DDR5 sisteme parça önerileri

O zaman birazcıkta kendinize göre karar verin 2k da 7800x3d ve 9700x aynı performansları verecektir 7800x3d %1 ve 1000de 1 de farkını koyuyor sadece 9700x daha rahat soğur.
Eğer çok rekabetçi vs oynuyorsanız 7800x3d işinizi hayliyle görür AAA games oynuyorsanızda 9700x de 7800x3d de başarılı.
bütçeniz hangisine el verişliyse onu alın 9700x biraz daha soğutma olarak avantajlı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Yok sadece işlemci tasarımı gereği 7000 serisi ısınmaya meyilli onun dışında yurt dışında vs genel olarak 9700x-7700x 7800x3d 7500f ve 7600x öneriyorlar bunun dışına cpu pek görmedim 7700x ile 9700x arasında pek fark yok %3-5 bir şey var eğer bütçe çıkarsa 9700x soğutma olarak daha avantajlı olur ama phantom spirit alacaksanız bütün işlemcileri sorunsuz kullanabilirsiniz

Bütçesi varsa 9700x-7700x alsın hocam 7500f giriş seviye sayılır 2 k da ne kadar işlemciye fazla yük olmasada güncel işlemci iyidir am6 çıktığında ve 6000 serisi geldiğinde ona geçer direkt
9700x 12.8K
XPG Lancer Blade CL32 6400Mhz 8k (9700X için CL değeri önemli X3D işlemci alacaksanız CL çok önemli değil.)
DeepCool LT720 360mm Sıvı Soğutma 4.7K

25.5K
Peki sıvı soğutma mı kule tipi fan mı hem ekonomik hem de performans olarak aralarında çok fark var mı?

Peki sıvı soğutma mı kule tipi fan mı hem ekonomik hem de performans olarak aralarında çok fark var mı?
Phantom spirit en baba hava soğutmalarından 7800x3d yi 70-75 derecelerde tutuyor bende lian li hydroshift var 360mm hemen hemen aynı sıcaklıklarda takılıyor eğer görsel istiyorsan sıvı al yok gerek yok görsele ben oyun oynayıp çıkacam dersen hava al ama anakartın matx olduğu için çift kule sorun çıkarır mı bilemem biraz araştırdıktan sonra almanı öneririm hava soğutma alacaksan

Render yapacağım dediğiniz için sıvı soğutma önerdim.
Oyun için hava soğutma, oyun dışı sıvı soğutma ideal hocam.

Phantom spirit en baba hava soğutmalarından 7800x3d yi 70-75 derecelerde tutuyor bende lian li hydroshift var 360mm hemen hemen aynı sıcaklıklarda takılıyor eğer görsel istiyorsan sıvı al yok gerek yok görsele ben oyun oynayıp çıkacam dersen hava al ama anakartın matx olduğu için çift kule sorun çıkarır mı bilemem biraz araştırdıktan sonra almanı öneririm hava soğutma alacaksan
Render yapacağım dediğiniz için sıvı soğutma önerdim.
Oyun için hava soğutma, oyun dışı sıvı soğutma ideal hocam.
Görsel olarak tabii kule tipi fan tercih etmiyorum, sıvı soğutma daha güzel duruyor. Hem kaba duruyo hem de RAM'e çok yakın önceki PC'imde tam sığmadığı için beni uğraştırmıştı. O zaman biraz daha araştırayım işlemci soğutucusu için. İşlemci olarak şu an 9700x'de karar kıldım diyebilirim. Şu anda 12805 TL'ye kadar düşmüş. RAM'leri de XPG veya KLEVV markasından birini alacağım. 48GB muhtemelen yetecektir. Yukarıda arkadaşın attığı 64GB RAM çok güzel aklımda o vardı fakat fiyatı fazla geldi.

