Neler Yeni

DA sistemlerinin karaborsaya düşmemesi için şahsi fikrim

Status
Bu konu kilitlenmiştir.

sezerbey98

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
499
İsim
Sezer Aktaşlı
olayın temelinde al satçı adamla ihtiyaç sahibinin bu sistemi alma hakkı ve avantajı aynı kimseye pozitif ayrımcılık yapılmamalı karne dönemi felan olur eyw öğrencilere özel 100 stok ekledik olur o okey ama haricinde burda tatava yapmaya gerek yok burda forumda yada insanlara sunulmus bu fırsattan haberdar olmus herkese yapılan bi durum bu benim senden fazla ihtiyacım vardı kötüsün sen eeğ pis kaka yapmak olmuyor

O zaman kimse burada ağlamasın " Eğğğ 9500 TL sistem sarı sitede 13000 TL böyle olmaz karaborsacılar pis kaka eğğ " yapılmasın gerçi böyle düşünüp 2021 yılında " Ekran kartları karaborsada miningçiler kapıyor bize kart kalmadı " diyerek itiraz edenler de var . Keşke karaborsacıları bir gün de savunmasanız. Neyse ben de başlayayım karaborsaya madem bu kadar savunulur desteklenir seviyede alıcısı da çok olur :D

Rosita

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,334
İsim
Musa
İlgilendiği Kategoriler
Elektronik
Ben bunu kastetmedim. Benim kastettiğim şey her yerden aldığın gibi burdan da sistemi faturayı alıcan oynayacan . Sadece satana kadar yüzüne bakmayı dolaba fırlatıp attığın kutular bir süre olmayacak

Neyse diyebileceğim bir şey yok saldım konuyu . Bana katılmayanlara saygım sonsuz ama dalga geçmeye çalışan veya salladığım sayıları veya yazdığım şeyleri bir yerleriyle okuyup yorum yapanlara artık bir şey diyemiyorum. :D Katılmadığınız belirtmeniz veya " Aynı fikirde değilim şu şu sebepten , ama şöyle daha iyi olabilir " diyecek varsa buyursun güzel yorumlarla . Ama dalga geçecek varsa , salladığım sayıyı ciddiye alacak varsa eksik okuyan varsa lütfen es geçsin daha iyi
hocam sen şirket sahibi olsan böyle bir şeyi kabul eder misin. hangi birini hangi birine gönderecen. çok büyük karışıklık olur. zaten genelde itopya vs. gibi firmalar stok şişirmiyorlar. gelen mal gidiyor. gelen mal gidiyor sürekli bir devir daim oluyor

bqrr0595

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,006
İsim
Buğra
O zaman kimse burada ağlamasın " Eğğğ 9500 TL sistem sarı sitede 13000 TL böyle olmaz karaborsacılar pis kaka eğğ " yapılmasın gerçi böyle düşünüp 2021 yılında " Ekran kartları karaborsada miningçiler kapıyor bize kart kalmadı " diyerek itiraz edenler de var . Keşke karaborsacıları bir gün de savunmasanız. Neyse ben de başlayayım karaborsaya madem bu kadar savunulur desteklenir seviyede alıcısı da çok olur :D
bak kimseyi savunmuyoruz objektif oluyoruz bu karaborsacılar alıyor sen niye alamıyorsun arkadaşım bu adamlar senden daha sıkı takip ediyor senden daha hırslı bekliyor o zaman onlar da o zaman daha mı fazla hakediyor oluyor senden hayır ee sende alabilirsin seninde kartın var senin de paran var herkesin parası aynı herkes aynı anda öğrendi bunu kimi savunucam ben yapabilirsin kimse seni tutmuyor karaborsa değil serbest piyasa ekonomisi dediğin şey indirimden 1200 lük kulaklıgı amazondan 799 a alıp 1 hafta sonra indirim bitince sıfır kutulu 1100 e satıyorum diye ilan koyunca serbest piyasa oluyor da sistemleri alıp koyunca mı karaborsa oluyor sen almıs olsan 1 hafta sonra maddi sıkıntıdan satsan 8800 tl ye mi satacaksın gereksiz duyar kasıp boş yapma git kara borsa mı yapıyon at mı kovalıyon ne yaparsan yap ama burda bi bitmedi ağlamanız be kardeşim seninde vardı kartın gideydin de alaydın biliyorsun stok az talep cok ayarlasaydın kendini allah allah yav bıktık adam ticaretini yapıyor 9 a alıp 12 ye satıyor belki 1 ay belki 1 hafta parasını bağlıyor oraya sende bağlayabilirsin sezerbey98 parasını bağlayamaz diye bişey yazmıyor

AnormalTavuk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
188
İsim
Efehan
Kasaya bu ürünler dizilmiyor mu ? Kasanın köpüğüyle kutuya konup kargolanmıyor mu ? Ben mi yanlış biliyorum ? Ürünlerin dizilip yollanması olayı yok mu yani ? Eğer ürünler dizilmeden yollanıyorsa o zaman bir şey diyemem.
ekran kartı ayrı yollanıyor o ne olacak?

sezerbey98

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
499
İsim
Sezer Aktaşlı
ekran kartı ayrı yollanıyor o ne olacak?

