Darboğaz oluyormu? Gta 5 düşük fps sorunu.

RevenKalr

80+ Platinum
Reaksiyon skoru
4,404
Arkadaşlar sistemim pubg de yüksek orta ayarlarda 50-60fps alıyor fakat gta 5 de fivem de vs. benden kötü pc si olanlar kasmadan oynuyor ben 20 fps alıyorum fivem de.
sistemim:x4 860k
rx 570 4gb
8gb 1600mhz ram
unknown.webp

Burda darboğaz söz konusu mu? yüksek ayarlarda 30-60 fps arası alıyorum online da fortnite gibi oyunlarda 70+ fps alıyorum gta 5 de mi sıkıntı var anlamadım ram den dolayı olabilir mi?
fivem de 20 fps i nasık çözebilirim?
i5 750 ve gt 740 lı pc si olan arkadaşım kasmadan fivem de aynı sw de oynuyor bende çok düşük fps anlamadım bu işten bişey.

RAM'den yana sıkıntın var, 1600 MHz çok az ya yeni RAM al ya da RAM'i OC yap. @RevDeisDou

Oluyor. Fivem dağıtır o işlemciyi. En az ryzen 3 1200 12nm almanız lazım.

. Maksimum O.C. değerlerini deneyebilirsiniz, bir şey değişeceğini sanmıyorum. Yahut daha denk bir ekran kartı alarak daha iyi performans alabilirsiniz, oluşan darboğaz nedeniyle ekran kartınızın iyi olması performansta bir artış sağlamıyor çünkü.

Ancak tavsiyem işlemcinizi yükseltmeniz tabii ki, işlemcide değişiklik yapmaktan başka bir çareniz yok diyebilirim.

Extra olarak ram takviyesi lazım.

ha birde çözünürlüğü artırarak yükü ekran kartına bindirmeyi deneyin belki çözüm olabilir

. Maksimum O.C. değerlerini deneyebilirsiniz, bir şey değişeceğini sanmıyorum. Yahut daha denk bir ekran kartı alarak daha iyi performans alabilirsiniz, oluşan darboğaz nedeniyle ekran kartınızın iyi olması performansta bir artış sağlamıyor çünkü.

Ancak tavsiyem işlemcinizi yükseltmeniz tabii ki, işlemcide değişiklik yapmaktan başka bir çareniz yok diyebilirim.
1200 tl ye a320 ryzen 3 1200 af ve 8gb ddr4 ram alayım mı sizce ? ekran kartını yeni aldım zaten değiştirmeyi düşünmüyorm.

anakartım 2133 mhz e kadar destekliyor çift kanal 16 gb yapsam düzelir mi?
Yani biraz düzelir ama MHz de etkiler artık en kötü intele 2933 MHz, AMD'ye ise 3000 lazım.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

1200 TL ye a320 ryzen 3 1200 af ve 8gb ddr4 RAM alayım mı sizce ? ekran kartını yeni aldım zaten değiştirmeyi düşünmüyorm.
Anakart destekler mi acaba sistemin diğer özelliklerini de yazın.

ha birde çözünürlüğü artırarak yükü ekran kartına bindirmeyi deneyin belki çözüm olabilir
monitörüm 900 p

Yani biraz düzelir ama MHz de etkiler artık en kötü intele 2933 MHz, AMD'ye ise 3000 lazım.

Anakart destekler mi acaba sistemin diğer özelliklerini de yazın.
a68hm e33 v2 anakart

Ramlarını komple değiştir ve anakartın desteklediği max ram frekansı kadar bütcen yeterse 16gb ram yap büyük ihtimalle düzelecektir

monitörüm 900 p

a68hm e33 v2 anakart
İşlemci nedir? Sistem özelliklerini parça parça, sıra sıra yazar mısın lütfen sistemde böyle olması normal.

ekran kartın güncel oyunlara yeter yetmez arası ama götürür seni 2 3 sene
1200 TL ye a320 ryzen 3 1200 af ve 8gb ddr4 RAM alayım mı sizce ? ekran kartını yeni aldım zaten değiştirmeyi düşünmüyorm.

Geri