DDR5 RAM STABİL ÇALIŞMASI HAKKINDA YARDIM

Sistem ram i test ediyor hata ayıklıyor ben Bios tan bunu kapatmama rağmen yine de aynı testi yapıyor bu da sürekli geç açılmasına sebep oluyor sadece base hızda yani 4800mhz de hızlı açılıyor diğer türlü bekleyiş oluyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Düğmeye bastıktan kaç sn sonra açılıyor önemli olan o toplamda açılış süresi ne o gösterilen değer Bios aşamasını geçtikten sonraki süreç
Saydım 12

Aldığım ram Klevv Cras V RGB 2x16 7200mhz cl34 modeli biraz baktım ama kaç ranklı olduğunu bulamadım, evet dediğiniz gibi msi kendi sayfası.
" A1B1A2B2" burda dediğiniz gibi B1 ve B2 slotlarına koyduğum zaman 1 DPC olarak algılıyorsa güzel olur
Öyle hocam, öbür türlü her takılan slot 1 DPC olsa attığınız fotoda 4 DPC de görürdünüz değil mi?

12 ise şanlısın 😅 ses çıkarma
Yokla yavaşlamış, L connect ve razer synapse valla, Razer en iyi uygulamaya sahip ama bazen beni çok sinirlendiriyor, bir şeyler ile çakışıyor duruyor. Neyse TL LCD fanlardan şüpheleniyorum normalde daha hızlıydı🤣

Son düzenleme:
Öyle hocam, öbür türlü her takılan slot 1 DPC olsa attığınız fotoda 4 DPC de görürdünüz değil mi?

Yokla yavaşlamış, L connect ve razer synapse valla, Razer en iyi uygulamaya sahip ama bazen beni çok sinirlendiriyor, bir şeyler ile çakışıyor duruyor. Neyse TL LCD fanlardan şüpheleniyorum normalde daha hızlıydı🤣
DDR5 de bu kadar hızlı açılması beni şaşırttı doğrusu bugün sistem kurdum birine 9800x3d / 5080 li 6000 MHz de sabitledik mecburen yine ona rağmen bir tık yavaş

DDR5 de bu kadar hızlı açılması beni şaşırttı doğrusu bugün sistem kurdum birine 9800x3d / 5080 li 6000 MHz de sabitledik mecburen yine ona rağmen bir tık yavaş
Ssd ile alakalı hocam, birde yüklenen uygulamalar. Windows 10 dayım hala, 980 Pro dolu, 990 Pro'nun da yarısı dolu. Ağırlaşmış, ilk dönemlerde baya yavaştı da şimdi iyi.

Ssd ile alakalı hocam, birde yüklenen uygulamalar. Windows 10 dayım hala, 980 Pro dolu, 990 Pro'nun da yarısı dolu. Ağırlaşmış, ilk dönemlerde baya yavaştı da şimdi iyi.
Ssd 10500mb okumaya sahip sıfır sistem kurduk Windows değil mesele Bios aşamasından geçtiği zaman Windows 5/6 sn de açılıyor bu ilk değil ya geçen hafta da kurdum 7800x3d / 9070xt li onda da aynısı oldu

17 sn de açıldı benim amd expo açık 7800x3d - 6000 Mhz

Geri