Neler Yeni

Darboğaz Sebebim İşlemcimmi ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
204
İsim
Uğur ceylan
işlemcinin fan stok fan bir ara 95derece oldu o
Mesaj otomatik birleştirildi:

o ney bilmiyorum kral valla
İşlemcinin stok fan ile bile 95 olması kötü eğer anlıyorsan macun yenile yada orta halli bir kule tipi soğutucu al çünkü işlemci kendini kısacaktır o derecelerde .

Zedways

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Mustafa Gürbüzer
Am5 çok da ihtiyacın yok 5700x işini görür daha da ileriye dönük olsun dersen bütçene bağlı olarak 5700x3d de olur .
x3d cok paalı deilmi kral ya overpriced gibi
Mesaj otomatik birleştirildi:

İşlemcinin stok fan ile bile 95 olması kötü eğer anlıyorsan macun yenile yada orta halli bir kule tipi soğutucu al çünkü işlemci kendini kısacaktır o derecelerde .
yeniledim aslında termal macun svı sogutma düşünüyordum

Dahası  
Reaksiyon skoru
204
İsim
Uğur ceylan
x3d cok paalı deilmi kral ya resmen r7 7800x3d fiyatında overpriced
Yanlış bilgi tabii ki vermek istemem sonraki mesajları dikkatle okuyunca 2k kullandığını farkettim aslında 5600 çok da darboğaz yapmadan besler ama arkadaşın işlemcisi çok ısındığı için termal throttling yiyor olabilir . Şimdi baktım da 5700x3d fiyatları baya uçmuş ahh güzel memleketim be .

Zedways

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Mustafa Gürbüzer
Yanlış bilgi tabii ki vermek istemem sonraki mesajları dikkatle okuyunca 2k kullandığını farkettim aslında 5600 çok da darboğaz yapmadan besler ama arkadaşın işlemcisi çok ısındığı için termal throttling yiyor olabilir . Şimdi baktım da 5700x3d fiyatları baya uçmuş ahh güzel memleketim be .
o ney hicbilmiyorum ama gpu yu hic tam gucunde kullanamadım onun icin dediydim

AntremanKoçuMünir

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,315
İsim
Ali
2K monitörde + ufak bir oc ile sistem rahat rahat takılır. FHD sistemde kesinlikle ciddi oranlarda min FPS ve droplarda sorun yaşarsın.

Dahası  
Reaksiyon skoru
204
İsim
Uğur ceylan
o ney hicbilmiyorum ama gpu yu hic tam gucunde kullanamadım onun icin dediydim
İşlemci ısındığında kendini kısar tam performans alamazsın eğer bütçe ayırabilirsen orta halli bir kule tipi soğutucuya geç bence .

Dahası  
Reaksiyon skoru
204
İsim
Uğur ceylan
2K monitörde + ufak bir oc ile sistem rahat rahat takılır. FHD sistemde kesinlikle ciddi oranlarda min FPS ve droplarda sorun yaşarsın.
Hocam işlemci stok fan ile 95 dereceleri gördüğünden bahsetmiş bence normal değil stok fan bile olsa .

Zedways

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Mustafa Gürbüzer
İşlemci ısındığında kendini kısar tam performans alamazsın eğer bütçe ayırabilirsen orta halli bir kule tipi soğutucuya geç bence .

o zaman ben bi 6 7k bayıp işlemciyi 5700x alıp kule tipine gecicem gişbi

AntremanKoçuMünir

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,315
İsim
Ali
Hocam işlemci stok fan ile 95 dereceleri gördüğünden bahsetmiş bence normal değil stok fan bile olsa .
Fan tam takılmamış yada macun görevimi yerine getirmiyor olabilir. Kasanın iyi soğutması veya ortam sıcaklığıda etken olabilir.

En son ve en önemli diğer etmen ise otomatik verilen voltaj... Ryzen 5 2600 stok fan ile kullanırken otomatik voltajda 1.5v stok hızlarda veriyordu ve yük altında 60-65 derecelerde çalışıyordu. Ufak bir hız aşırtma ve voltajı 1.3v kadar düşürüp aynı sıcaklıkları alıyordum. Hatta 1.275v stok fan yük altında 50 derecelere kadar indirmiştim. Biraz gurcalamak ve macun yenilemesi ile olmayacak şey yok 🔥

Dahası  
Reaksiyon skoru
204
İsim
Uğur ceylan

Zedways

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Mustafa Gürbüzer
Fan tam takılmamış yada macun görevimi yerine getirmiyor olabilir. Kasanın iyi soğutması veya ortam sıcaklığıda etken olabilir.

En son ve en önemli diğer etmen ise otomatik verilen voltaj... Ryzen 5 2600 stok fan ile kullanırken otomatik voltajda 1.5v stok hızlarda veriyordu ve yük altında 60-65 derecelerde çalışıyordu. Ufak bir hız aşırtma ve voltajı 1.3v kadar düşürüp aynı sıcaklıkları alıyordum. Hatta 1.275v stok fan yük altında 50 derecelere kadar indirmiştim. Biraz gurcalamak ve macun yenilemesi ile olmayacak şey yok 🔥
hocam macunu yenileyeli 1 2 ay oldu oyle cok vakit geacmedi aslında ama amd ryzen masterdanda oc u hic ellemedim direk ellemedim yani ama marvel spiderman 2 de gordum 95 dereceyi stok fanı değiştirip sıvı sogutma düşünüyorum cunku akvaryum kasa oldugu ıcın kule tipi cok bi işlev görmeeybilir karsıdan vaha gelmyor

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,072,881
Üyeler
170,426
Son üye
steve_vai
Top Bottom