Neler Yeni

DA2 Sistem yükseltme

osman4242

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
63
İsim
osman
Arkadaşlar herkese iyi forumlar.

Abdullah kardeşimizi ilk keşfedip tavsiyesiine güvenip da2 sistem almıştım.
Monitörüm 144 hz idi çok sorun olmuyordu.
Ama 380hzlik monitöre güncelleyince monitörü, sistem kaynaklı tam performans alamıyorum.
Daha öncesinde ryzen 5 3600 olan işlemcimi r5 5600 ile güncellemiştim.
Ama halen anlayacağınız üzere monitörü tam performans kullanamıyorum.
Şimdi 2. El olarak satayım desem çok yüksek bir fiyata satamayacağımı biliyorum.(Max 10k)
Satıp sıfır sistem mi alayım yoksa ekran kartı ana kart psu falan mı güncelleyeyim karar veremiyorum.
Açıkçası satıp yeni sistemin gelmesi bile bir stres süreci olduğu için sıcak bakamıyorum.
Sorum şu, sistemi parça olarak yükseltmek faydalı ise hangi parçaları alıp yükseltmeliyim?
Sistemim
Ryzen 5 5600 işlemci
Asus tuf gaming Rx 5600xt ekran kartı
480gb m2ssd
600w psu
16gb corsair ddr4 ram

DollHole

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
38
İsim
skibidisigma31

Ama 380hzlik monitöre güncelleyince monitörü, sistem kaynaklı tam performans alamıyorum.
Şimdi 2. El olarak satayım desem çok yüksek bir fiyata satamayacağımı biliyorum.(Max 10k)
Satıp sıfır sistem mi alayım yoksa ekran kartı ana kart psu falan mı güncelleyeyim karar veremiyorum.
Açıkçası satıp yeni sistemin gelmesi bile bir stres süreci olduğu için sıcak bakamıyorum.
Sorum şu, sistemi parça olarak yükseltmek faydalı ise hangi parçaları alıp yükseltmeliyim?
Sistemim
Ryzen 5 5600 işlemci
480gb m2ssd
600w psu
16gb corsair ddr4 ram
fps oyunları oynuyorsan ilk işlemciyi yükselt ekran kartını yükseltmen bir şey değiştirmez fps olarak (işlemci oyunu ise)

osman4242

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
63
İsim
osman
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
cs2 işlemci pubg ekran kartı bf5 ekran kartı oyunu yani sen hem işlemci oyunu hem ekran kartı oyunu oynuyorsun bence sistemini satıp ddr5 sıfır sisteme geç hepsini yükseltmen vakit ve bütçe kaybı
Genel manada cs2 de aşırı vakit geçiriyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

cs2 işlemci pubg ekran kartı bf5 ekran kartı oyunu yani sen hem işlemci oyunu hem ekran kartı oyunu oynuyorsun bence sistemini satıp ddr5 sıfır sisteme geç hepsini yükseltmen vakit ve bütçe kaybı
Önerebileceğin sistem varsa paylaşırsan sevinirim

mrposlu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Mehmet Poslu
Hocam yılbaşı geçmeden fiyatlar iyiyken hemen yeni sistem yapıştır bence. Tamam düşük satacaksın ama alacağın sistemlerin de şu anda fiyat iyi. makas açılmadan fiyatlar yükselmeden harekete geçmelisin bence.

osman4242

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
63
İsim
osman
Hocam yılbaşı geçmeden fiyatlar iyiyken hemen yeni sistem yapıştır bence. Tamam düşük satacaksın ama alacağın sistemlerin de şu anda fiyat iyi. makas açılmadan fiyatlar yükselmeden harekete geçmelisin bence.
Ne alınmalı bilmiyorum hepsiburada trendyol amazon gibi yerlerde düzgün sistem yok galiba

Sizden ricam varsa takip ettiğiniz iyi bir sistem paylaşmanız

-Annatar-

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,342
İsim
Barış
İlgilendiği Kategoriler
Oyunlar, ekran kartı, işlemci

denizbulut

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
294
İsim
Deniz Bulut

Sistemim
Ryzen 5 5600 işlemci
480gb m2ssd
600w psu
16gb corsair ddr4 ram
Sistemi komple değiştirmek daha yararlı olur hocam sizin için. Cs2 veya valorant tarzı oyunlar oynadığınızı düşünüyorum 380hz monitöre dayanarak. +380 fpslerde sabit kalmak için minimum r7 5800x3d ve 3080 tarzında bir sisteme geçmeniz gerekir ddr4 de. Fakat 600w psu bu bileşenlerde yetmeyecek. Bu yüzden otomatik olarak psu da değiştirmeniz gerekecek. R7 5800x3d şuan 2. Elde 9000den aşağısında yok 0ı zaten çok uçuk fiyatlarda. Yine 3080 almaya kalksanız minimum 12k vereceksiniz 2. Elde bu ürüne. Psu alayım deseniz 850w kaliteli bi ürünü 2. Elden 3k ya bulursunuz. Sadece bu 3 parçaya dahi 24-25k para harcamış olacaksınız. Bütçeniz varsa eğer 40-45 civarına güzel sistemler çıkıyor. 0 düşünmüyorsanız da 2.elde iyi bi sistem toplanabilir bu paralara

osman4242

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
63
İsim
osman
Sistemi komple değiştirmek daha yararlı olur hocam sizin için. Cs2 veya valorant tarzı oyunlar oynadığınızı düşünüyorum 380hz monitöre dayanarak. +380 fpslerde sabit kalmak için minimum r7 5800x3d ve 3080 tarzında bir sisteme geçmeniz gerekir ddr4 de. Fakat 600w psu bu bileşenlerde yetmeyecek. Bu yüzden otomatik olarak psu da değiştirmeniz gerekecek. R7 5800x3d şuan 2. Elde 9000den aşağısında yok 0ı zaten çok uçuk fiyatlarda. Yine 3080 almaya kalksanız minimum 12k vereceksiniz 2. Elde bu ürüne. Psu alayım deseniz 850w kaliteli bi ürünü 2. Elden 3k ya bulursunuz. Sadece bu 3 parçaya dahi 24-25k para harcamış olacaksınız. Bütçeniz varsa eğer 40-45 civarına güzel sistemler çıkıyor. 0 düşünmüyorsanız da 2.elde iyi bi sistem toplanabilir bu paralara
Detaylı yorumun için teşekkür ediyorum. 35 40 lara çıkmam pek mümkün gözükmüyor.300 ve üstü kalsa fps tatmin olurum diye düşünüyorum. Anlaşılan sistemi tamamen upgrade etmek benim için faydalı ama elimdeki kaç eder ne almalıyım tam kestiremiyorum. Yukarda bi arkadaşta sistem önerdi güzel bir önerin varsa paylaşmanı isterim

Bi ekran kartı alıp geçsek kurtarmaz mı birde psu 😃

Top Bottom