanların 3 pin pwm çünkü.
Biosta PWM fan modu ve DC fan modu var.Sen DC fan moduna al.pwm de yine sesli çalışır.
Alıntıyı görüntüle
Alıntıyı görüntüle
hocam bu ürün hakkında bilgin varmı ?

JuunBuun

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
925
İsim
Taksim Delisi Cenk
Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Oğuzhan Korkmaz
Merhaba bendede aynı sistem var. Merak ettiğim konu madem anakart üzerinde led sürücüyü takabilecek bir terminal yok , anakart bu özelliğe sahip değil neden msi'ın mystick light programı üzerinde anakart görünüyor ? Farklı bir çözüm yolumu mevcut acaba

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,004,522
Üyeler
159,167
Son üye
ErenShinga
Top Bottom