Bak bu mantıklı cevap çünkü ekran kartının ayrı yollandığını kimse söylemedi bana çünkü hazır sistem satın almadım internetten kargolu. Bu doğru

habbassaka

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,262
İsim
Berk
Şahsi fikrimdir mantıksız bulunabilir yada şirket için uğraşmaya değmez bir yaklaşım olabilir ama fikrimi sunmak isterim. Bir konu başlığının altında yazmıştım belki mantıklıysa adminler ekstra görür

Atıyorum DA sistemden 300 stok var.

İlk 150 stok öğrencilere öğrenci belgesi olanlara satış olacak

ertesi gün diğer 150 stok + öğrencilere satılamayan kalan stok ise mağaza tarafından paketler açılıp kasaya dizerek müşterilere sunulacak ama ürünün kutuları ( GPU , işlemci kutuları gibi ) ise ürün kara borsaya düşmemesi için 1 ay sonra taraflarına kargolanacak . Bu sayede satış yapan kişiler kutuları erken temin edemediği için satarken öyle sıfır fiyatına da rahatça satamayacak . Bunun için 1 ay bekleyip kar etmeye çalışacak varsa helal olsun . Yada devam ederse bu olay 2 ay sonra kargolansın :D ( Kutusuz ürünleri satmak kar etmeye çalışmak sıfırına koymak pek de yemez )

Tabii ürünlerin kutuları sahibine teslim edilmemesi bir suç mudur bilemem ama suç değilse de gayet mantıklı gibi geliyor şahsen . Bilemedim
Saçma bile gözükse en azından şuanki şekilde 1 tane ihtiyacı olan arkadaşımız alamazken en azından 5-10 tane gerçekten ihtiyacı olan kişiler satın alır bence güzel düşünmüşsün. Mutlaka açık ararlar bu mantığada kuzeninin belgesiyle alır, kardeşiyle alır ama en azından 5-10 tane gerçekten ihtiyacı olan alabilir. Amaç bu olsa zaten buna benzer bir sistemle satışa sunulur. Al satçılara yönelik sıcak para akışı amaç.

sezerbey98

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
499
İsim
Sezer Aktaşlı
bak kimseyi savunmuyoruz objektif oluyoruz bu karaborsacılar alıyor sen niye alamıyorsun arkadaşım bu adamlar senden daha sıkı takip ediyor senden daha hırslı bekliyor o zaman onlar da o zaman daha mı fazla hakediyor oluyor senden hayır ee sende alabilirsin seninde kartın var senin de paran var herkesin parası aynı herkes aynı anda öğrendi bunu kimi savunucam ben yapabilirsin kimse seni tutmuyor karaborsa değil serbest piyasa ekonomisi dediğin şey indirimden 1200 lük kulaklıgı amazondan 799 a alıp 1 hafta sonra indirim bitince sıfır kutulu 1100 e satıyorum diye ilan koyunca serbest piyasa oluyor da sistemleri alıp koyunca mı karaborsa oluyor sen almıs olsan 1 hafta sonra maddi sıkıntıdan satsan 8800 TL ye mi satacaksın gereksiz duyar kasıp boş yapma git kara borsa mı yapıyon at mı kovalıyon ne yaparsan yap ama burda bi bitmedi ağlamanız be kardeşim seninde vardı kartın gideydin de alaydın biliyorsun stok az talep cok ayarlasaydın kendini allah allah yav bıktık

Ne kuduruyon çocuk
Saçma bile gözükse en azından şuanki şekilde 1 tane ihtiyacı olan arkadaşımız alamazken en azından 5-10 tane gerçekten ihtiyacı olan kişiler satın alır bence güzel düşünmüşsün. Mutlaka açık ararlar bu mantığada kuzeninin belgesiyle alır, kardeşiyle alır ama en azından 5-10 tane gerçekten ihtiyacı olan alabilir. Amaç bu olsa zaten buna benzer bir sistemle satışa sunulur. Al satçılara yönelik sıcak para akışı amaç.

