Neler Yeni

DDR5 anakart ile ram uyumsuz ise ne olur?

furkangorur

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,136
İsim
Furkan Görür
msi B650M GAMING PLUS WIFI AM5 ve

Patriot 32GB(2x16) Viper Venom EXPO 6000mhz CL30 DDR5 Ram​

aldım uyumsuzmuş sıkıntı olur mu

DR. BİYOLOJİ

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,949
İsim
kilan embappe
Uyumsuz değiller?

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Kerim Karakurluk
Nasıl bir uyumsuzluk hocam amd expo destekliyor

Harvey

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
23
İsim
Harvey

furkangorur

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,136
İsim
Furkan Görür
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

Ysfgms

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
195
İsim
Yusuf Gümüş

goksel53

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
324
İsim
Göksel
msi sitesinde anakart üzerinde deneyi yapılmamış o ramlerın genelde problem olmaz diyorlar ama bazıları sorun yaşıyormuş nadir olsada

Göktürk ArdaHan

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,087
İsim
Arda doğan
Özellikle am5'de yani yüksek hızlar ile sistemin kararsızlaşmaya daha elverişli olduğu bu nesilde ram uyumuna dikkat edilmeli markanın almış olduğunuz modelinile testini yapmış olduğu ramlari almaya çalışmalısınız aksine işlemcide stabil olmayan değerler ani sıcaklık dalgalanmaları gereksiz yere boşta yüksek kullanım gibi sorunlar yaşayabilirsiniz sistemin stabil çalışamaması uyumsuzluktan ötürü oluşan dropranmalar ve uzayan açılma süreleri gibi sorunlarda yaşayabilirsiniz am4'de çok nadirde olsa am5'de sorunu yaşayanlar var tabii ki her anakartta bu bir olmaz işlemci serisine bağlı olarakta bios sürümüne bağlı olarakta değişebilir bu sebepten ötürü son bios güncellemesinin neler getirdiğine dikkat edicek ve bios sürümlerini deneyerek sistemin stabil bir şekilde çalıştığını test ediceksiniz

Bu sorunu bende yaşadım ve yabancı forumlarda olsun tr içi forumlarda olsun bu sorunu yaşayanları gördüm ilk ses driver yüklediğimde sistemde açılır açılmaz fanlar tam hızda 80 derecelere dayanan boşta ısı değerleri sorunu yaşadım sonra ses driver sildim ısılar normale indi oyunlars girdim.anakart bi hayli sıcak çalışıyor oyundaki tepki sürelerim.yüksek droplar yiyorum işlemcim yüksek kullanıma sahip sistem.baya geç açılıyor açılırken bazen başarısız başlatmalar yaşıyorum falan sonra uyumlu bir ram aldım.bi taktım.bios bi güncelledim.tak sorun çözüldü araştırdım yabancı forumlarda sorunu yaşayanlar var ve çözüm ya onu düzeltebilecek bir bios sürümüne geçmek deneyerek bulmak yeni biosu bi umut ile beklemek yada uyumlu bir ram almak unutmayın ram expo destekli diye anakartla veya işlemci ile uyumlu olacak değil
Mesaj otomatik birleştirildi:

expo bir ram ve DDR 5 zaten sorun olmaz hocam.
Özellikle am5'de yani yüksek hızlar ile sistemin kararsızlaşmaya daha elverişli olduğu bu nesilde ram uyumuna dikkat edilmeli markanın almış olduğunuz modelinile testini yapmış olduğu ramlari almaya çalışmalısınız aksine işlemcide stabil olmayan değerler ani sıcaklık dalgalanmaları gereksiz yere boşta yüksek kullanım gibi sorunlar yaşayabilirsiniz sistemin stabil çalışamaması uyumsuzluktan ötürü oluşan dropranmalar ve uzayan açılma süreleri gibi sorunlarda yaşayabilirsiniz am4'de çok nadirde olsa am5'de sorunu yaşayanlar var tabii ki her anakartta bu bir olmaz işlemci serisine bağlı olarakta bios sürümüne bağlı olarakta değişebilir bu sebepten ötürü son bios güncellemesinin neler getirdiğine dikkat edicek ve bios sürümlerini deneyerek sistemin stabil bir şekilde çalıştığını test ediceksiniz
msi sitesinde anakart üzerinde deneyi yapılmamış o ramlerın genelde problem olmaz diyorlar ama bazıları sorun yaşıyormuş nadir olsada
Buradan bakıldığında msi onaylı değil gözüküyor sadece. https://www.msi.com/Motherboard/B650M-GAMING-PLUS-WIFI/support#mem
Kardeşm ram ramdır, uyumsuz diyer bir şey yok. Sadece denenmemiştir belki o kartta
Aralarında bir husumet mi varmış kim söyledi uyumsuz diye ? :)
Ne uyumsuzluğu varmış?
Nasıl bir uyumsuzluk hocam amd expo destekliyor
Ne uyumsuzluğu varmış?
Uyumsuz değiller?

Son düzenleme:

goksel53

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
324
İsim
Göksel
yani çok az bir ihtimal olsada bazıları ramleri takınca pc açılmaması gibi sorunlar yaşamıştı

Top Bottom