DDR4 den DDR5 E Geçmeli mi ?

2k çözünürlükte 78003d almanın hiç bir anlamı yok çünkü x3d 1080p Low preset Max FPS işlemcisi boşyere bütçenin yarısını çözünürlüğünden dolayı hiç göremeyecegin bir FPS farkına vermek şacmalıktan başka bir şey değil.
Üstteki arkadaşın yorumuna gelirsek 7500f giriş seviyesiymiş 9600x/7700 alınmalıymış böyle saçma bi cümle daha duymadım hangi benchmarka hangi teste bakarak bu kanıya varmış merak ediyorum eğer sadece sistemi oyun amaçlı kullanıyorsan istediğin yerden bakabilirsin Hardware unboxed/techpowerup bu işlemcilerin arasında 1080 de yüzde 5/7 oynar 2kda da aynı fpsi verirlerler.

Am5 için 2k çözünürlükte şu şekilde ilerleyebilirsin
7500f/güzel bir b850/32 hynix a ram
1 2 sene bu işlemciyle takilıp yeni seri zen6ninda en güçlü işlemcisini alıp 2 3 senede bunu kullanip sonra am6 düşünebilirsin
Amaç aslında fps artırmak x2 performans elde etmek değil 5600 le 6900xt yi tam manada besleyemiyor %10-15 arası dar boğaz oluyor.
Sistemi DDR5 e geçirmek kullanılan parçaları nakit e çevirmek biraz da performans arttırmak.

Amaç aslında fps artırmak x2 performans elde etmek değil 5600 le 6900xt yi tam manada besleyemiyor %10-15 arası dar boğaz oluyor.
Sistemi DDR5 e geçirmek kullanılan parçaları nakit e çevirmek biraz da performans arttırmak.
konunuzu tam okumamadım ama imzanız da bulunan sistemi kullanıyorsanız ddr5 e geçmek mantıksız çünkü tr de fiyatalr çok şişti üstüne elinizdeki ekran kartı 2025 kasım itibari ile öldü ekran kartı degiştirmeniz şart amd driver destegini kesti gibi bir şey oyun destegi almayackasın dogal oalrak ddr5 yatırımın hiç olucak

en mantıklı senaryo

ram satılıp 32 gb ddr4 3600 ram bakılmalı

2. işlemci satılmalı ele geçen para işlemci fiyatından düşülmeli 5700x bakılmalı

3. ekran kartını çok acil elden çıkarılmalı sıfır 5070 kovalanmalı eldekinin fiyatı düşülüp

konunuzu tam okumamadım ama imzanız da bulunan sistemi kullanıyorsanız ddr5 e geçmek mantıksız çünkü tr de fiyatalr çok şişti üstüne elinizdeki ekran kartı 2025 kasım itibari ile öldü ekran kartı degiştirmeniz şart amd driver destegini kesti gibi bir şey oyun destegi almayackasın dogal oalrak ddr5 yatırımın hiç olucak

en mantıklı senaryo

2. işlemci satılmalı ele geçen para işlemci fiyatından düşülmeli 5700x bakılmalı

3. ekran kartını çok acil elden çıkarılmalı sıfır 5070 kovalanmalı eldekinin fiyatı düşülüp
Evet işin birde bu noktası var

en mantıklı senaryo

en mantıklı senaryo

Öncelikle yorumun için teşekkürler
3600 ram mhz olarak hiç bir şey etkilemez. Etkilese de render yapmıyoruz oyunda hiç etkilemez.
Ekran kartına kötü demişssin şuan 4k da çogu oyunda 80-90 fps de gezen bir kart. Evet nvidia da ki yazılım desteği ile karşılaştırırsan kötü kısaca 5080 üzeri bir karta geçmedikçe kartı değiştirmeyi düşünmüyorum.

Öncelikle yorumun için teşekkürler
3600 ram mhz olarak hiç bir şey etkilemez. Etkilese de render yapmıyoruz oyunda hiç etkilemez.
Ekran kartına kötü demişssin şuan 4k da çogu oyunda 80-90 fps de gezen bir kart. Evet nvidia da ki yazılım desteği ile karşılaştırırsan kötü kısaca 5080 üzeri bir karta geçmedikçe kartı değiştirmeyi düşünmüyorum.
dostum dedigimi hiç anlamamıssın amd elinizdeki ekran kartını öldürdü driver destegini kesti artık size yeni driver yok yani artık oyunlar için özel çıkan driverlar sana gelmeyecek dolayısı ile kartınız öldü

2. 3600 mhz ram bir şey eklemez degil artık oyunların hepsinde 32 gb ram şart sizin elinizdeki ram 1500 tl eder sıfır 32 gb ram ortalama 5 bandında 1500 tl düşersiniz size 3500 e gelir

3. işlemci hak eza 5600 2.elde rahat 3000 e giden bir işlemci 5700x de şuan 5.700 tl size gelecegi rakam işlemci satarak 2.700 tl

4. ekran kartı keyfinize göre amd devam etmek istiyorsanız elinizdeki güç kaynagınıda degiştiemeniz gerketigi için 5070 önderdim 9070xt de bakabilrisinz

Geri