Sonunda seviyeli saygılı ve amacı dalga geçmek yerine fikrini güzelce ifade edip çok yönlü düşünen birini gördüm rahatladım . Ah ah sorun aslında karaborsacılardan çok senin gibi olmak yerine milletle dalga geçip laf atmaya çalışan seviyesiz terbiyesiz kitlede … eyvallah değerli fikrin için hocam

bqrr0595

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,006
İsim
Buğra
Ne kuduruyon çocuk

Sonunda seviyeli saygılı ve amacı dalga geçmek yerine fikrini güzelce ifade edip çok yönlü düşünen birini gördüm rahatladım . Ah ah sorun aslında karaborsacılardan çok senin gibi olmak yerine milletle dalga geçip laf atmaya çalışan seviyesiz terbiyesiz kitlede … eyvallah değerli fikrin için hocam
çocuk babandır birader ağzını topla burda oyuncağı elinden alınmış velet gibi 4 sayfa post kasmışsın bunun cevabı aslında basit sanane sana ne oluyor yine anlatıyoruz insan gibi adamlar parasını bağlamış almış satıyor gayet güzelce anlatıyorum horoz gibi dikleniyorsun birisi başını okşayınca mı ağlamayı kesiyorsun velet aklın ermiyor mu baban sana anlatmadı mı hiç nasrettin hocanın parayı veren düdüğü çalar hikayesini ben sana bir şey anlatamayacağımı bile bile birisi okurda hayatın gerçeklerinin farkına varır diye yazıyorum bunu hayatta girişken önce davranan kişi kazanır 10 sayfa aglasanda birisi acır avutur işte seni böyle ama elinde koca bir SIFIR kalır git sırtını sıvazlayanlarla birlikte biraz daha sitem et haydi
ihtiyacı olanlar varmış mış gaming bilgisayar ihtiyaç sanki boş laf

sezerbey98

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
499
İsim
Sezer Aktaşlı
çocuk babandır birader ağzını topla burda oyuncağı elinden alınmış velet gibi 4 sayfa post kasmışsın bunun cevabı aslında basit sanane sana ne oluyor yine anlatıyoruz insan gibi adamlar parasını bağlamış almış satıyor gayet güzelce anlatıyorum horoz gibi dikleniyorsun birisi başını okşayınca mı ağlamayı kesiyorsun velet aklın ermiyor mu baban sana anlatmadı mı hiç nasrettin hocanın parayı veren düdüğü çalar hikayesini ben sana bir şey anlatamayacağımı bile bile birisi okurda hayatın gerçeklerinin farkına varır diye yazıyorum bunu hayatta girişken önce davranan kişi kazanır 10 sayfa aglasanda birisi acır avutur işte seni böyle ama elinde koca bir SIFIR kalır git sırtını sıvazlayanlarla birlikte biraz daha sitem et haydi
ihtiyacı olanlar varmış mış gaming bilgisayar ihtiyaç sanki boş laf

Evlat ... kudurma ...

bqrr0595

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,006
İsim
Buğra

cevikyusuf

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
425
İsim
Çevik
bak kimseyi savunmuyoruz objektif oluyoruz bu karaborsacılar alıyor sen niye alamıyorsun arkadaşım bu adamlar senden daha sıkı takip ediyor senden daha hırslı bekliyor o zaman onlar da o zaman daha mı fazla hakediyor oluyor senden hayır ee sende alabilirsin seninde kartın var senin de paran var herkesin parası aynı herkes aynı anda öğrendi bunu kimi savunucam ben yapabilirsin kimse seni tutmuyor karaborsa değil serbest piyasa ekonomisi dediğin şey indirimden 1200 lük kulaklıgı amazondan 799 a alıp 1 hafta sonra indirim bitince sıfır kutulu 1100 e satıyorum diye ilan koyunca serbest piyasa oluyor da sistemleri alıp koyunca mı karaborsa oluyor sen almıs olsan 1 hafta sonra maddi sıkıntıdan satsan 8800 TL ye mi satacaksın gereksiz duyar kasıp boş yapma git kara borsa mı yapıyon at mı kovalıyon ne yaparsan yap ama burda bi bitmedi ağlamanız be kardeşim seninde vardı kartın gideydin de alaydın biliyorsun stok az talep cok ayarlasaydın kendini allah allah yav bıktık adam ticaretini yapıyor 9 a alıp 12 ye satıyor belki 1 ay belki 1 hafta parasını bağlıyor oraya sende bağlayabilirsin sezerbey98 parasını bağlayamaz diye bişey yazmıyor
Anlatamazsın ki
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kankam ne gerek var bu tefaruata senin mantıkla 500 stoktan mutlaka yine ihtiyaci olan alıyor 5 bilemedin 10 tane ilan var sahibinden de Total stoğun yüzde 2 si

Status
Bu konu kilitlenmiştir.
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,016,597
Üyeler
161,096
Son üye
vuslat07
Top Bottom