Neler Yeni

🙁DA V5 2'EL SATIŞI 🙁

yorumsizdeTR

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
209
İsim
Mehmet
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar
ah be keşke alabilseydin sende
aynısını gamegarajda aldım boşver 1000 lira fazla olsun iyisi olsun wifi adöptör maus filanda var gamegaraj benşm gözümde itopyadan daha güvenilir sağlam

Kartal34

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,634
İsim
Yok
Piyasada

1- https://www.gamegaraj.com/urun/pollux-3t10-k-asus/

2- https://www.gaming.gen.tr/urun/1084...host-4gb-8gb-ram-250gb-ssd-gaming-bilgisayar/

Daha buna benzer bir sürü ürün varken da v5 hiç bir zaman karaborsa olmaz. Karaborsa dediğin şey piyasaya bir daha gelmicek olanlara denir yani sen istediğin zaman bu sistemlere herhangi bir siteden veya kişiden bu sistemin muadilini veya bire bir aynısını alabiliyorsan o ürün hiç bir zaman karaborsa olmaz. Bir ürünün karaborsa olması için piyasada hiç kalmaması lazım. Ee bu sistemlerden piyasada hala var. Ayrı ayrı toplayarak yine bu sistemleri elde edebiliyorsun. Nerde bu karaborsa?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Karaborsa o değil yanlış biliyorsun.
3 liralık ürünleri piyasadan toplayıp bitirip onları 5 liradan satışa koyup başka bir yer de 5 liraya satıyor tek satan ben değilim diyip bu iş karaborsacılık değil diyemezsiniz.

Bu ürünleri satmak için alanlar olmasa bu sistemler günlerce stok olacak, fiyatlar ucuzlayacak, her isteyen sistemini alacak, sabah akşam siteye F5 atmayacak mesela. Burada gerçekten ihtiyacı olup o sistemi alamayan yüzlerce üye var.

Yapmayın demiyorum yapıyorsanız yine yapın bunu engelleyemem zaten ama bu işe ticaret demeyin lütfen.

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Gerçekten yazık ya, 40 dereden su getirdiniz kendinizi haklı çıkatmak için. Ne yapıyorsanız yapın ama ilanlara yalan yanlış yazmayın... İyi forumlar.
Hocam ama sonuçta tekelcilik yapmıyor hani tekelci olsa neyse ama yapabilir serbest piyasa buna izin verir o yüzden sadece eleştiririz bakmayız.

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,252
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
Benim ahlakıma ve dinime uygun değil. Kim ne yapıyorsa yapsın...
Soranlar için, haksız kazanç haramdır. Burada birinden önce alarak paranı oraya bağlıyorsun. Sonra gidip çalışmadan didinmeden paranı katlıyorsun. Oldu canım ne güzel...
Çalışmak dan ne anlıyorsun illa bedeninle mi çalışmak? O adam da vaktini harcıyor siteleri youtube'u takip ediyor sistem geleceğini biliyor vaktini buna ayırıyor sonra parasını da buna bağlıyor bildiğin belli bir mesai harcıyor yani çalışıyor ticaret bu ucuza denk gelen ürünü alıp piyasa fiyatına satmak ne zaman ahlaksız bir davranış oldu?
İslam'da haksız kazanç haramdır hak söyledin ama ticaret helaldir.

Ckribrahim

Taç
En İyi Cevap
1
Gerçekten yazık ya, 40 dereden su getirdiniz kendinizi haklı çıkatmak için. Ne yapıyorsanız yapın ama ilanlara yalan yanlış yazmayın... İyi forumlar.
Konunun ismi yalan söyleyerek da v5 satıyorlar olsaydı sen haklıydın. Ama konuda ''karaborsa'' ''haksız kazanç'' ve ''haram'' kelimelerini kullandığınız için biz haklıyız. Ben bu yalan söyleyerek sistem satmaya çalışan adamı savunmuyorum. Sadece karaborsa al sat haram gibi kelimelerin bu konuda yeri olmadığını anlatmaya çalışıyorum.

NanyaRevB

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
526
İsim
TAHA KOÇAK
Çalışmak dan ne anlıyorsun illa bedeninle mi çalışmak? O adam da vaktini harcıyor siteleri youtube'u takip ediyor sistem geleceğini biliyor vaktini buna ayırıyor sonra parasını da buna bağlıyor bildiğin belli bir mesai harcıyor yani çalışıyor ticaret bu ucuza denk gelen ürünü alıp piyasa fiyatına satmak ne zaman ahlaksız bir davranış oldu?
İslam'da haksız kazanç haramdır hak söyledin ama ticaret helaldir.
Dostum eğer sen buna çalışmak diyorsan....
Ben kod yazarak geçimimi sağlıyorum. Bedenimi kullanmıyorum ama para kazanıyorum. Sarı siteye girin bakın bakalım 7500 tl satıyorlar kasayı, bu nedir şimdi ticaret mi ? Eğer ticaret diyorsanız ben daha bu konuya hiçbir şey yazmam. Ama bu bildiğiniz karaborsadır.
Tamam ticaret dedik diyelim, açıklamalara yazılan paragraflar dolusu yalana ne diyeceğiz... Ticarette yalan İslam'da yasaktır.

