Ddr4'ten ddr5'e geçenlerin tecrübesi nedir?

Merhaba,
Yeni nesil AMD çiplere baktığımda hep ddr5 var, bakıldığında hep çok daha hızlı diyorlar, birazcık pahalı olsa da, ancak bu geçişi yapanlar nasıl bir hız farklı hissediyor, hissediyor mu?
Tabi sonuçta islemcide değişiyor ram olarak farki çok olmaz sistem olarak fark var yoksa ram konusunda sicrama buyuk olmadi ddr4 ten 5 e

Merhaba,
Yeni nesil AMD çiplere baktığımda hep ddr5 var, bakıldığında hep çok daha hızlı diyorlar, birazcık pahalı olsa da, ancak bu geçişi yapanlar nasıl bir hız farklı hissediyor, hissediyor mu?
Sadece ram değil yeni mimari fark ettiriyor

Merhaba,
ultra fazla bır performans artısı yasanıyor . fps degerlerı ve gorsel kalıte ust duzeyde artıyor.

DDR4 ten 5 e geçildiğinde işlemci farkını çıkarırsak, ''oyuncular'' için değişen neredeyse hiç bir şey yok diyebiliriz. oyun oynayan birisi ddr4 te ram kullansa ''ram'' tarafında herhangi bir kayıp hissetmeyecektir. Fakat amd tarafında ddr5 kullanırsan otomatik olarak zaten am5 platformuna geçiyorsun ve işlemci tarafı daha iyi olmuş oluyor. Eğer intel kullanıyorsan 1700p işlemcileri hem ddr4 hem ddr5 olarak kullanmak mümkün (anakartını neye göre destekli alırsan) kısacası oyun oynuyorsan ddr4 halen yeterli. Şahsen ben 13400F ile ddr4 64 GB ram kullanıyorum, gayet her şey yolunda.

Merhaba,
Ddr4 ile ddr5 farkını intel işlemcilerden bakabilirsin. Mesela 12400f hem Ddr4 hem ddr5 destekliyor

Merhaba,
valla ben pişman oldum boş yere 10 15k masraf ettim geçen sene, onun parasına r7 5800x3d alsam daha iyiydi hiç bir fark göremedim ben, olan benim paraya oldu şuan tek tesellim en azından sistemim güncel.

valla ben pişman oldum 10 15k masraf ettim geçen sene boş yere onun parasına r7 5800x3d alsam daha iyiydi hiç bir fark göremedim ben olan paraya oldu şuan tek tesellim en azından sistem güncel
2 nesil ilerisini beklemeliydin fark hissetmek için.

2 nesil ilerisini beklemeliydin fark hissetmek için.
5600 den 7600 e geçtim daha ne yapayım ben :D bir fark için 20 25k para vereceksek işimiz var, o zaman ne halta çıkıyor bu yeni parçalar

5600 den 7600 e geçtim daha ne yapayım ben :D bir fark için 20 25k para vereceksek işimiz var, o zaman ne halta çıkıyor bu yeni parçalar
ya anlatmak istediğim şuanda mesela bana i7 4790 yetiyor.
Ha illa bir delilik yapayım R7 9800x3d alayım dersem uzay mekiğine binmiş gibi performans alırım.
Yani şurda bir kriter var, seni eski sistem tatmin ediyorduysa paranı toplardın çok uzun süre sonra yeniden sistem toplardın. Hem kullandığın anakarta işlemciler ucuzlayacaktı 2 elde daha rahat geçiş yapardın bir kaç yıl daha ilerisini beklerdin.

Eskiden hep zayıf alayım ucuz olsun ileride Upgrade yaparım düşüncesi vardı. Şimdi firmalar sağolsun göz boyama taktikleriyle herkesi en pahalı ürünler almaya zorluyormuş gibi ürünler yapıyorlar.

Yok bu Rami tam hızda çalıştırmak için anakart değişmeli, Yok bu anakart alıyorsak o işlemciyi almasak ne anlamı kaldı. Yok bu işlemciyi aldıysam be ekran kartını almazsam sistemi performanslı kullanamam derken bi bakmışsın topladığın sistem senin cebine göre değil.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,152,935
Üyeler
183,360
Son üye
JonesJameson
Geri