Neler Yeni

Da V4.5 Bozuk Geldi.

Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Ömer Faruk
Sorun yazılım kaynaklı , ekran kartı takabiliyorsanız anında görüntü alacaksınız.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu Windowsun oto yazılım yükleme kısmını kapatmayanlar sorunu çözemeyecek. Videodaki gibi uygulayın . Yazımdaki maddelerdeki 5. Kısım bu . Yapmanız zaruri.
Ekran kartı siparişini verdim bakalım onunla beraber nasıl olacak

BatuhanKLC

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
854
İsim
Batuhan Kılıç
AMD ise ekran kartın 5. Şıkkı yine de yapman gerekicek görüntü alabilirsin ama driver uptade sorunu yaşarsın .

asertyu

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Sorunun sebebi ramler. Yazılımsal falan değil. Sorunlu bir parça var ve onun yüzünden oluyor.Başka RAM takanlar sorunu çözmüşler. Hata olarak ne verdiğinin önemi yok, bende de kronik sorunlu ssd vardı. Ses kartı driverı hata veriyordu mavi ekran yiyordum. Ssd değişince düzeldi.

SmhDiff!

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
197
İsim
Semih Hatipoğlu
Sorunun sebebi ramler. Yazılımsal falan değil. Sorunlu bir parça var ve onun yüzünden oluyor.Başka RAM takanlar sorunu çözmüşler. Hata olarak ne verdiğinin önemi yok, bende de kronik sorunlu ssd vardı. Ses kartı driverı hata veriyordu mavi ekran yiyordum. Ssd değişince düzeldi.
Başka ram takıp sorunu çözen kişi foruma yazdı mı çözdüm diye

Dahası  
Reaksiyon skoru
51
İsim
Ömer Faruk
Şimdi yaptığım şeyleri aşama aşama yazayım belki faydası olur .Yaklaşık 10 saat uğraşıp sorunları çözdüm. PC yi alır almaz Radeon yazılımını yükleyip siyah ekran sorunu ya da ara ara gidip gelmeler ile alakalı sorun yaşayanlar bire bir uygulayabilir.
1- bios güncellemesini yapın sistemde hertürlü bios ekranı geliyor , gelmese bile bios flashback üzerinden biosumuzu güncelliyoruz .
2- bios üzerinden xmp açıyoruz ve save edip kapatıyoruz ( PC nin açılması ilk açılmada uzun sürüyor eğer açılmazsa bu aşamadan sonra ekran kartına ihtiyacınız var . )
3- artık her halükarda görüntü aldınız . İlk aşama Windows key ile etkinleştirin windowsunuzu ve tüm güncellemeleri alın ( yeniden başlatması gereken güncellemeler dahil )
4 - tüm gerekli güncellemeler alındıktan sonra ddu indiriyoruz ve ekran kartınızın driverini siliyoruz ama yeniden başlatmıyoruz .
5 - arama kısmına sysdm.cpl yazıyoruz açıyoruz . Yazılım bölümüne gelip alttakine tıklayıp Windows oto güncelleme alma kısmını iptal edip çıkıyoruz .
6- ddu üzerinden readon yazılımını da temizliyoruz ve bilgisayarımızı kapatıyoruz.
7- ekran kartı takmışsak ekran kartını çıkartıyoruz . Takmamışsak yeniden başlatıyoruz ( ekranın simgelerin ve çözünürlüğün dev gibi olması normal )
8- son Windows tarafından test edilmiş Whql readon yazılımını indirip kuruyoruz .
9- ekran ayarlarından sistemimizi 60 Hz ye sabitliyoruz ( ekran soketi güncellemesi alacak bu kısımda Windows ) bu güncelleme den sonra 144 165 280 monitörünüzün desteklediği ayara çekebilirsiniz.
Ve sonuç sorunsuz çalışma .
( Sorunun temel kaynağı Windowsun readon yazılımı )
Sistemin kutu açılışından incelemesine kadar bi YouTube videosu hazırlıyorum , bitince burada paylaşacağım izleyip yorumlarsanız sevinirim . Keyifli forumlar.
Şuan Windows kuruluyor hepsini harfiyen yapçam

