Neler Yeni

🔥İndirim Dahua 32 GB (16x2) 3600 MHz CL18 RGB DDR4 Ram 2289 TL (Beyaz 2319)

adral

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
67
İsim
a a
64 geçmek için böyle bir şeyler bekliyordum paramın olmadığı zamana mı denk gelir ya peh

umtb

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
89
İsim
Bora
Şuan hala bilmediğin mal hakkında kötüleme yapıyorsun. Zamanında kioxia goodram gibi markalar için de aynısını söylüyordunuz. Boş karalama yapmayın tavsiyemdir.
Goodram için söylenenlerin çoğu doğru etrafımda hazır sistem ile alıp özellikle SSD tarafında hem kendim hemde etrafımdaki kişiler sorun yaşadı

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,019
İsim
Murat Orhan
Goodram için söylenenlerin çoğu doğru etrafımda hazır sistem ile alıp özellikle SSD tarafında hem kendim hemde etrafımdaki kişiler sorun yaşadı
SSD değil ram için söylüyorum bunu. Goodram IRDM serisi şuan FP alınabilecek en iyi çipli serilerden biri.
Mesaj otomatik birleştirildi:

CL16 3800 Mhz Çalıştırdığım bir konu var hatta IRDM serisini.

boeasy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
560
İsim
Batuhan
Dahua çinli bir üretici güvenlik kamera markası diyebiliriz. Ramlerinde hangi marka çip kullandıkları belirsiz. Redditte vs. hic bir inceleme yok. Kaliteleri hakkında hiçbir argüman veri yok.
Vatan indirimlerindeki g-skill ramleri almak çok daha mantıklı olacaktır çünkü samsung çiplere sahip. Ram alırken ya samsung yada micron çipli markaları tercih etmekte fayda var ileride sorun yaşamamak adına. Sistem kararsızlığı mavi ekran vs gibi. Aralarında uçurum bir fiyat farkı yok marka ve daha stabil olanı alın. Eğer ışık olmadan duramam yanar dönerli olsun diyorsanız tercih sizin ben şahsen ışıkmış rgb falanmış önemsemem içeriğine ve çip kalitesine bakarım.

fspdrop

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
184
İsim
ibrahim
1 senedir goodram m2 kullanıyorum herhangi sorun yasamadım.

Bünyamina

80+ Platinum
Dahua çinli bir üretici güvenlik kamera markası diyebiliriz. Ramlerinde hangi marka çip kullandıkları belirsiz. Redditte vs. hic bir inceleme yok. Kaliteleri hakkında hiçbir argüman veri yok.
Vatan indirimlerindeki g-skill ramleri almak çok daha mantıklı olacaktır çünkü samsung çiplere sahip. Ram alırken ya samsung yada micron çipli markaları tercih etmekte fayda var ileride sorun yaşamamak adına. Sistem kararsızlığı mavi ekran vs gibi. Aralarında uçurum bir fiyat farkı yok marka ve daha stabil olanı alın. Eğer ışık olmadan duramam yanar dönerli olsun diyorsanız tercih sizin ben şahsen ışıkmış rgb falanmış önemsemem içeriğine ve çip kalitesine bakarım.
G skill in dediğiniz ramların hepsi samsung çipli değil. Ürünün üstündeki kodun son harflerinden biri ne olduğunu belirtiyor. Buna dikkat etmeleri iyi olur. Tabi sanırım ancak fiziksel alınırsa bu görülebilir.

Son düzenleme:

rayli82

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
54
İsim
Bay Koçak

32gb ram bu fiyata olur ddr4 e yatırım yapmayayım dedim ama ramden drop yemek beni üzdü dahua tamam çinli marka falan ama şans verdim 32gb 3600 ramlere 3k üstü vermek istemedim elimdeki 16gb ramleride elden çıkarırsam daha iyi.

Vay data sheet yok vay resmi sitesi yok vay ucuz etin yahnisi diyenler istediği parayı versin alsın ürün gelince siteme takar memtest86 windows memetest tahiphoon ilede çipine bakarım oldu bitti ram sonuçta çok kurcalamaya gerek yok 2 bilemedin 3 yıl dayansa yeter zaten 2 3 yıla ddr5e geçip sıfır sistem toplarım.

Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Kilimcinin Köroğlu
Turuncu sitedeki amazon olaylarından ve botlarından gına geldiği için burayı keşfettim, arada bir sıcak fırsatlara ve donanım konularını okuyup çıkıyordum sadece 1-2 aydır, üye olmuyordum ancak sırf bu konuda ki yorumları görünce cevap yazmak için üye oldum, vesile olan arkadaşlara teşekkür ederim.

