Neler Yeni

Darboğaz nasıl anlaşılır.

XenonVL

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
165
İsim
Ahmet Mehmet
Darboğaz olduğundan emin olduğum bilgisayardan az önce bir konu açarak bilgimi tastikledim. Şu an emin olmak istiyorum. Darboğaz nasıl anlaşılır?

En İyi Cevap
Ryzen 5 3600 ile 1650 Super'de darboğaz imkansız gibi bir şeydir ama yine de sana söyleyeyim :

1- MSI Afterburner indir.
2- MSI Afterburner kurarken yanında RivaTuner'ı da indir.
3- MSI Afterburner'a giriş yap ve "Ayarlar" sekmesine gir.
4- Yukarıdan izlemeye gir.
5- Attığım SS'tekileri işaretle.

1635414015442.png
1635414032561.png

Not : İstersen Sıcaklıkları, RAM kullanımı veya FPS'i de açabilirsin ancak burada amacımız "darboğaz" olduğu için çokta gerekli değil.

6- Ayarları "Uygula" de ve çık. Ardından oyuna giriş yap ve üstte gösterge olacaktır.
7- Eğer ekran kartı (GPU) kullanımı %90-100 arası git gel yapıyorsa ve işlemci (CPU) kendini %30-40'dan fazla kullanmıyorsa bir sorun yoktur. Fakat...

Perfectshot06

Moderatör
Dahası  
Reaksiyon skoru
14,393
İsim
Oğuz Oğuz

Alıntı;​

“Darboğaz olup olmadığını nasıl anlarım?​

Hangi yazılımda ya da hangi oyunda faaliyet gösteriyorsanız bilgisayarınız yük altındayken işlemci, sabit disk, fiziksel bellek ve grafik işlemcinizin kaynak kullanımını eş zamanlı olarak kontrol edin. Mesela ekran kartınızın kullanımı %50-%60 düzeyinde ve işlemcinizin kullanımı %95 %100 civarlarında. İşlemcinizin yoğun yük altında olduğunu ve oyun yazılımının derlemiş olduğu işleri gerekli zaman zarfında grafik işlemciye gönderemeyip yavaş kaldığını göreceksiniz. Bu sabit disk ve RAM içinde geçerlidir.”

lil musty

80+ Silver
En İyi Cevap
9
Ryzen 5 3600 ile 1650 Super'de darboğaz imkansız gibi bir şeydir ama yine de sana söyleyeyim :

1635414015442.png
1635414032561.png

Not : İstersen Sıcaklıkları, RAM kullanımı veya FPS'i de açabilirsin ancak burada amacımız "darboğaz" olduğu için çokta gerekli değil.

6- Ayarları "Uygula" de ve çık. Ardından oyuna giriş yap ve üstte gösterge olacaktır.
7- Eğer ekran kartı (GPU) kullanımı %90-100 arası git gel yapıyorsa ve işlemci (CPU) kendini %30-40'dan fazla kullanmıyorsa bir sorun yoktur. Fakat işlemci (CPU) kullanımı %100 olup, ekran kartı (GPU) kullanımı %70-80'lere bile çıkamıyorsa orada bir darboğaz söz konusudur.

Eğer cidden yardım edebildiysem "Rapor Et > En iyi Cevap" yaparsan sevinirim. Dilenmiyorum sadece rica.

Son düzenleme:
En İyi Cevap

XenonVL

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
165
İsim
Ahmet Mehmet
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Alıntıyı görüntüle Alıntıyı görüntüle

7- Eğer ekran kartı (GPU) kullanımı %90-100 arası git gel yapıyorsa ve işlemci (CPU) kendini %30-40'dan fazla kullanmıyorsa bir sorun yoktur. Fakat işlemci (CPU) kullanımı %100 olup, ekran kartı (GPU) kullanımı %70-80'lere bile çıkamıyorsa orada bir darboğaz söz konusudur.

Eğer cidden yardım edebildiysem "Rapor Et > En iyi Cevap" yaparsan sevinirim. Dilenmiyorum sadece rica.
cevabın için teşekkürler oyunda deneyip geleceğim ve en iyi cevap raporu edeceğim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

@boostafa bundan bir önceki konumdaki bilgilere bakarak darboğaz olup olmadığını anlayabilir misin ?

lil musty

80+ Silver
En İyi Cevap
9
cevabın için teşekkürler oyunda deneyip geleceğim ve en iyi cevap raporu edeceğim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

@boostafa bundan bir önceki konumdaki bilgilere bakarak darboğaz olup olmadığını anlayabilir misin ?
"Bundan bir önceki konumdaki bilgiler" dan kastığınız nedir? Anlayamadım.

Emocan2214

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
291
İsim
Emre
Top Bottom