Neler Yeni

Ana Konu DA-S1 Yeni Sistem Çıktı!

OnTheRoonKilled

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,854
İsim
Paylaşmak İstemiyorum
Sistem fiyatı ve özellikleri gereği güzel hoş ama neden 2-3 tane özelleştirme seçeneği yok merak ettim açıkçası. Anakartı b550 yapmak isteyen olacaktır, özellikle o küçük kasayı değiştirmek isteyenler olacaktır sonuçta veya ssd değiştirmek isteyen.

Ancak ucuzundan bir soğutucu atılsa bence daha iyi olurdu ki herkesin bilgisayarı koyduğu yer, oturduğu şehir ve sıcaklığı, kasayı konumlandırdığını yer ve kullanım amacı gibi farklı amaçlar var. Örnek vermek gerekirse orada 75-80 dereceler gözüküyor oyunda %40-70 arası kullanımda yanlış görmediysem eğer. Adam render işlemini başlattığı gibi bu değer 90 derecelere ulaşır.

Mr. Edri

80+ Platinum
En İyi Cevap
26
Dahası  
Reaksiyon skoru
23,308
İsim
.
1) Ayar yapmakla neden uğraşayım?
2) Herkesin bunu yapacak düzeyde bilgisi olmayabilir.
3) Yetmeyeceği bariz belli. Abdullah Hacıgül'ün test ettiği ortamda bile 80 dereceye kadar çıkıyor işlemci sıcaklığı. Şimdi bu sistemi Güneydoğu'da yaşayan birisi alsa 80 dereceyle mi kalacak?
4) 10K'ye sistem toplayıp 200 liralık hava soğutmadan cimrilik yapacaksa işimiz var.
5) Oyunda bile 80 gören bir sistem renderda daha yüksek sıcaklık görecektir.

Ve ek olarak, Curve Optimizer ile ayar yapmayı kastediyorsun dediğini biliyorum. Bu olay için silikon kalitesi de önemli. Ki her işlemcinin bu kadar iyi silikon kalitesine sahip olmadığını sen de biliyorsun. Bu yüzden 200 liraya rahatça soğutabileceği bir işlemci için bu kadar kafa yormaya gerek yok.
1-İşlemcisini verimli kullanmak istiyorsa ayarlamayı da öğrenip uğraşmalı, yoksa stok ayarda da kullanır ve oyunlarda kesine yakın bir ihtimalle throttle yemeden devam eder.

2-Verimli kullanmak istiyorsa sorup soruşturabilir.

3-90 derecelere kadar sorun teşkil etmez ki o sıcaklığa ulaşsa bile muhtemelen birazcık hızı düşer ve yoluna devam eder. Herkes çok ağır işlemci kullanan oyunlar oynamıyor sonuçta.

4-Yo, o kullanıcının tercihine kalmış bir durum. Performans isteyen alır soğutmasını ve güzelce ayarlar.

5-Evet renderda çok yüksek ihtimalle hızını düşürecek ama birazcık ayar yapsa kaybı da azaltır.

Evet aklımda o vardı ancak her işlemcide çok iyi ayar yapmaya gerek yok zaten, 3 limiti ayarlarsın, throthle limiti ayarlarsın, sonra duruma göre curve optimizer dan ayarlarsın ve verimi oldukça iyi olabilir bu yolla.

Ha bütçe varsa ve serin ve oc li bir şekilde kullanacağım diyorsa bence de ekstra soğutma alsın ama tak çalıştır oyna mantığında bir adamın bütçesi de kıtken 200 tl soğutma almasını çok mantıklı bulmuyorum.

donsuz kral

80+ Bronze
En İyi Cevap
3
Sistem fiyatı ve özellikleri gereği güzel hoş ama neden 2-3 tane özelleştirme seçeneği yok merak ettim açıkçası. Anakartı b550 yapmak isteyen olacaktır, özellikle o küçük kasayı değiştirmek isteyenler olacaktır sonuçta veya ssd değiştirmek isteyen.

Ancak ucuzundan bir soğutucu atılsa bence daha iyi olurdu ki herkesin bilgisayarı koyduğu yer, oturduğu şehir ve sıcaklığı, kasayı konumlandırdığını yer ve kullanım amacı gibi farklı amaçlar var. Örnek vermek gerekirse orada 75-80 dereceler gözüküyor oyunda %40-70 arası kullanımda yanlış görmediysem eğer. Adam render işlemini başlattığı gibi bu değer 90 derecelere ulaşır.
Kupon sistem bu olur oyle seyler

donsuz kral

80+ Bronze
En İyi Cevap
3

APO JUMPER OC

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,103
İsim
...
İlgilendiği Kategoriler
yok

selamlargençler

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
767
İsim
:(
11500 olmuş

bana beko derler

80+ Silver
En İyi Cevap
2
Ama tak çalıştır oyna mantığında bir adamın bütçesi de kıtken 200 TL soğutma almasını çok mantıklı bulmuyorum.
Herkesin oda sıcaklığı aynı mı?
Herkesin kasayı koyduğu yer aynı mı?
Herkesin yaşadığı şehir aynı mı?

Bu kadar etken varken videodaki gibi maksimum 80 dereceyle sınırlı kalacağını mı düşünüyorsun? Bu sistemi Şanlıurfa'dan birisi satın alsa 80 dereceyi nah geçmez.

1-İşlemcisini verimli kullanmak istiyorsa ayarlamayı da öğrenip uğraşmalı, yoksa stok ayarda da kullanır ve oyunlarda kesine yakın bir ihtimalle throttle yemeden devam eder.
Hayır, zorunda değil. Herkes her şeyi bilmek zorunda değil.
2-Verimli kullanmak istiyorsa sorup soruşturabilir.
Hayır, zorunda değil. Herkes her şeyi bilmek zorunda değil.
3-90 derecelere kadar sorun teşkil etmez ki o sıcaklığa ulaşsa bile muhtemelen birazcık hızı düşer ve yoluna devam eder. Herkes çok ağır işlemci kullanan oyunlar oynamıyor sonuçta.
Neden düşsün? Aldığım bir parçadan tam anlamıyla yararlanamayacaksam neden alıyorum?

Evet aklımda o vardı ancak her işlemcide çok iyi ayar yapmaya gerek yok zaten, 3 limiti ayarlarsın, throthle limiti ayarlarsın, sonra duruma göre curve optimizer dan ayarlarsın ve verimi oldukça iyi olabilir bu yolla.
Silikon...

Yavuz241

80+ Bronze
Lan ne ara 11.500 oldu fiyatı?

Excator23cm

80+ Gold
1629563616731.png
KIZ: APOCUĞUM EV BOŞ BİZE GELSENE ?

APO:
1629563663594.png

1629563706073.png

ÇABUK SİSTEM YAP EMREDİYORUM: