DDR 5'e geçiş için öneriler.

Genzzo

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
336
Ekran kartı: ASUS Radeon Dual RX 6700 XT OC.
İşlemci: i5 12400F.
Anakart: MSI Pro B660M-A Wi-Fi DDR4 soket mATX.
RAM: 2 X Kingston Fury Beast RGB 8 GB 3600 MHz.
PSU: High Power Gold 600W 80+ Gold.
Soğutucu: ID-Cooling SE-214-XT ARGB.
Kasa: Dark maxima V2.
Not : Bir önceki konum ; https://forum.donanimarsivi.com/konu/i5-12400f-ile-5070-ti-uygun-mudur.1121434/

Son 3-4 haftadır kafam allak bullak, ne yapsam karar veremedim. Tabii ki bunda bütçenin bir anda alırsam zorlanacak olması en büyük sebep. Dünkü açtığım konuda nettim ama 5070 Ti'larına baktığım zaman Türkiye'de faizsiz taksitle alabileceğim tek ürün Palit GameRock, onun fiyatı da 48.500 TL 6 ay vade farksız. Yurtdışından gelip giden tanıdıklarım olduğu gibi, abim ise Hollanda'da yaşıyor. Bu yaza gelme planları yok ama bir şekil getirtmeye çalışabilirim. Oradan ise MSI Gaming Trio 5070 Ti ya da TUF Gaming OC getirtmeyi düşünüyorum.
Son ve beni en çok rahatlatacak planım şu şekilde ; burada taksitlendirmeleri de kullanarak DDR 5 sisteme geçmek. Ekran kartı hariç sistemi yenilemek. Sizlerin önerilerinize ihtiyacım var. İşlemci olarak 7800X3D en iyisi olur gibi duruyor. Ekran Kartı, Kasa, PSU ve SSD hariç önerilerinizi bekliyorum. 2K OLED Monitör'de alacağım.

İşlemci : 7800X3D
RAM : XPG Lancer 2 x 16 - 6000 mhz
Anakart : Bilmiyorum ( Wifi ve Bluetooth olmalı ), faz, soğutma, vrm bişeyler var ama hiçbiri bilmiyorum ona göre en F/P ürün tavsiyesi.
Soğutucu : Eğer Kule tipi soğutabilirse mümkünse Kule olsun.

Lütfen konuyu görüp bana F/P önerilerinizi bekliyorum. Bütçe belirtmiyorum ama işlemcinin 14-15K, RAM'in 5K olduğunu düşünürsek, 30K gibi bir şey belirtebilirim. 3 aşağı 5 yukarı farketmez.

@jombo @shaco27 @Transcontinental @KlausM @The Batman Sizlerle başka konularda karşılaştığım için etiketledim dostlar, yarım saatte hiç cevap alamadım, umarım sizlerden destek alabilirim :) Aslında genel olarak seçimlerim belli gibi duruyor ama Anakart ve Soğutucu tarafında gerçekten fikrim yok. Genel olarak bütün önerilere de açığım, illa ki 7800X3D, XPG Lancer ram olmak durumunda değil.

Rx 6700 XT ve 13400f işlemci vardı 5060 ti veya 9060 XT ekran kartına geçiş yapacaktım, son anda kararımı değiştirip. Am5 7500f işlemci ve DDR 5 e geçtim.

Rx 6700 XT ve 13400f işlemci vardı 5060 ti veya 9060 XT ekran kartına geçiş yapacaktım, son anda kararımı değiştirip. Am5 7500f işlemci ve DDR 5 e geçtim.
Aynı şekilde benimde ddr5 geçişim 7500f tarafına oldu
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ram tarafında :
https://www.sinerji.gen.tr/patriot-...g60c30x2-p-54200?utm_campaign=akakce&v=1.67.1
fiyat performans olan bu ram olabilir. Ama anakart uyumluluğuna dikkat etmeni öneririm.

Biraz indirim bekleyip, Anakart tarafında : https://www.akakce.com/anakart/en-u...wi-fi-amd-am5-atx-fiyati,903526941.html#m-std
tercih edilebilir.

Soğutucuya gelirsek forumda bir kaç arkadaş bu soğutucuyu kullanıyorlar (seninle aynı işlemci) yeterli olur diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
@xberke Hocam yeni konuya geçtim, daha net ve kesin düşüncelerle sizi buraya da bekliyorum :D

Aynı şekilde benimde ddr5 geçişim 7500f tarafına oldu

Ram tarafında :
https://www.sinerji.gen.tr/patriot-...g60c30x2-p-54200?utm_campaign=akakce&v=1.67.1
fiyat performans olan bu ram olabilir. Ama anakart uyumluluğuna dikkat etmeni öneririm.

Biraz indirim bekleyip, Anakart tarafında : https://www.akakce.com/anakart/en-u...wi-fi-amd-am5-atx-fiyati,903526941.html#m-std
tercih edilebilir.

Soğutucuya gelirsek forumda bir kaç arkadaş bu soğutucuyu kullanıyorlar (seninle aynı işlemci) yeterli olur diye düşünüyorum.
Viper'lar gerçekten uygun gözüküyor ama Trendyolda XPG Lancer 4850 TL'ye geliyor ve 6 taksit imkanı var sanırım ona yöneleceğim. Ram baya tatlı gözüküyor takibe aldım. Peki 7800X3D ile 7500F arasında ciddi fark yok mu ? Ben öyle biliyorum ama sizce 7800X3D çıkmama gerek bile yok mu ? Oyun amacıyla değiştiriyorum sistemi genel itibariyle. Eğer 7500F tarafında kalırsam soğutucu değiştirmeme bile gerek kalmaz sanırım.

7800X3D 2k tarafını çok güzel destekler eğer 2k geçmeyi düşünüyorsan. Ama 1080p tarafında 7500f bana göre kraldır. :D

@xberke Hocam yeni konuya geçtim, daha net ve kesin düşüncelerle sizi buraya da bekliyorum :D

Viper'lar gerçekten uygun gözüküyor ama Trendyolda XPG Lancer 4850 TL'ye geliyor ve 6 taksit imkanı var sanırım ona yöneleceğim. Ram baya tatlı gözüküyor takibe aldım. Peki 7800X3D ile 7500F arasında ciddi fark yok mu ? Ben öyle biliyorum ama sizce 7800X3D çıkmama gerek bile yok mu ? Oyun amacıyla değiştiriyorum sistemi genel itibariyle. Eğer 7500F tarafında kalırsam soğutucu değiştirmeme bile gerek kalmaz sanırım.

7800X3D 2k tarafını çok güzel destekler eğer 2k geçmeyi düşünüyorsan. Ama 1080p tarafında 7500f bana göre kraldır. :D
3 senedir 2K kullanıyorum, 2K'da devam edeceğim. Sanırım o tarafta 7800X3D daha iyi olacak gibi :)

O zaman aynen o yolda devam etmen gerkiyor. Çok güzel hava soğutmalar var uygun fiyata güzel bir anart ile destekledin mi senin iş tamam gibi duruyor.
3 senedir 2K kullanıyorum, 2K'da devam edeceğim. Sanırım o tarafta 7800X3D daha iyi olacak gibi :)

5070 Ti için 7500F düşük kalıyor. 7800X3D bence fiyatına göre en iyi seçim olur.

O zaman aynen o yolda devam etmen gerkiyor. Çok güzel hava soğutmalar var uygun fiyata güzel bir anart ile destekledin mi senin iş tamam gibi duruyor.
5070 Ti için 7500F düşük kalıyor. 7800X3D bence fiyatına göre en iyi seçim olur.
Bazı testlere baktığımda Liquid Freezer Liquidlerle bile 7800X3D 60 dereceleri rahat görüyor gibi duruyor. Ben gerçekten bunu hava soğutucuyla karşılayabilir miyim ki ? Bir de anakartlar da işlemci, ekran kartı gibi donanımları soğutmayla alakalı oluyor mu ? Hiç bilmiyorum baya cahilim :D

Kaliteli bir hava soğutucu çoğu sıvı soğutmadan başarılı hocam. Hayır hayır anakart işlemci ve genel sistem uyumundan bashediyorum. O işlemcinin uzun süre gideceğini düşünüyorum ama ileride değiltirmek istersen sadece işlemciyi değiştirrisin anakartın hep stabil kalır. Bilmem anlatabildim mi ? :D
Bazı testlere baktığımda Liquid Freezer Liquidlerle bile 7800X3D 60 dereceleri rahat görüyor gibi duruyor. Ben gerçekten bunu hava soğutucuyla karşılayabilir miyim ki ? Bir de anakartlar da işlemci, ekran kartı gibi donanımları soğutmayla alakalı oluyor mu ? Hiç bilmiyorum baya cahilim :D

Nesli ve teknolojisi yüksek bir kart al şuan için b850 serisi güzel bir kart alman olucaktır.

7800X3D fazla güç çekmiyor. İyi bir kule tipi soğutucu yeterli olur.

b650 serisi desen çok karşılaştırmam olabilirdi ama b850 kartları çok deneyimlemedim ve bilgi sahibi değilim :D

Geri