DDR5 sisteme geçmeye gerek var mı?

ddarkbrother20

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
1,850
Arkadaşlar sistemim imzamdaki gibi. Ama artık çift monitör de kullanmamdan dolayı sisteme birkaç değişiklik yapmam gerekiyor. Başta ram ile başlayarak daha sonra ekran kartını yenilemeyi düşündüm. Ama sonra aklıma işlemcime en fazla hangi ekran kartını alabileceğim sorusu geldi. Sizce r5600 daha ne kadar süre beni idare eder? Ona göre sadece ram artı ekran kartı upgrade yapacağım. Hepinizin bu konu hakkında fikirlerini bekliyorum.

Arkadaşlar sistemim imzamdaki gibi. Ama artık çift monitör de kullanmamdan dolayı sisteme birkaç değişiklik yapmam gerekiyor. Başta ram ile başlayarak daha sonra ekran kartını yenilemeyi düşündüm. Ama sonra aklıma işlemcime en fazla hangi ekran kartını alabileceğim sorusu geldi. Sizce r5600 daha ne kadar süre beni idare eder? Ona göre sadece ram artı ekran kartı upgrade yapacağım. Hepinizin bu konu hakkında fikirlerini bekliyorum.
oynadığın oyunlara bağlı kankam valorant vari oyunlarda bi kaç yıl rahat gidersin am5 sisteme geçersende maliyet olacak haliyle

Bütce varsa ddr5 geçilmesini en mantıklısı

7700xt 4070 bunlar maks galiba

oynadığın oyunlara bağlı kankam valorant vari oyunlarda bi kaç yıl rahat gidersin am5 sisteme geçersende maliyet olacak haliyle
Hocam her şeyi oynayan birisiyim ya. O yüzden ortalama bir oyuncu olarak düşünmeniz yeterli. TLOU da oynarım cs benzeri oyunlar da.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

7700xt 4070 bunlar maks galiba
Kafamda 7700xt vardı evet. Sizce kaç sene rahatça götürür beni bu yavru?

Hocam her şeyi oynayan birisiyim ya. O yüzden ortalama bir oyuncu olarak düşünmeniz yeterli. TLOU da oynarım cs benzeri oyunlar da.

şuan oynayıpta sisteminizin yetmediği oyun varmı

çok hakim değilim hocam oyunlara bişey diyemiyorum işlemcinin 2 3 senesi var bence ama dediğim gibi her sene çıkan güncel oyunlar zorlayabilir zamanla

Şu an ets bile oynarken çift monitör kullandığımdan olsa gerek donmalar ve drop sorunlarıyla karşılaşıyorum.
tuhaf

çok hakim değilim hocam oyunlara bişey diyemiyorum işlemcinin 2 3 senesi var bence ama dediğim gibi her sene çıkan güncel oyunlar zorlayabilir zamanla

tuhaf
İçimde biraz da değişiklik yapma arzusu var hocam ondan olsa gerek :)

yani hocam şahsen önce kartı alırım sonra para biriktirip direkt ddr5 sisteme

bu arada 2060ı kaça satacaksın boşa çıkınca :)
Hocam ddr5 sisteme geçersem zaten çok güçlü bir sistem kurmaya niyetlenirim diye düşünüyorum. Bu yüzden belki de eşşeklik yapıp acele ediyorumdur diye konu açtım. Sanki sadece ram artı 7700xt alıp arkama birkaç sene daha yaslanmak fazlasıyla yeterli olacaktır.

Arkadaşlar sistemim imzamdaki gibi. Ama artık çift monitör de kullanmamdan dolayı sisteme birkaç değişiklik yapmam gerekiyor. Başta ram ile başlayarak daha sonra ekran kartını yenilemeyi düşündüm. Ama sonra aklıma işlemcime en fazla hangi ekran kartını alabileceğim sorusu geldi. Sizce r5600 daha ne kadar süre beni idare eder? Ona göre sadece ram artı ekran kartı upgrade yapacağım. Hepinizin bu konu hakkında fikirlerini bekliyorum
Ryzen 5 2600un bile halen 3 yıl ömrü var relax 😂

yani hocam şahsen önce kartı alırım sonra para biriktirip direkt ddr5 sisteme

bu arada 2060ı kaça satacaksın boşa çıkınca :)
Geçen sene 5kya almıştım hocam. Piyasasına bakarım ona göre bir fiyat belirlerim :)

Geri