Eğer ürün yerleştirmesi falan yoksa, Dahua çalışanı değilseniz muhabbet nerdeyse Şahan'ın Cevizkıran'da ki dünya aslında dönmüyor mu skeci gibi :ROFLMAO:
Bir çipin kalitesini ne belirliyor tam olarak arkadaşlar? Ve bu çipler hakkında ki bilgi ve tecrübeniz neye dayanıyor?
Ağzı olan konuşuyor gerçekten, hani bütçe odaklı sistemlere tavsiye edersin kabul, üstteki arkadaş gibi 2-3 yıl götürsün yeter dersin kabul, ne kadar ekmek o kadar köfte ne güldürür ne öldürür dersin yine tamam ama götürüp Samsung'dan Micron'dan hiç bir farkı yoka da getirmezsin yuh artık yani. Intel'de 1.4nm üretim yapan mühendislerde yok bu özgüven valla helal olsun. Aynen bütün gezegen çay makinesi üreten çinli rami kullanmadığı için enayi, bir akıllı sizsiniz, siz akıllı değil fakirsiniz arkadaşlar. Paranız yetmediği için kamera üreticisinin ramini alıyorsunuz. Olabilir alınabilir, ama buraya artısını eksisini adam gibi yazın. Fakir olabilirsiniz ama cahil olmayın. Bir de bu cehaletinizle ego sahibi olduğunuz zaman dışarıdan bakınca acınacak halde görünüyorsunuz. Neyse ki iki üç tane bilgi sahibi arkadaş çıkıp uyarmaya çalışmış, bir de üstüne kendilerince onları da linçlemiş örgütlü cehalet :ROFLMAO::ROFLMAO:
Sizin mantığınızla Bugatti Maserati de aynı işi yapıyor Broadwayde gidin broadwaye binin olm enayi misiniz bir sürü para veriyorsunuz arabalara hatta at arabası alın motora ne gerek var sonuçta sistem çalışsın yetmez mi? A'dan B'ye gitmek değil mi amaç?

Neyse sonuç olarak dileyen dilediğini alır kullanır. Ama okuyanlar bilsin ki kullanmadan önce elinizdeki ramin kullanım ömrünün kısa olacağını, ve sistemde olası stabilite sorunlarına yol açabileceğinin farkında olun. Mavi ekranlar uçuşmaya başlarsa satın kurtulun, bu sefer kombiciden veya tost makinecisinden şanısınızı deneyin.

Aşağıdaki arkadaşlara düzgün yönlendirmeleri için kendi adıma teşekkür ederim.
Sağlıcakla
bu ürünün daha resmi bir web sitesi bile yok, en azından ben bulamadım. ramlerin datasheet'leri mevcut değil, hangi profillerde çalışıyor bilinmiyor. her intel ve amd işlemcilerde çalışacağının garantisi yok hangi anakartları destekliyor hangi platformları destekliyor? güvenlik kamerası üreten bir firmanın ramini mi almak istersin, yoksa 30 küsür yıldır dram üreten bir firmadan mı? satıcı zaten allaha emanet, bu durumları referans alırsan RGB diye bunu mu tercih edersin yoksa gskill mi? ram yongalarında bir sorun olursa zaten muhattabın yok iade edemezsin garantisi yok kabul edin, satıcının kimseyi zan altında bırakmak istemem ama sikayetvar sayfasını okumanızı öneririm.

adral

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
67
İsim
a a
3600mhz cl18 değerini verebildiği sürece isterse içine en iyi elle seçilmiş samsung b dieları koysunlar ya da sk hynixin en çöp çiplerinden koysunlar fark etmez. Ne zaman fark eder overclock yapacaksan veya 4 çubuk kullanacaksan. Çip üreticisi 3 marka arasından Samsung ve Micronun tercih edildiği bir gerçek ama bu Hynix çıkışlı çiplerin kullanılamaz olduğu anlamına da gelmiyor. Bütün çipler aynı 3 markadan geliyorken pcbye o çipleri lehimleyip üstüne kıçı kırık bir metal takan isterse gskill olsun isterse çindeki tost makinecisi olsun aynı şeye çıkıyor.

