Neler Yeni

Dava olayim olabilir akil vermeniz gerekmekte

xDaemon

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Doğukan
Selamlar arkadaslar. 1 hafta once GameSatis isimli siteden steam hesap sattim 900 tl ye. Tam bir gun sonra adam beni aradi hesaba giremedigini neden caldigimi sordu. Calmadigimi hesabi alabilirsem geri verecegimi ilettim kendisine. Hesabi aldim kendisine de bilgileri eksiksiz ilettim. Fakat GameSatis yetkilileri SMS atarak yasal surec baslayacagini, bilgilerimin paylasilacagini soyledi. Yetkililerle konustum kendisine hesabi teslim ettigimi geri verdigimi soyledim. Ancak yetkililer para iadesi diyip durdu. Yakin zamanda kaza yaptim tonlarca para motoruma verdim. Adama yazdim dostum kaza yaptim suan elim sıkısık veremeyecegim dedim. Adam kendisinin Ankara Adalet Bakanliginda guvenlik oldugunu soyledi. Onca isimin arasinda dava acilir diye beklemelimiyim ? Yoksa engellemelimiyim?

Perimeth

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
33
İsim
Berat Olcay
Ben de adalet bakanlığının yanındaki tren garında çalışıyorum. Büyük ihtimalle tanıdığım biri olabilir. Dava açılacağını sanmıyorum. Ama şimdilik zamana bırakmanda fayda var.

xDaemon

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Doğukan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ben de adalet bakanlığının yanındaki tren garında çalışıyorum. Büyük ihtimalle tanıdığım biri olabilir. Dava açılacağını sanmıyorum. Ama şimdilik zamana bırakmanda fayda var.
Parayi verebilecek duruma geldigimde iletecegimi soyledim. Ancak hemen istiyor suan tam olarak ne yapmaliyim?

Perimeth

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
33
İsim
Berat Olcay
Parayi verebilecek duruma geldigimde iletecegimi soyledim. Ancak hemen istiyor suan tam olarak ne yapmaliyim?
Karsındaki arkadasa sadece beklemesini, 900 lira gibi bir ücret için mahkemede sürünmenin hiç bir mantığı olmadığını, zamanı gelince steam hesabını geri alıp parayı iade edeceğini bildir. Bir sorun çıkaracağını sanmıyorum.

xDaemon

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Doğukan
Karsındaki arkadasa sadece beklemesini, 900 lira gibi bir ücret için mahkemede sürünmenin hiç bir mantığı olmadığını, zamanı gelince steam hesabını geri alıp parayı iade edeceğini bildir. Bir sorun çıkaracağını sanmıyorum.
Steam hesabi zaten bende suan adama da bilgilerini aldigim gibi eksiksiz ilettim. Kendisi hesabi degilde para iadesini istedigini soyledi.

Dahası  
Reaksiyon skoru
45
İsim
Hamza yaman
Selamlar arkadaslar. 1 hafta once GameSatis isimli siteden steam hesap sattim 900 TL ye. Tam bir gun sonra adam beni aradi hesaba giremedigini neden caldigimi sordu. Calmadigimi hesabi alabilirsem geri verecegimi ilettim kendisine. Hesabi aldim kendisine de bilgileri eksiksiz ilettim. Fakat GameSatis yetkilileri SMS atarak yasal surec baslayacagini, bilgilerimin paylasilacagini soyledi. Yetkililerle konustum kendisine hesabi teslim ettigimi geri verdigimi soyledim. Ancak yetkililer para iadesi diyip durdu. Yakin zamanda kaza yaptim tonlarca para motoruma verdim. Adama yazdim dostum kaza yaptim suan elim sıkısık veremeyecegim dedim. Adam kendisinin Ankara Adalet Bakanliginda guvenlik oldugunu soyledi. Onca isimin arasinda dava acilir diye beklemelimiyim ? Yoksa engellemelimiyim?
Merhaba hocam ben bir hukuk fakültesinde öğrenciyim ancak konuya hakim pek hakim değilim. Hesabın nasıl çalındığı, hesaba giriş ipleri ve bunu diyen kişinin sizi tehdit etmediğine dair belgeler varsa (eğer gerçekten ciddi bir tanıdığı yoksa) çok bir şey olmaz.

