❌İndirim Bitti! DARK 120mm standart kasa fanı 89₺

3 pin tam hızda çalışır müdahale edemezsin, 4 pin hızını BIOS ya da uygulamalar ile ayarlayabilirsin.
Yanlış bilgi. 3 Pin'li fanlar voltaj kontrollüdür. Hızını biostan ayarlayabilirsin. 12Vta %100 çalışır. 9V verirsen mesela %60 larda çalışır. Bu kısım fana göre değişir. 4 pinliler ise devir kontrollüdür. Devir sayısını ayarlayabilirsin yine aynı şekilde.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Diyelim 2 tane 4pinli fan var sys_fan1 en ikisini bagladik. 2 tane de 3pinli fan olsun onu da sys_fan2 baglansa biostan sysfan3 DC alınsa calismaz mi böyle iki fan Grubu 2 farklı fan soketin de
Anakarta göre değişir. Eğer 2 sokette de hem devir hem voltaj kontrolü varsa dediğin gibi yapılabilir. Ama özellikle eski giriş seviye anakartlarda olmayabiliyor. Dikkat etmek lazım. Anakart üretici sayfasından fanların yuvalarının hangi kontrolleri desteklediklerini görebilirsiniz.

4 fanlı sistem var. 3 içeri 1 egzoz olacak şekilde. Kasa mesh değil aşırı ısınıyor hava tahliye olmuyor gibi. Aynı zamanda temiz hava da alamıyor mesh olmadığından. Bundan 2 tane yukarı takacağım içeri mi dışarı mı üflemesi daha mantıklı olur?

1753704085529.webp

yedek olarak falan mı alsam

4 fanlı sistem var. 3 içeri 1 egzoz olacak şekilde. Kasa mesh değil aşırı ısınıyor hava tahliye olmuyor gibi. Aynı zamanda temiz hava da alamıyor mesh olmadığından. Bundan 2 tane yukarı takacağım içeri mi dışarı mı üflemesi daha mantıklı olur?

Dışarı üflemesi yani egsoz olarak kullan, 3 içeri 3 dışarı olur, Kasan zaten mesh değil hepsini içeri yapsan pek bi faydası olmaz aksini duruma göre hepsini dışarı bile deneyebilirsin, En iyi çözüm mesh kasa almak olur 1000-1500 liraya bulunuyor

Dışarı üflemesi yani egsoz olarak kullan, 3 içeri 3 dışarı olur, Kasan zaten mesh değil hepsini içeri yapsan pek bi faydası olmaz aksini duruma göre hepsini dışarı bile deneyebilirsin, En iyi çözüm mesh kasa almak olur 1000-1500 liraya bulunuyor
Fazla maliyete girmek istemiyorum kendi bilgisayarım değil. Eldekini satmak da uğraştırır. Dediğin gibi 2 yukarı dışarı yaparım. En kötü camı çıkarır toz filtresi yapıştırırım yerine.

Fazla maliyete girmek istemiyorum kendi bilgisayarım değil. Eldekini satmak da uğraştırır. Dediğin gibi 2 yukarı dışarı yaparım. En kötü camı çıkarır toz filtresi yapıştırırım yerine.

Faydası olur
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

10 tl ilk indirim de paylaşılmaz yahu

129₺ liradan 12 adet aldım, arada 500₺ var.

cöp bi ürün onun yerine 2 tane orta kalitede 120 mm fan alın daha iyi :D

Ben zamanında aldım. Soğutmadan çok ısı derecelerin arttı. Yön her şey doğru 😅
bende gecen sene takıntılıgım yüzünden tr piyasasındaki ucuz fanları topladım cfm ölcer ile dba testi yaptım ürünü örnegin 1200 rpmde 35 cfm diye satıyorlar 20 cfm vermiyor fanın arkası boşta olmasına ragmen 1200 rpm diyor 1150 1000 civarı tam orantıda calısmayan fanlar bile vardı :D

2 tane üste alsam değer mi. ses yapar mı

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,163,016
Üyeler
184,716
Son üye
Eness19
Geri