DDR 5 sistemler neden geç açılıyor?

Şahin123

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
76
DDR 5 sistem aldım. Ram frekansı 6000mhz de çalışınca 32 saniyede 4800 mhz çalşınca 18 saniyede açılıyor. Biraz araştırdım ddr5 sistemler veya yüksek mhz li sistemler açılışta ram kontrolü yapıp açılıyormuş.
Bu dooğru mu ?
Neden geç açılıyor ?

Ek soru: 4800 çektiğimde pc hızlı açıldı fakat oyunlarda anlık donmalar oldu. Uyumsuzluk var gibiydi? Neden böyle sorunlar yaşıyorum. DDr5 kullanan herkes bu sorunları yaşıyor mu ?
Not: DDR 4 candır

Kasa linki

Bende ilk gün biraz yavaş açıldı sonra temiz bir formatta attım tak diye açılıyor

DDR 5 sistem aldım. Ram frekansı 6000mhz de çalışınca 32 saniyede 4800 mhz çalşınca 18 saniyede açılıyor. Biraz araştırdım ddr5 sistemler veya yüksek mhz li sistemler açılışta ram kontrolü yapıp açılıyormuş.
Bu dooğru mu ?
Neden geç açılıyor ?

Ek soru: 4800 çektiğimde pc hızlı açıldı fakat oyunlarda anlık donmalar oldu. Uyumsuzluk var gibiydi? Neden böyle sorunlar yaşıyorum. DDr5 kullanan herkes bu sorunları yaşıyor mu ?

Kasa linki

Valla bende normal hızında 15 sn de falan açılıyor ama bazen anakart kendinimi resetliyor bilmiyorum 2 kere falan klavye ışıpı gidip geliyor sonra açılıyor

DDR5 kullanan herkes yaşamıyor bu sorunu, genellikle AM5 sistemlerde görülüyor. BIOS güncellemesi yapın, faydalı olabilir.

Bu dooğru mu ?
Neden geç açılıyor ?

Kasa linki

Benimki 10 saniyede açılıyor Max . 6.saniyede bip sesi geliyor sonra ekran geliyor 2-3 saniye de o sürüyor . Ama 15-20 güne bir 30 saniyede açılıyor . Çok anlamadım ama benim için sorun teşkil etmiyor .

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,157,298
Üyeler
183,820
Son üye
Zafer Güneş
Geri