Görsel olarak tabii kule tipi fan tercih etmiyorum, sıvı soğutma daha güzel duruyor. Hem kaba duruyo hem de RAM'e çok yakın önceki PC'imde tam sığmadığı için beni uğraştırmıştı. O zaman biraz daha araştırayım işlemci soğutucusu için. İşlemci olarak şu an 9700x'de karar kıldım diyebilirim. Şu anda 12805 TL'ye kadar düşmüş. RAM'leri de XPG veya KLEVV markasından birini alacağım. 48GB muhtemelen yetecektir. Yukarıda arkadaşın attığı 64GB RAM çok güzel aklımda o vardı fakat fiyatı fazla geldi.
48gb olanlar hynix m die ise muazzam güzel olur 64 olanlar zaten hynix a die soğutucu olarak gigabyte düşünür müsünüz?

Son düzenleme:
Hocam soğutma kalitesi iyi olsun da problem değil. Aslında sizdeki soğutucudan düşünüyorum fakat fiyat olarak önerdiklerinizde tabii ki pahalı. Soğutma kalitesi olarka 9700x'de bu soğutucular güzel performans verirler mi? Ramlerin Hynix olduğunu nereden anlarım?

Hocam soğutma kalitesi iyi olsun da problem değil. Aslında sizdeki soğutucudan düşünüyorum fakat fiyat olarak önerdiklerinizde tabii ki pahalı. Soğutma kalitesi olarka 9700x'de bu soğutucular güzel performans verirler mi? Ramlerin Hynix olduğunu nereden anlarım?
9700x in soğutması o kadarda sorunlu bir işlemci değil phantom spiritle bile çok güzel soğutuluyor eğer bütçe söylerseniz bakayım ama bu modellerde iş görecektir

7500f işini görür kardeşim gerek yok masrafa 7600 ayni fiyata verseler bile almam

7600x ve üstü parasina değmez ha illa bir tık iyi dersen 9600x alabilirsin

7800x3d daha mantıklı

Görsel bir istegin yoksa kule tipi fazlasiyla yeter

Ram olarak sana attığım linkteki aynı fiyata beyazda var hynix a çip bana kalsa gereksiz şuan da 32 gb gayet yeterli 64 çok gereksiz render isin yokmuş fazla

Hynix olduğunu anlamak için
X870 aorus -x870 tomahawk-x870 rog anakart sitelerine girin destek kısmına girince destekledikleri diye bir kısım çıkıyor İngilizcesini unuttum oraya girip ramin kodunu yapıştırın eğer sadece hynix a die yazıyorsa ve birden çok testte hynix a die çıktıysa hynixtir eğer melez bir dağılım varsa Samsung micron hynix gibi melezdir onu almayın 128 gb yapmak isterken sorun yaşarsınız

Memory support yazıyor burada ona basınca gösteriyor

7500f işini görür kardeşim gerek yok masrafa 7600 ayni fiyata verseler bile almam

7800x3d daha mantıklı

Ram olarak sana attığım linkteki aynı fiyata beyazda var hynix a çip bana kalsa gereksiz şuan da 32 gb gayet yeterli 64 çok gereksiz render isin yokmuş fazla
Anakartı matx miş hocam hava soğutma belki kullanamıyabilir matx olduğu için tam boyutları hakkında bir bilgim yok

7800x3d daha mantıklı

Hocam Star Citizen oynarken çok tam tüketiyor. Aslında bir yandan da o yüzden istiyorum. attığınız RAM'in beyaz olanı çok güzel duruyor.

Hocam Star Citizen oynarken çok tam tüketiyor. Aslında bir yandan da o yüzden istiyorum. attığınız RAM'in beyaz olanı çok güzel duruyor.
ram*

ram*
64gb kullanan bir oyun daha görmedim hocam

7800x3d daha mantıklı

7000 serisi çok gereksiz ısınan ve çok güç tüketen bir seri. 9000 serisi ile aşırı derecede fark var arada.
Arkadaşın min 25k bütçesi var, render da yapacak 7800X3D'ye vereceği parayı 9700X vermeli.

ram*
O zaman attığım 48 iyi işte 64 ler çok pahali

7800x3d al o paranla

7000 serisi çok gereksiz ısınan ve çok güç tüketen bir seri. 9000 serisi ile aşırı derecede fark var arada.
Arkadaşın min 25k bütçesi var, render da yapacak 7800X3D'ye vereceği parayı 9700X vermeli.
9700x fiyatına değmez 9600x daha karlı mantıklı aynı ccdler

Geri