Ckribrahim

Taç
En İyi Cevap
1
3 liralık ürünleri piyasadan toplayıp bitirip onları 5 liradan satışa koyup başka bir yer de 5 liraya satıyor tek satan ben değilim diyip bu iş karaborsacılık değil diyemezsiniz.

Bu ürünleri satmak için alanlar olmasa bu sistemler günlerce stok olacak, fiyatlar ucuzlayacak, her isteyen sistemini alacak, sabah akşam siteye F5 atmayacak mesela. Burada gerçekten ihtiyacı olup o sistemi alamayan yüzlerce üye var.

Yapmayın demiyorum yapıyorsanız yine yapın bunu engelleyemem zaten ama bu işe ticaret demeyin lütfen.
Bak dostum bitirip diyorsun bu ürün daha bitmedi sana muadillerini attım. Aynı sistemi sende tek tek toplayabildiğin sürece bu sistem karaborsa olamaz.

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,252
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
Biliyorum. Piyasadaki bir malı ucuza alıp, stok yapmak. Sonrasında fiyatının artmasını bekleyip fiyatı artınca yüksek fiyattan satmak demek. Bir yerden tanıdık geldi sanki?
Çok yanlış.
Öncelikle sana şunu söyleyeyim mesela bakliyatçısın haftaya zam gelecek ürüne bu haftadan belli stok alırsın ki enflasyona yakalanmazsın. Burda da stok yapıyorsun senin tanımın çok yetersiz ve yanlış.

Ckribrahim

Taç
En İyi Cevap
1
Ben kod yazarak geçimimi sağlıyorum. Bedenimi kullanmıyorum ama para kazanıyorum. Sarı siteye girin bakın bakalım 7500 TL satıyorlar kasayı, bu nedir şimdi ticaret mi ? Eğer ticaret diyorsanız ben daha bu konuya hiçbir şey yazmam. Ama bu bildiğiniz karaborsadır.
Tamam ticaret dedik diyelim, açıklamalara yazılan paragraflar dolusu yalana ne diyeceğiz... Ticarette yalan İslam'da yasaktır.
Şu cümlende sadece yalan olduğu için hak veririm. Diğeri ticarettir.

Kartal34

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,634
İsim
Yok
Bak dostum bitirip diyorsun bu ürün daha bitmedi sana muadillerini attım. Aynı sistemi sende tek tek toplayabildiğin sürece bu sistem karaborsa olamaz.
Aynı fiyata alabiliyorlar mı? Hayır.
Satmak İçin alınmasaydı insanlar o fiyata alabilecek miydi? Evet.

O mantıkla şuan ekran kartları da karaborsada sayılır ama herkes satıyor? Burada olması veya olmaması değil fiyatı önemli.

Ckribrahim

Taç
En İyi Cevap
1

Ayrıca az önceki cevabımda anlattım. Dedim ki ben sistem alabilmek için DA Youtube kanalında katıl butonuna her ay para ödedim ödüyorum. Neden bunu yapıyorum. Sistemi diğerlerinden hızlı görüp alabilmek için. Hadi hepsini geçtim. Saat 5 te çıkan sistemin bitmesi 7 yi geçti. Hadi onuda geçtim. Bu sistemin çıkacağını adam 3 gün önceden söyledi. Hafta sonu sistem geliyor diye. Yani bu kadar şeyi bilip sen bu sistemi alamadıysan sorunu kendinde ara.

Furkan²

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,252
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Ben kod yazarak geçimimi sağlıyorum. Bedenimi kullanmıyorum ama para kazanıyorum. Sarı siteye girin bakın bakalım 7500 TL satıyorlar kasayı, bu nedir şimdi ticaret mi ? Eğer ticaret diyorsanız ben daha bu konuya hiçbir şey yazmam. Ama bu bildiğiniz karaborsadır.
7-7.5K yazanlar piyasayı bozuyor yükseltiyor bunu ben de doğru bulmuyorum. Fiyatı arttıranlara kesin doğru ya da yanlış yapıyorlar demem için daha detaylıca düşünüp konu hakkında araştırmam ve Kur'an'a danışman gerekiyor ama ilk düşünceme göre yanlış bunun bir denetimi olması gerekir üst limit yani.
Yalan'a gelirsek yalan zaten yasak. Sadece ticarette değil her zaman.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,038,262
Üyeler
164,638
Son üye
Furiosa
Top Bottom