Yardım DDR 5 Ram Marka Önerisi

HarbiyeliTRe

80+ Silver
Reaksiyon skoru
534
Arkadaşlar 5500TL bütçem var sizce ne alabilir corsair düşünmüştüm ama çok seçenek var bu fiyata en iyisi nedir?

Arkadaşlar cevap bekliyorum.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Yardım edin.

Son düzenleme:
Arkadaşlar cevap bekliyorum.

Yardım edin.
Hocam ben de yakın zamanda bu araştırmayı yaptım. Sana tavsiyem pangoly.com’dan anakartını ve işlemcini seç. Ram kısmına tıkla. Çıkan listenin üstünde qvl modu var. Onu aç. Bissürü ram sıralayacak sana. Anakartın ve işlemcinle uyumlu. Orada qvl ve b-die yazan bir corsair ya da başka marka ram’i seç. Kodunu google’da aratıp bak yerli satıcılarda var mı diye. Ancak sana böyle yardımcı olabilirim.

anakart ve işlemcini söylersen ben de bakabilirim.

Son düzenleme:
Hocam ben de yakın zamanda bu araştırmayı yaptım. Sana tavsiyem pangoly.com’dan anakartını ve işlemcini seç. Ram kısmına tıkla. Çıkan listenin üstünde qvl modu var. Onu aç. Bissürü ram sıralayacak sana. Anakartın ve işlemcinle uyumlu. Orada qvl ve b-die yazan bir corsair ya da başka marka ram’i seç. Kodunu google’da aratıp bak yerli satıcılarda var mı diye. Ancak sana böyle yardımcı olabilirim.
hocam şuan anakart seçmedim alacağım aklımda işlemci olarak amd r7 7800x3d var önerirseniz seçer atarım size.

anakart ve işlemcini söylersen ben de bakabilirim.
Yeni sistem kuruyor aklımda bir model yok anakart hakkında ama işlemciyi yazdım.

Hocam anakart olarak 2 tavsiyem var;

MSI MAG X670E TOMAHAWK WIFI AM5 DDR5 6600MHZ(OC) 4x M.2 USB 3.2 HDMI DP 2.5G LAN AMD WIFI 6E RGB ATX https://amzn.eu/d/0osylIy

7800x3D çok üst düzey bir işlemci. Orta seviye bir anakart bence iyi olmaz. Yukarıdaki gibi üst düzey bir kart seçmenizi tavsiye ederim.

Anakartı b650 yapıp (üst düzeye hiç gerek yok) illa anakart çok iyi "x" serisi olsun diyorsanız size kalmış

2 tane bundan alabilirsiniz

Hocam anakart olarak 2 tavsiyem var;

MSI MAG X670E TOMAHAWK WIFI AM5 DDR5 6600MHZ(OC) 4x M.2 USB 3.2 HDMI DP 2.5G LAN AMD WIFI 6E RGB ATX https://amzn.eu/d/0osylIy

7800x3D çok üst düzey bir işlemci. Orta seviye bir anakart bence iyi olmaz. Yukarıdaki gibi üst düzey bir kart seçmenizi tavsiye ederim.
X670 serisi anakart almak daha mantıklı olur benim için iyi olması m2 soketi olması benim için daha iyi olur.

Anakartı b650 yapıp (üst düzeye hiç gerek yok) illa anakart çok iyi "x" serisi olsun diyorsanız size kalmış

2 tane bundan alabilirsiniz
Birde x670 arkasında olan seri nedir ben bu konuda kafam karışıyor bana bir sıralarmısını?

6000 mhz cl30 2x16 gb 4065 TL

Daha yüksek hızlarda almana gerek yok. AMD için en ideal değer bu. En pahalısından en ucuzuna tüm AM5 anakartlar destekler. Kaliteli Hynix chip ileride overclock yapmak istersen müsade eder.

7800x3d ya da daha üst seviye bir işlemci alınca çok üst seviye bir anakart almana gerek de yok. Orta seviye b650 bir anakart da işini görür.

Paran varsa daha iyi anakart al tabii ama "FPS"e bir etkisi olmayacağını unutma.
Anakart seri sıralaması alabilirmiyim?

Arkadaşlar cevap alabilirmiyim?

Son düzenleme:
Anakart da alacaksan ayrı konu aç.

Asus’u seçersen
X670 serisi anakart almak daha mantıklı olur benim için iyi olması m2 soketi olması benim için daha iyi olur.

Birde x670 arkasında olan seri nedir ben bu konuda kafam karışıyor bana bir sıralarmısını?

Anakart seri sıralaması alabilirmiyim?

Arkadaşlar cevap alabilirmiyim?
hocam amd tarafında en iyi chipset x670 oluyor, intel tarafında z790. Bunlar da markalara, markalar da kendi arasında modelleri olarak sıralanıyor. Ben intel işlemci kullandığım için z790 chipset’e daha hakimim. Mesela rog strix z790 en iyilerinden. O da kendi içinde maximus, hero, evangelion vs gibi değişiyor. Am5 soketli amd anakartların sıralaması kabaca aşağıdaki linkte var.

Tabi bu epey’e pek güvenmiyorum. Versus’tan da teyit ediyorum.

Anakart da alacaksan ayrı konu aç.
Buraya yazsan daha iyi olur konu aynı rahatsızlığın varsa konudan çıkabilirsin.

Asus’u seçersen

hocam amd tarafında en iyi chipset x670 oluyor, intel tarafında z790. Bunlar da markalara, markalar da kendi arasında modelleri olarak sıralanıyor. Ben intel işlemci kullandığım için z790 chipset’e daha hakimim. Mesela rog strix z790 en iyilerinden. O da kendi içinde maximus, hero, evangelion vs gibi değişiyor. Am5 soketli amd anakartların sıralaması kabaca aşağıdaki linkte var.

Peki ram seçimi nasıl yapacağım amd olduğunu nasıl anlayacağım yoksa her rami takabilirmiyim?

Asus’u seçersen

Hocam sizden cevap bekliyorum

Son düzenleme:
Konu kapanacak sanırım lütfen yardım edin.

Oyun oynayacaksan X670 almana gerek yok B650 TOMAHAWK yeter de artar. Bütçe var ise Aorus Pro'da bakabilirsin.

Soğutucunun radyatörü kalın ise Ram olarak Kingston alabilirsin. Onun dışında en iyi tasarıma sahip olan bence XPG Lancer.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,244,640
Üyeler
204,489
Son üye
ilanmusq
Geri