Dahası  
Reaksiyon skoru
139
İsim
ahmet
bencede ramler hatalı bi tane allahın kulu ram denese çözecek boş boş yazılımlarla uğraşıyolar.sanki ilk defa pc gördük.senelerdir böyle bişey yaşamadık neden şimdi yazılım sorunu yaşıyoruz.yazılım kaynaklı diyenler itopya çalışanı galiba

asertyu

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Başka ram takıp sorunu çözen kişi foruma yazdı mı çözdüm diye
Evet

bencede ramler hatalı bi tane allahın kulu ram denese çözecek boş boş yazılımlarla uğraşıyolar.sanki ilk defa pc gördük.senelerdir böyle bişey yaşamadık neden şimdi yazılım sorunu yaşıyoruz.yazılım kaynaklı diyenler itopya çalışanı galiba
Yazılım kaynaklı diyen var cidden şaka gibi. Neyin yazılımı sorunlu işlemcinin mi? Öyle olsa sayfalarca 5600g bozuk yazısı görürdük Türk ve yabancı forumlarda. RAM sıkıntılı işte. Sanki daha önce hiç bilgisayar kurmadık. Bir kişide olur iki kişide olur da herkeste var. RAM sıkıntılı.

Niravi

80+
Evet

Yazılım kaynaklı diyen var cidden şaka gibi. Neyin yazılımı sorunlu işlemcinin mi? Öyle olsa sayfalarca 5600g bozuk yazısı görürdük Türk ve yabancı forumlarda. RAM sıkıntılı işte. Sanki daha önce hiç bilgisayar kurmadık. Bir kişide olur iki kişide olur da herkeste var. RAM sıkıntılı.
herkesde yok 400 sistem var yaklaşık 80 90 kişide var bu sorun forumda okudum çoğu kişi dşrek kullanmış

asertyu

80+ Silver
En İyi Cevap
1
herkesde yok 400 sistem var yaklaşık 80 90 kişide var bu sorun forumda okudum çoğu kişi dşrek kullanmış
80-90 az mı ? Savunucam diye uğraşanlar var inanılmaz. Ramler sıkıntı dün @RevDeisDou uzun uzun anlattı.

Soleon

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Fatih Şölen
Bende de var, nadir ve chrome'da gezinirken yaşandığı için sadece çözüm şekillerini takip ediyorum. Benim gibileri vardır daha yani henüz yazmamış veya eline ulaşmamış olan

Dahası  
Reaksiyon skoru
139
İsim
ahmet
xmp yazan var sorunu o şekil çözmüş.arkadaşlar xmp açsanda açmasanda sistem çalışır.o tamamiyle hızıyla alakalı.yazılım diyenler var arkadaşlar yazılımları aynı siteden kuruyoruz hepimiz.yok biostan saçma sapan bir özelliği açman diyen var.arkadaşlar biosta hiçbirşeye dokunmanıza gerek yok.he bazı şeyleri değişirsiniz pc hızlanır ona lafım yok.ama donanımsal problem var 80-90 kişi dediniz az mı? herkesin aynı sorunu yaşaması tesadüfmü.kimse mi bilmiyor driver kurmayı xmp açmayı.çözüm okuyalım diye bakıyoruz herkes aynı şeyleri yazıyor.1 tane allahın kulu ram denememiş.valla olsa ben denicemde yok.ki zaten gönderdim servise.büyük ihtimal toplatıp ramleri değişecekler.sisteme uyumsuz

SmhDiff!

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
197
İsim
Semih Hatipoğlu
xmp yazan var sorunu o şekil çözmüş.arkadaşlar xmp açsanda açmasanda sistem çalışır.o tamamiyle hızıyla alakalı.yazılım diyenler var arkadaşlar yazılımları aynı siteden kuruyoruz hepimiz.yok biostan saçma sapan bir özelliği açman diyen var.arkadaşlar biosta hiçbirşeye dokunmanıza gerek yok.he bazı şeyleri değişirsiniz pc hızlanır ona lafım yok.ama donanımsal problem var 80-90 kişi dediniz az mı? herkesin aynı sorunu yaşaması tesadüfmü.kimse mi bilmiyor driver kurmayı xmp açmayı.çözüm okuyalım diye bakıyoruz herkes aynı şeyleri yazıyor.1 tane allahın kulu ram denememiş.valla olsa ben denicemde yok.ki zaten gönderdim servise.büyük ihtimal toplatıp ramleri değişecekler.sisteme uyumsuz
İtopya instagram da sorunla ilgili olan yorumumu silmiş :D Umarım dediğiniz gibi sistemler toplanıp yeni ramler ile gönderilir

Ha bu arada abdulla %90 yazılımsal demişti başka bir konuda

yigitdgn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
99
İsim
Yiğit Emre Doğan
Şuan sistemi teslim almaya itopya beylikdüzü mağazasına gidiyorum ne yaptıklarını soracağım anlık durum aktaracağım

Arkadaşlar sistemi teslim aldım ramlerde sıkıntı varmış ram değiştirmişler

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,710
Üyeler
164,721
Son üye
svnlr96