Perimeth

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
33
İsim
Berat Olcay
Steam hesabi zaten bende suan adama da bilgilerini aldigim gibi eksiksiz ilettim. Kendisi hesabi degilde para iadesini istedigini soyledi.
Kendisine en yakın zamanda iadeyi yapacağını söyle. Eğer paraya sıkışıksan bu hafta ben verebilirim sana borç adama verebilmen için. Ama dava falan olmaz.

xDaemon

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Doğukan
Merhaba hocam ben bir hukuk fakültesinde öğrenciyim ancak konuya hakim pek hakim değilim. Hesabın nasıl çalındığı, hesaba giriş ipleri ve bunu diyen kişinin sizi tehdit etmediğine dair belgeler varsa (eğer gerçekten ciddi bir tanıdığı yoksa) çok bir şey olmaz.
Steam gibi bir platformda hesap alis satisi yasak oldugundan sizin dediginiz hesaba giris ipsi felan bulunamaz diye dusunuyorum. Steamin kurallarina gore herhangi bir yere bu sekilde bir bilgi paylasimi yapmadigini yapmayacagini soyluyor. Kisaca steam hesabi alim satimi yasak diyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
45
İsim
Hamza yaman
Selamlar arkadaslar. 1 hafta once GameSatis isimli siteden steam hesap sattim 900 TL ye. Tam bir gun sonra adam beni aradi hesaba giremedigini neden caldigimi sordu. Calmadigimi hesabi alabilirsem geri verecegimi ilettim kendisine. Hesabi aldim kendisine de bilgileri eksiksiz ilettim. Fakat GameSatis yetkilileri SMS atarak yasal surec baslayacagini, bilgilerimin paylasilacagini soyledi. Yetkililerle konustum kendisine hesabi teslim ettigimi geri verdigimi soyledim. Ancak yetkililer para iadesi diyip durdu. Yakin zamanda kaza yaptim tonlarca para motoruma verdim. Adama yazdim dostum kaza yaptim suan elim sıkısık veremeyecegim dedim. Adam kendisinin Ankara Adalet Bakanliginda guvenlik oldugunu soyledi. Onca isimin arasinda dava acilir diye beklemelimiyim ? Yoksa engellemelimiyim?
Engelleme bekle. Bu hesap satışı muhabbetini sevmiyorum da hesap nasıl çalındı arkadaş? Hem gamesatis yetkilisin sizin verilerinizi bu şekilde paylaşması sanırsam yasal değil. Bırak açsın 900 TL için davayı (muhtemelen açmaz bile). Ama oldu da açtılar bu gamesatisin bu yöndeki hareketleri doğru olmamakla beraber tehdit içeriyor. Problem etme.

xDaemon

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Doğukan
Kendisine en yakın zamanda iadeyi yapacağını söyle. Eğer paraya sıkışıksan bu hafta ben verebilirim sana borç adama verebilmen için. Ama dava falan olmaz.
Dediginiz gibi paraya sıkısıgım.Ancak adam da magdur olmasin diye bir sekilde bulmaya calisiyorum diyeyim.

Dahası  
Reaksiyon skoru
45
İsim
Hamza yaman
Steam gibi bir platformda hesap alis satisi yasak oldugundan sizin dediginiz hesaba giris ipsi felan bulunamaz diye dusunuyorum. Steamin kurallarina gore herhangi bir yere bu sekilde bir bilgi paylasimi yapmadigini yapmayacagini soyluyor. Kisaca steam hesabi alim satimi yasak diyor.
Hesap satın alıp satmak eğer yasaksa ikiniz de illegal bir şey yaptınız. (Aklıma nasıl gelmedi aw hesap satmak çoğu platformda yasak) yani senin kadar o da suçlu ki böyle bir gerekçeyle sana dava açamazlar. Açarlarsa da usulünün yanlış olma ihtimali ve malum sitenin sizin verilerinizi paylaşma ile tehdit etmesini kullanabilirsinziz

Perimeth

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
33
İsim
Berat Olcay
Dediginiz gibi paraya sıkısıgım.Ancak adam da magdur olmasin diye bir sekilde bulmaya calisiyorum diyeyim.
Adam sana dava falan açamaz. 900 lira için de dava açacağını sanmıyorum. Engellemek gibi bir hataya düşersen dolandırıcı olduğunu düşünür o zaman başın yanar. Sadece biraz beklemesini söyle. Ve önerim hic bir oyun hesabınızı satmayın dursun kenarda çoluğunuz çocuğunuz yeğeniniz oynar.

Jordicrusher

80+ Bronze
Ben pek anlamam o sitede bende hesabımı sattım valorant bildiğim kadarıyla valorant/steam hesap satışı yasak illegal değil bu sebepten ötürü hiç bir şekilde dava açıcağını sanmıyorum legal olmayan bir şey yapıyor site ve bunun üzerinde dava açması imkansız gibi

Top Bottom