Arkadaşlar Merhaba,
Öncelikle iyi forumlar herkese, AM4 bir sisteme sahibim şu anda mevcut konfigürasyonum aşağıdaki gibidir;
İşlemci: Ryzen 7 5800X3D
Anakart: MSI B350 Tomahawk
Ram: Gskill TridentZ Neo 2x8 16GB 3200MHz
Ekran Kartı: MSI GamingX Trio RTX 4080
PSU: High Power Super GD+ 1050W Gold
Kasa: MSI MAG Vampiric 010
Sıvı Soğutma: Cooler Master ML240L
SSD: Samsung 970 EVO 1TB
Bu sistemi artık yavaştan bir AM5 sisteme geçirme düşüncem var bu konuda önerinize ve desteğinize ihtiyacım var.
(AM5 istememin sebebi AMD işlemcilerin ileride kullanıcağım anakarta uzun süre uyumlu devam etmesinden kaynaklı)
Sistemimde Ekran kartı, PSU ve SSD' yi aynı şekilde kullanmaya devam edeceğim. Bu parçalara göre kafamda ki belirli parçalar aşağıdaki gibidir;
(Mevcut Parçalar)
(Alınması Planlanan Parçalar)
işlemci: Ryzen 9 7950X3D
Anakart: MSI MPG B650 Carbon WIFI AM5
Ram: Gskill Trident Z5 6000MHz CL32 2x16 32GB
Sıvı Soğutma: Corsair H150 RGB 360mm
Ekstra Fan: Sıvı soğutmada bulunan fanlardan 3 tane daha almayı planlıyorum senkron için.
Kasa:???
Sizlerin önerisi nedir Ryzen 9'a gerek var mı fantezi mi olur emin değilim Ryzen 7 3D bir işlemcide işimi görebilir gibi fiyattan kısma açısından. Genelde FPS rekabetçi ve Fifa oynuyorum yavaşta yavaşta tek kasa üzerinden kick / twitch yayınları vs yapıyorum. Kullanım amacım tamamen bu tarz olacaktır.
Şimdiden teşekkürler, iyi günler herkese.
Öncelikle iyi forumlar herkese, AM4 bir sisteme sahibim şu anda mevcut konfigürasyonum aşağıdaki gibidir;
İşlemci: Ryzen 7 5800X3D
Anakart: MSI B350 Tomahawk
Ram: Gskill TridentZ Neo 2x8 16GB 3200MHz
Kasa: MSI MAG Vampiric 010
Sıvı Soğutma: Cooler Master ML240L
Bu sistemi artık yavaştan bir AM5 sisteme geçirme düşüncem var bu konuda önerinize ve desteğinize ihtiyacım var.
(AM5 istememin sebebi AMD işlemcilerin ileride kullanıcağım anakarta uzun süre uyumlu devam etmesinden kaynaklı)
Sistemimde Ekran kartı, PSU ve SSD' yi aynı şekilde kullanmaya devam edeceğim. Bu parçalara göre kafamda ki belirli parçalar aşağıdaki gibidir;
(Mevcut Parçalar)
(Alınması Planlanan Parçalar)
işlemci: Ryzen 9 7950X3D
Anakart: MSI MPG B650 Carbon WIFI AM5
Ram: Gskill Trident Z5 6000MHz CL32 2x16 32GB
Sıvı Soğutma: Corsair H150 RGB 360mm
Ekstra Fan: Sıvı soğutmada bulunan fanlardan 3 tane daha almayı planlıyorum senkron için.
Kasa:???
Sizlerin önerisi nedir Ryzen 9'a gerek var mı fantezi mi olur emin değilim Ryzen 7 3D bir işlemcide işimi görebilir gibi fiyattan kısma açısından. Genelde FPS rekabetçi ve Fifa oynuyorum yavaşta yavaşta tek kasa üzerinden kick / twitch yayınları vs yapıyorum. Kullanım amacım tamamen bu tarz olacaktır.
Şimdiden teşekkürler, iyi günler herkese.