Neler Yeni

🙁DA V5 2'EL SATIŞI 🙁

yorumsizdeTR

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
209
İsim
Mehmet
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar
Yav birader bir haftadır 150 tane konu açtın. Bütün gün f5 f5 yaptın. Bilgilerini önceden kaydettin ve nasıl alamadın. Anlatsana
Mesaj otomatik birleştirildi:

Tanıdığın birine mi sattın yoksa internetten mi
kart itopyada olmadı kardeşim milyon defa denedim

NanyaRevB

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
526
İsim
TAHA KOÇAK
Benim ahlakıma ve dinime uygun değil. Kim ne yapıyorsa yapsın...
Soranlar için, haksız kazanç haramdır. Burada birinden önce alarak paranı oraya bağlıyorsun. Sonra gidip çalışmadan didinmeden paranı katlıyorsun. Oldu canım ne güzel...

kad1RRR

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,350
İsim
kadir
Tanıdığın birine mi sattın yoksa internetten mi
Letgo üzerinden, kişiyi tanımıyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Benim ahlakıma ve dinime uygun değil. Kim ne yapıyorsa yapsın...
Soranlar için, haksız kazanç haramdır. Burada birinden önce alarak paranı oraya bağlıyorsun. Sonra gidip çalışmadan didinmeden paranı katlıyorsun. Oldu canım ne güzel...
Sen olayı çok yanlış benimsemişsin. Bir mal alıp satmak ne zamandan beri haksız kazanç oldu. Bu tamamen ticarettir. Kimseye zorla satmıyorlar. Bence yanlış düşünüyorsunuz.

NanyaRevB

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
526
İsim
TAHA KOÇAK
Sen olayı çok yanlış benimsemişsin. Bir mal alıp satmak ne zamandan beri haksız kazanç oldu. Bu tamamen ticarettir. Kimseye zorla satmıyorlar. Bence yanlış düşünüyorsunuz.
Ben ticaret olarak görmüyorum bunu eğer görseydim zaten 2-3 tane kasa siparişi geçmiştim bile. Buna maddi durumum el verirdi yani, oturduğum yerden 3-4 k cebine girerdi. Dediğim gibi ben bunu ticaret olarak görmüyorum. Al sat hiç mi yapmadın dersen yaptım ama bu şekilde değil...
Bence konu biraz da ahlak meselesi...

Kartal34

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,634
İsim
Yok
Karaborsacılık islamda haramdır. Ve aynı zamanda gayet de haksız kazançtır. Aksini iddia ediyorsanız ya bu işi yapıyorsunuzdur ya da olayı şuan doğru değerlendiremiyorsunuzdur.

Neredeyse tüm hazır sistemleri satışta yakaladım. İçlerinden tek aldığım sistem modart sistemi oldu çünkü ihtiyacım vardı. İstesem hepsinden ikişer üçer alıp parayı vururdum ama doğru bulmuyorum bu işi.

Muci46

80+ Bronze
Bunun ticaretle hiçbir alakası yok. Depoda soğan domates bekletip azar azar satıp stok krizi var diyerek 3 katı fiyata satmakla bu adamların yaptığı şey aynı. Dediğiniz mantıkla “onun soğanı isterse bekletir” mi diyeceğiz? Tabi ki böyle bir şey kabul edilemez.

Bence bunun çözümünü e ticaret siteleri bulmalı. Emsal sistemleri 6500e satıp sonra “indirim yaptık 4900TL” diyince herkes saldırıyor tabi, yap şunun fiyatını 5500 herkese o fiyattan var yani, gerçekten bilgisayar almak isteyen alamıyor ki bunları, belli kişiler alıp bundan kâr ediyor sadece…
Bugün bu bilgisayar 3-4 saat stokta kaldı ? alan alsaydı ya ne boş yaptınız ticaret bu isteyen 10 tane de alır 2 katı fiyatına da satar engel.

!ROGStrix!

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Yapılan bu işe karaborsacılık deniyor. Veya bunun bir türevi de tekel olmak ama bunu büyük firmalar yapıyor sıradan insanlar yapamaz. İkisi de gayet suçtur bence.

Burada ciddi ciddi karaborsacılık gayet normal bir şey diyorsanız bir şey diyemeyeceğim…
Size şöyle birsey demek istiyorum kara borsacilik tek ürün üzerinden olmaz bu bir Firmadan sadece 1 adet Sipariş edebilirsiniz. Ve bu ürün Artık sıfır değil ikinci el ürün oluyor. İstediği fiyata verebilir bu olay arabalardada geçerli lütfen anlayış sağlayınız sağlamasaniz bile canınız sağolsun nediyeyim :).

Ckribrahim

Taç
En İyi Cevap
1
Valla ben rog gelseydi alıcaktım. Yok şu almamış yok bu almamış hiç umrumda olmaz hızlı olan alır ben sırf bildirim çabuk gelsin diye her ay Donanım Arşivi Youtube kanalına Katıl butonuna para verip bekliyorum. Alacak olan adam araştırmasını yapsın. Beklesin zamanı geldiğinde hızlı davranıp alsın. Yok işim vardı yetişemedik diyenlere adam stokları parça parça böldürdü. Kimse kusura bakmasın şu durumda bile hala alamayan varsa ''Ben nerde hata yapıyorum'' diye düşünmesi lazım.

Kartal34

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,634
İsim
Yok
Size şöyle birsey demek istiyorum kara borsacilik tek ürün üzerinden olmaz bu bir Firmadan sadece 1 adet Sipariş edebilirsiniz. Ve bu ürün Artık sıfır değil ikinci el ürün oluyor. İstediği fiyata verebilir bu olay arabalardada geçerli lütfen anlayış sağlayınız sağlamasaniz bile canınız sağolsun nediyeyim :).
Sorun şu ki 1 sipariş sınırı yok sistemlerde. 5-10 tane alanlar var gerçekten. 700 stoğun 500 tanesini millet satmak İçin alınca bir kişi yüzünden olmasa da bu topluluk yüzünden ürün karaborsaya düşüyor.

Anlayış gösteririm tabi ama bu işe ticaret denmesi kadar saçma bir şey yok.

!ROGStrix!

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Sorun şu ki 1 sipariş sınırı yok sistemlerde. 5-10 tane alanlar var gerçekten. 700 stoğun 500 tanesini millet satmak İçin alınca bir kişi yüzünden olmasa da bu topluluk yüzünden ürün karaborsaya düşüyor.
Üstad senin dediğin anlıyorum eyvallah haklısın ama onlara diyecek söz biliyorum ama ortam müsait değil. Alan kişi ister üstünde zıplar ister satar karışma lüksümüz yok.

Banxtre

80+ Gold
En İyi Cevap
21
Dahası  
Reaksiyon skoru
18,045
İsim
Batuhan
İlgilendiği Kategoriler
E-Ticaret
6200'e satılmaz bu arada :D