ddr4 den devam elinde sistem olanlar için olmayanlar için 2.elden ddr4 intel sistem toplamak daha avantajlı çünkü ddr5 32 gb ram parasına rahatça anakart + işlemci + ram setler bulunuyorÖnceden yükselir mi diye konu açmıştım yükseldi şimdi daha da yükselir mi onu sormak istiyorum çünkü işlemci fiyatına geldi 16gblık stickler, para geçicek elime kenara koymalı mıyım geçince beklemeli miyim ?
32 zaten alamam 16lık alıp geçsem mi diye düşünüyorum elimde a320 olduğu için. Adam akıllı bir anakart lazım şuan bana.ddr4 den devam elinde sistem olanlar için olmayanlar için 2.elden ddr4 intel sistem toplamak daha avantajlı çünkü ddr5 32 gb ram parasına rahatça anakart + işlemci + ram setler bulunuyor
max %20 daha zamlanır sonra şubat mart gibi yine bu fiyatlara iner sabitlenir.Önceden yükselir mi diye konu açmıştım yükseldi şimdi daha da yükselir mi onu sormak istiyorum çünkü işlemci fiyatına geldi 16gblık stickler, para geçicek elime kenara koymalı mıyım geçince yoksa beklemeli miyim ?
alacagınız anakart b550 olmak zorunda hem ekran kartında gen 4.0 destegi için ramde 2.elden 32 gb ram çekebilrisin ddr4 ler ciddi manada ucuz 2.elde32 zaten alamam 16lık alıp geçsem mi diye düşünüyorum elimde a320 olduğu için. Adam akıllı bir anakart lazım şuan bana.
bekleyin daha da yükselmezÖnceden yükselir mi diye konu açmıştım yükseldi şimdi daha da yükselir mi onu sormak istiyorum çünkü işlemci fiyatına geldi 16gblık stickler, para geçicek elime kenara koymalı mıyım geçince yoksa beklemeli miyim ?
ya işte termal macunun sökmesidir takmasıdır sürekli uğraşmamak için am5 geçeyim diyorum arkadaşımda a620 var kasayla beraber kasayada ihtiyacım olduğu için ondan onları beraber alıp am5 geçmeyi düşünüyorum 7500f alıp çünkü genelde cs2 minecraft vs. oynuyorum. am4 anakart alsam yine am5 geçmek için hem sökücem hem masraf edicem ondan dolayıp alıp direkt bitirmek istiyorum.alacagınız anakart b550 olmak zorunda hem ekran kartında gen 4.0 destegi için ramde 2.elden 32 gb ram çekebilrisin ddr4 ler ciddi manada ucuz 2.elde
Seneye dolar bazında eski fiyatlarına gelir, birkaç firma toplu RAM siparişi verdi diye üretici firmalar bizi umursamıyorlar eline çok az RAM geçen aracı firmalar ve satıcı firma da fiyatları uçuruyor olay bu.am5 geçmek istiyorum ama ilk ram alıp kenara koyarsam işlemciyi almadan, sonra hemen ram fiyatları düşerse diye geriliyorum çok
Alıntıyı görüntüle
şuan zaten akakçeden bakınca ram bulunmuyor 1 2 tane var bulunanda 16gb için 5-6k ben zaten işlemciyi 5.6kya alıyorum. Yabancı medya bu bahane ile yükseltilip bu kadar olmasa da yüksekte kalıcak diyor.Seneye dolar bazında eski fiyatlarına gelir, birkaç firma toplu RAM siparişi verdi diye üretici firmalar bizi umursamıyorlar eline çok az RAM geçen aracı firmalar ve satıcı firma da fiyatları uçuruyor olay bu.
Kimse almazsa o büyük firmaların siparişleri bittiğinde fiyat çakılır bu kadar basit. Bir ara ekran kartı fiyatlarını da böyle normalleştirmeye çalıştılar ne oldu mining bitince kartlar ellerinde kaldı fiyatlar çok fena çakıldı. 1000$ gibi fiyatlara RTX 2060 satan firmalar şuan 300$ altına RTX 5060 satıyor meselahocam peki kenara am5 işlemci alıp koymak ne kadar güvenli ? alsam kenara atsam sonradan DOA çıkma ihtimali ne kadar ?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:
şuan zaten akakçeden bakınca ram bulunmuyor 1 2 tane var bulunanda 16gb için 5-6k ben zaten işlemciyi 5.6kya alıyorum. Yabancı medya bu bahane ile yükseltilip bu kadar olmasa da yüksekte kalıcak diyor.