DADG 2 fps drop ve ısınma

Reaksiyon skoru
4
Merhabalar yaklaşık 1 sene önce itopya üzerinden aldığım dadg2 sisteminde stoklarda saphire rx590 olmadığı için ekran kartı asus tuf 1660ti ile geldi. Şuan oyunlarda fps drop, ekran kartında aşırı ısınma yaşıyorum. Örnek olarak ilk başlarda rocket leaguede 250 fps alıp sıkıntısız oynayabiliyorken şuanda 144 fps sabitli olmasına rağmen fps drop yiyorum ve ekran kartım oyunu açar açmaz ısınmaya başlıyor (açılır açılmaz 85+ olduğunu gördüm.) Valorantta bile fps drop yaşıyorum oyunum en düşük ayarlarda. Ne yapabilirim? Ne yapmalıyım?

Merhabalar yaklaşık 1 sene önce itopya üzerinden aldığım dadg2 sisteminde stoklarda saphire rx590 olmadığı için ekran kartı asus tuf 1660ti ile geldi. Şuan oyunlarda fps drop, ekran kartında aşırı ısınma yaşıyorum. Örnek olarak ilk başlarda rocket leaguede 250 fps alıp sıkıntısız oynayabiliyorken şuanda 144 fps sabitli olmasına rağmen fps drop yiyorum ve ekran kartım oyunu açar açmaz ısınmaya başlıyor (açılır açılmaz 85+ olduğunu gördüm.) Valorantta bile fps drop yaşıyorum oyunum en düşük ayarlarda. Ne yapabilirim? Ne yapmalıyım?
Driverlar güncel mi ?
Kasanız nedir ?

Driverlar güncel mi ?
Kasanız nedir ?
Driverlar güncel olması gerekiyor. Olabildiğince güncelliyorum.

Driverlar güncel mi?
Hiç korsan uygulama indirildi mi?
Düzenli virüs taratması yapıyor musunuz?
Yakın zamanda korsan olarak sekiro indirmiştim, sildikten sonra da virüs taraması yaptım.
Sekiroyu sildikten sonra virüs taraması yaptım ve bir problemle karşılaşmadım.
Post automatically merged:

Kasanız nedir ?
CoolerMaster mb501l olması lazım.

Yakın zamanda korsan olarak sekiro indirmiştim, sildikten sonra da virüs taraması yaptım.
Hangi program ile tarattınız?
@Treyarch yardımcı olacaktır virüs konusunda.

Korsan indirince virüs bulaşabilir ama bazı kişiler windows defenderın bunu taramadığını bilmediğinden ne virüsü kardeşim derler.

CoolerMaster mb501l olması lazım.
Kasanın önü tamamen kapalı görüyorum yani resimlerde.
Bu yüzden olabilir.

Ön tarafı evet kapalı fakat yanlarda az da olsa boşlukları var. Ön tarafta fan olmadığı için akasa viper 140 mm fan aldım. İşlemcimin ısısı düştü fakat ekran kartında pek bir şey değişmedi.
Büyük ihtimalle kasadan kaynaklı olarak ısınıyor.
Önde 1 tane mi fan var ?

Büyük ihtimalle kasadan kaynaklı olarak ısınıyor.
Önde 1 tane mi fan var ?
Önde 1 tane fan var fakat fan yokken de ekran kartı ısılarım oyunu açar açmaz bu kadar yükseliyordu (bu süre 1 dakika civarında ve daha oyunun menüsündeyken oluyor ve belli bir süre oynadıktan sonra 88 dereceye çıktığını görebiliyorum.) Aynı şekilde bu model 1660ti kullanan kişilerin de aynı sorunu yaşadığını görmüştüm.

Bende de dadg2 ve aynı kasa var ısınma normal ama FPS düşüşü değil. Driverları bir kontrol et
Bildiğim kadarıyla ekran kartı driverim güncel fakat diğer parçalar hakkında bir bilgim yok ve hepsini nasıl kontrol edebilirim bilmiyorum.

Önde 1 tane fan var fakat fan yokken de ekran kartı ısılarım oyunu açar açmaz bu kadar yükseliyordu (bu süre 1 dakika civarında ve daha oyunun menüsündeyken oluyor ve belli bir süre oynadıktan sonra 88 dereceye çıktığını görebiliyorum.) Aynı şekilde bu model 1660ti kullanan kişilerin de aynı sorunu yaşadığını görmüştüm.

Bildiğim kadarıyla ekran kartı driverim güncel fakat diğer parçalar hakkında bir bilgim yok ve hepsini nasıl kontrol edebilirim bilmiyorum.
TUF modelleri ısınıyor Evet.
Fakat bu kadar ısındığını böyle bir oyunda görmemiştim.
Ben hala kasadan kaynaklı olduğunu düşünüyorum.
Ön kapak çıkıyor ise orayı çıkarıp test yapar mısınız ?
Fan almayı unutmayın.
Bunu önerebilirim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,200,988
Üyeler
190,844
Son üye
Habip2
Geri