Böyle bilinmedik satıcıların problemleri genelde garantinin sadece süs olarak olması, bozuk ürün gönderme ihtimallerinin daha yüksek olması ve her kite ellerine hangi çipler geçerse onları takıyor olmaları. Ram gibi elektronikler bozulma konusunda küvet eğrisini takip eden parçalar. Kesinlikle böyledir demiyorum ancak güç kaynağı gibi elemanlarda bir problem yoksa genelde ya aldığında nerdeyse hemen bozulur ya da sittin sene bozulmaz.

Alın ürünü test edin eğer dediği hızlara çıkıyorsa ve testler altında herhangi bir kararsızlık göstermiyorsa takın kullanın sorun çıkarıyorsa iade edin roket bilimi değil

rayli82

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
54
İsim
Bay Koçak
Ramler geldi ve geldikleri gibi geri gidiyorlar.16 dan 32gb a yükseltmek için almıştım ama ürünler xmpde çalışmıyor.2666mhz ramde bu fiyat etmez .
rgbleri soğutması fln çok çok iyi.Çipide samsung c die orta bir çip yani xmpde 3600 görsem kesinlikle kullanırdım .
manuel overclokla belki 3200 3400mhze çıkardı ama manuel oc yapmıyorum xmpde çalışmıyorsa iadeyi hakeder xmp2 zaten yok.

Test edildi testten geçemedi tartışmalar bitebilir.
Bir şey kaybetmedim denemiş oldum.
ram upgredi yapmak hala istiyorum uncharted 4 de 2k nativede 14gb ram kullanımım var ramden drop yiyen nadir kullanıcıyım team 3600 ddr4 8x2 ram kullanıyorum çok memnunum arkadaşlara sorum şu 4x8 mi yapmalı 16x 2 mi.kule tipi soğutucum var muhtemelen değmez ama fanın önünü bi miktar kapatabilir Ramimin aynısından bulmak çok zor satışı yok ikinci el sitelerde bi kaç tane var ama uzak ne yapmalı.

Ekler

• IMG-20241112-WA0017.jpg
    IMG-20241112-WA0017.jpg
    175.3 KB · Hit: 29
  • IMG-20241112-WA0018.jpg
    IMG-20241112-WA0018.jpg
    44.7 KB · Hit: 29
  • IMG-20241112-WA0019.jpg
    IMG-20241112-WA0019.jpg
    111.6 KB · Hit: 32
  • IMG-20241112-WA0020.jpg
    IMG-20241112-WA0020.jpg
    274.4 KB · Hit: 32
  • IMG-20241112-WA0021.jpg
    IMG-20241112-WA0021.jpg
    48.5 KB · Hit: 28
Son düzenleme:

fspdrop

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
184
İsim
ibrahim
Benimki garanti bitmesine 2 ay kala cortlamıştı
1731522202507.png

Şuan böyle nerdeyse 1 yıla yaklaştı
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ramlarda hynix çipli 4X8 (32) kullanıyorum hiç sorunda yasamadım. Hynix olması kötü olacağını kim diyor ki. XMP2.0 desteği var.

Fanzi

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
175
İsim
Enis
Ramler geldi ve geldikleri gibi geri gidiyorlar.16 dan 32gb a yükseltmek için almıştım ama ürünler xmpde çalışmıyor.2666mhz ramde bu fiyat etmez .
rgbleri soğutması fln çok çok iyi.Çipide samsung c die orta bir çip yani xmpde 3600 görsem kesinlikle kullanırdım .
manuel overclokla belki 3200 3400mhze çıkardı ama manuel oc yapmıyorum xmpde çalışmıyorsa iadeyi hakeder xmp2 zaten yok.

Test edildi testten geçemedi tartışmalar bitebilir.
Bir şey kaybetmedim denemiş oldum.
ram upgredi yapmak hala istiyorum uncharted 4 de 2k nativede 14gb ram kullanımım var ramden drop yiyen nadir kullanıcıyım team 3600 ddr4 8x2 ram kullanıyorum çok memnunum arkadaşlara sorum şu 4x8 mi yapmalı 16x 2 mi.kule tipi soğutucum var muhtemelen değmez ama fanın önünü bi miktar kapatabilir Ramimin aynısından bulmak çok zor satışı yok ikinci el sitelerde bi kaç tane var ama uzak ne yapmalı.
XMP olayı saçma sapan bir sistem hocam. En pahallı ramler dahi bazen xmp de çalışmıyor. Voltaj istiyor biraz. Bu yüzden manuel ayar çekmek en iyisi. Ddr4 max safe voltage ile demeseydiniz keşke iade etmeden önce

Top Bottom