Öneri DA - MD2 Sisteme fan takmak isteyenlere bilgi

Reaksiyon skoru
65
Merhaba,

Bugün kasaya 2 tane TX 12 cm sessiz siyah kasa fanı taktım. Fanları ön tarafa taktım. Link: https://www.hepsiburada.com/tx-12-cm-sessiz-siyah-kasa-fani-txccf12bk-p-BD100434?magaza=Teknobiyotik

Dün GTA V'te tek fan takılıyken ekran kartı maksimum 72 dereceye kadar çıktı. Bugün ise kasaya ekstra 2 fan takıp 3.5 saat GTA V oynadıktan sonra maksimum 65 dereceye çıktı. Gözle görülür fark var.

Toplamda 60 liraya kasa içi sıcaklığını düşürebilirsiniz. Bağlantı kablosu ve vidalar fanla beraber geliyor, 5 dakikada monte edebilirsiniz.

Edit: Fanlar oldukça sessiz.
Edit 2: Fanları takmak oldukça basit, bir yıldız uç tornavidanız olsun yeter.
Edit 3: Kasanın görünmeyen yan tarafını (genellikle sağ) açtığınızda bir yığın ucu boş kablo göreceksiniz, onlara bağlayabilirsiniz. ARGB fanın kontrol kablosu muhabbetini ben de bilmiyorum. O konuda yardımcı olamam. Ancak RGBsiz fanların gerekli vidası ve kablosu fanla birlikte geldiğinden dolayı (TX marka fanda öyle geldi) çoğaltıcı almanıza gerek yok. Zaten her kablonun bir ucu dişi bir ucu erkek, birden fazla fanı tren vagonu dizermiş gibi beraber bağlayabilirsiniz. Fanlar gelince ne demek istediğimi anlayacaksınız zaten. Deneme yanılma yoluysa yapboz çözer gibi yaparsınız.

Güzel günler.

Son düzenleme:
Maksimum gördüğün sıcaklık nedir şu ana kadar farklı bir oyunda denedin mi acaba pes21 de ultra ayarlarda 78 79 u gördüm ben tek fanla

Bu fanları takarken fan çoklayıcı gerekiyormu tx fanlardan 2 öne 1 üste taksam mesela

Bu fanları takarken fan çoklayıcı gerekiyormu tx fanlardan 2 öne 1 üste taksam mesela

Çoklayıcı gerekmiyor çünkü girişler hem dişi hem erkek. Yani kendinden çoklayıcı. Tek kablodan birden fazla fana güç verebilirsin. Eğer bütçen varsa üst tarafa RGB fan takmanı tavsiye ederim çünkü üst taraf kasa içinden gözüküyor.

Son düzenleme:
Merhaba,

Bugün kasaya 2 tane TX 12 cm sessiz siyah kasa fanı taktım. Fanları ön tarafa taktım. Link: https://www.hepsiburada.com/tx-12-cm-sessiz-siyah-kasa-fani-txccf12bk-p-BD100434?magaza=Teknobiyotik

Dün GTA V'te tek fan takılıyken maksimum 72 derece sıcaklık oldu. Bugün ise kasaya ekstra 2 fan takıp 3.5 saat GTA V oynadıktan sonra maksimum 62 dereceye çıktı. Yaklaşık 10 derece fark ediyor.

Toplamda 60 liraya kasa içi sıcaklığını düşürebilirsiniz. Bağlantı kablosu ve vidalar fanla beraber geliyor, 5 dakikada monte edebilirsiniz.

Güzel günler.
Sesi ne kadar fanın çok çıkıyor mu ?

Merhaba,

Dün GTA V'te tek fan takılıyken maksimum 72 derece sıcaklık oldu. Bugün ise kasaya ekstra 2 fan takıp 3.5 saat GTA V oynadıktan sonra maksimum 62 dereceye çıktı. Yaklaşık 10 derece fark ediyor.

Güzel günler.
Bende de md2 var txlere kalitesiz demişlerdi o kadar fark ettiriyorsa ondan mı alayım?

Bende de md2 var txlere kalitesiz demişlerdi o kadar fark ettiriyorsa ondan mı alayım?

Kalite muhabbetine hiç bakmadım. "En ucuz hangi 12 cmlik sessiz fan satın alabilirim" dedim bu çıktı önüme. Tabii bütçen varsa daha iyi bir fan alabilirsin.

Bence gerek var mı? Yok. :)

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Sesi ne kadar fanın çok çıkıyor mu ?

Fan sessiz, hiç takmamışım sanki.

Kalite muhabbetine hiç bakmadım. "En ucuz hangi 12 cmlik sessiz fan satın alabilirim" dedim bu çıktı önüme. Tabii bütçen varsa daha iyi bir fan alabilirsin.

Tamamdır ben de bundan alıcam baktığım kadarıyla f/p olarak iyi bir ürün nasıl montajladığını anlatabilir misin? 4 tane alsam hepsini takabilir miyim?

Zaten stok bitti alacak yoktur. Bir de neyin sıcaklığı 62'ye düştü?

Tamamdır ben de bundan alıcam baktığım kadarıyla f/p olarak iyi bir ürün nasıl montajladığını anlatabilir misin? 4 tane alsam hepsini takabilir miyim?

Bir tane tornavidayla hepsini bağlayabilirsin, herhangi bir tecrübe edinmene gerek yok. Yapboz gibi. Yine de bağlayamadıysan youtubeda bir çok video mevcut.

Zaten stok bitti alacak yoktur. Bir de neyin sıcaklığı 62'ye düştü?

Onu belirtmemişim, ekran kartı sıcaklığından bahsediyorum. İşlemci ısınmıyor pek, çünkü 1080pde yük genelde ekran kartında.

Ben psu için alacağım da

Fanların durumu ne durumda sıcaklık düşüklüğü diğer Oyunlarda da etkili oldu mu

Fanların durumu ne durumda sıcaklık düşüklüğü diğer Oyunlarda da etkili oldu mu

Başka oyun oynamadım ama kasa içi havalandırma arttığı için her halükarda takmakta fayda var.

Geri