DDR5 optimizasyon fps sorunu ve internet hızı sorunu

Reaksiyon skoru
0
sistemimi yazdıktan sonra yaşadığım problemi aşağıda anlatıcam
Kasa: NZXT H9 Elite
Ekstra: NZXT F120Q FAN 3X
Ana kart: ASUS X870'a Gaming Plus
Depolama: Samsung 990 Pro 1TB
İşlemci: Ryzen 7 9800x3D
Bellek: G.Skill Z5 8000MHz ROYAL Neo
Sıvı soğutma: NZXT Kraken 360
Ekran kartı: Sapphire Pure Radeon RX 9070
  1. Monitör: ASUS ROG Swift Pro PG248QP
  2. Monitör: ViewSonic Elite XG271QG
DDR5 sistemde RAM sorunları ve benzeri problemler vardı, bunları güncellemelerle çözeceğimizi düşünüyordum ve çözüldü. Ancak benim sistemim, yukarıda gördüğünüz gibi güçsüz değil; hem işlemci hem ekran kartı olarak güçlü. Fakat CS2'de, tüm PC optimizasyonlarını yapmama rağmen 400-450 FPS alıyorum. Bu bana aşırı az geliyor ve son olarak bildiğiniz steam platformunda DDR4 sistemim 800mb/s indirme alırken şuan ki yukarıda ki sistemim alamıyor 80mb/s üstü geçmiyor. Derseniz işte hız sabitlemişsindir önbelleği temizle yok arkadaşlarım hiç bir şekilde edüzelmiyor windowsun kendi internet ayarlarınıda yaptım olmuyor bilen biri lütfen bana yardım etsin

Ekler

• Ekran görüntüsü 2025-07-19 235748.webp
    Ekran görüntüsü 2025-07-19 235748.webp
    33.6 KB · Hit: 12
sistemimi yazdıktan sonra yaşadığım problemi aşağıda anlatıcam
Kasa: NZXT H9 Elite
Ekstra: NZXT F120Q FAN 3X
Ana kart: ASUS X870'a Gaming Plus
Depolama: Samsung 990 Pro 1TB
İşlemci: Ryzen 7 9800x3D
Bellek: G.Skill Z5 8000MHz ROYAL Neo
Sıvı soğutma: NZXT Kraken 360
Ekran kartı: Sapphire Pure Radeon RX 9070
  1. Monitör: ASUS ROG Swift Pro PG248QP
  2. Monitör: ViewSonic Elite XG271QG
DDR5 sistemde RAM sorunları ve benzeri problemler vardı, bunları güncellemelerle çözeceğimizi düşünüyordum ve çözüldü. Ancak benim sistemim, yukarıda gördüğünüz gibi güçsüz değil; hem işlemci hem ekran kartı olarak güçlü. Fakat CS2'de, tüm PC optimizasyonlarını yapmama rağmen 400-450 FPS alıyorum. Bu bana aşırı az geliyor ve son olarak bildiğiniz steam platformunda DDR4 sistemim 800mb/s indirme alırken şuan ki yukarıda ki sistemim alamıyor 80mb/s üstü geçmiyor. Derseniz işte hız sabitlemişsindir önbelleği temizle yok arkadaşlarım hiç bir şekilde edüzelmiyor windowsun kendi internet ayarlarınıda yaptım olmuyor bilen biri lütfen bana yardım etsin
Debloat yap

Temiz windows kur. Sürücüleri güncelle. Bios expo ayarlarına bak sonra test yapıp sonuçlarını karşılaştır.

DDR 5 ler genel olarak sıkıntılı sen xmp ayarlarını kontrol et anakart ram uyuşmazlığını anakart firmasının önerilen yerlerinden hangi ramlar ile uyumlu olduğuna bir bak istersen
yani bilgisayarı çok fazla araştırdım ve uyumlu ramler ile sıkıntı yok
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Temiz windows kur. Sürücüleri güncelle. Bios expo ayarlarına bak sonra test yapıp sonuçlarını karşılaştır.
yarın kurup biosu 0 layıp deneyeceğim

Geri