Neler Yeni

Da Sistem 2 Hk

e.ozden

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
138
İsim
Ensar ÖZDEN
Merhaba arkadaşlar,
Dün sistemi satın aldım. İki, üç farklı sorunla karşılaştım ancak hallettim.

1. Ram frekanslarını yükseltme
Ram frekanslarını yükselttiğim zaten bilgisayar açılmıyordu. Ramler ortadaki iki slota takılmıştı. Arada boşluk vererek taktım. Sorun düzeldi.

2. CPU fan hatası alıyordum. Soğutucu bağlantısı yanlış soketten yapılmış. Soketin yerini değiştirdim. Sorun düzeldi.

Şu anda kalan tek sorunum, HDD 'nin görülmemesi. Yani bilgisayarımda hem fiziki olarak hem de sanal olarak HDD'yi göremiyorum. İtopyaya mail attım. Eksik gönderildi diye. Sağolsun en vurdumduymaz kişi cevap yazdı. Montajlı sistemlerde eksik ürün yoktur diye. Cemkirmeden önce sizlere sorayım dedim. Bu HDD nerede olabilir?
Bu arada valorant ve Pubg'yi yükledim. Akşam işten çıkınca, isteyenler olursa FPS değerlerini atarım.

• Beğen
Reaksiyonlar: AIPX

MR EE

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,198
İsim
Emre
Arka kapağı açtığınızda HDD yoksa yoktur. Eksik göndermişlerdir. Eğer varsa ve PC’de göremiyorsanız önce kabloları kontrol edin. Kablolarda sorun yoksa Windows Disk Yönetimi üzerinden HDD’yi doğru şekilde biçimlendirerek aktif edin. Hala da olmuyorsa diski garantiye verin.

RevenKalr

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,251
İsim
Eren Bayram
Instagram
er3nbayram
Discord
revengeess
Merhaba arkadaşlar,
Dün sistemi satın aldım. İki, üç farklı sorunla karşılaştım ancak hallettim.

1. RAM frekanslarını yükseltme
RAM frekanslarını yükselttiğim zaten bilgisayar açılmıyordu. Ramler ortadaki iki slota takılmıştı. Arada boşluk vererek taktım. Sorun düzeldi.

2. CPU fan hatası alıyordum. Soğutucu bağlantısı yanlış soketten yapılmış. Soketin yerini değiştirdim. Sorun düzeldi.

Şu anda kalan tek sorunum, HDD 'nin görülmemesi. Yani bilgisayarımda hem fiziki olarak hem de sanal olarak HDD'yi göremiyorum. İtopyaya mail attım. Eksik gönderildi diye. Sağolsun en vurdumduymaz kişi cevap yazdı. Montajlı sistemlerde eksik ürün yoktur diye. Cemkirmeden önce sizlere sorayım dedim. Bu HDD nerede olabilir?
Bu arada valorant ve PUBG'yi yükledim. Akşam işten çıkınca, isteyenler olursa FPS değerlerini atarım.
Hdd aldiginiza eminmisiniz belki sadece ssd li almissinizdir. Eger hdd aldiysaniz ve yoksa üstünde durun bu durumun, küçümsenecek bi durum değil. Sonucta para veriyorsunuz

e.ozden

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
138
İsim
Ensar ÖZDEN
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
HDD aldiginiza eminmisiniz belki sadece SSD li almissinizdir. Eger HDD aldiysaniz ve yoksa üstünde durun bu durumun, küçümsenecek bi durum değil. Sonucta para veriyorsunuz

Eminim hocam tabii ki. Faturada da mevcut zaten. Fiziki olarak kasayı kurcaladım. Ancak bulamadım. Sanal olarak disk zaten görünmüyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Arka kapağı açtığınızda HDD yoksa yoktur. Eksik göndermişlerdir. Eğer varsa ve PC’de göremiyorsanız önce kabloları kontrol edin. Kablolarda sorun yoksa Windows Disk Yönetimi üzerinden HDD’yi doğru şekilde biçimlendirerek aktif edin. Hala da olmuyorsa diski garantiye verin.

Akşam son bir kez bakacağım. Fiziki olarak yine bulamazsam, bu sefer cirkefleşeceğim açıkçası. En olmadı ekşide rezalet başlığı açarım. :)

Ouzkskn

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,345
İsim
....
PSU'nun arka tarafında HDD yerleri oluyor oraya baktınız mı ?

Bilgisayarıma Sağ tıklayıp. Yönet / Disk Yönetimi dediğinizde birde oradan bakın. Belki biçimlendirilmediğinden görmüyor olabilir.

e.ozden

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
138
İsim
Ensar ÖZDEN
PSU'nun arka tarafında HDD yerleri oluyor oraya baktınız mı ?

Bilgisayarıma Sağ tıklayıp. Yönet / Disk Yönetimi dediğinizde birde oradan bakın. Belki biçimlendirilmediğinden görmüyor olabilir.

Disk yönetiminde görülmüyor ama PSU 'nin oraya bir daha bakayım eve geçince

e.ozden

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
138
İsim
Ensar ÖZDEN
Arkadaşlar, hata bende imiş. HDD psu kısmına monte edilmiş. Bilgisayarın görmeme nedeni ise yanlış sokete bağlanmış. Sata1 'e bağlayınca problemim çözüldü. Herkese teşekkürler.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,032,500
Üyeler
163,667
Son üye
buraqwj
Top Bottom