Neler Yeni

Debriyaj Gaz İlişkisi

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Emirhan
87 model aracımda sürmeyi öğrenirken gaz vererek kaldırıyordum hep. şimdi kursta eğitim görmeye başladım. ilk dersim az önce bitti. ama hoca yarım debriyaj kaldırttı hep. bende hem yarım kaldırıyorum hem hızlı çekiyorum. hem gaz veriyorum. hem verdiğim gazı çekiyorum. hepsi birbirine giriyo. surucu kursunda her kaldirmayi yarım mı yapmam lazım? normal kalkışta, yokuşta, ışıkta falan?

tek sorunum debriyaj, e pratik yapsam araç dizel değil ki ne yapayım ben. eğitimde hata yapsam hoca hararetleniyor. ne yapsam bilemedim

Farway

80+ Silver
Tut bırak tekniğiyle yaparsan kolay öğrenirsin. Araba titremeye başlayıp hareket ettiği yerde biraz debriyajı tut araba hızını alınca tamamen bırak. Sürücü kursu arabaları kolay stop etmeyecek şekildedirler genelde, dizel arabalar daha zor stop eder. O yüzden benzinli araçta az da gaz vermek iyidir.

keremast

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
917
İsim
okr
87 model aracımda sürmeyi öğrenirken gaz vererek kaldırıyordum hep. şimdi kursta eğitim görmeye başladım. ilk dersim az önce bitti. ama hoca yarım debriyaj kaldırttı hep. bende hem yarım kaldırıyorum hem hızlı çekiyorum. hem gaz veriyorum. hem verdiğim gazı çekiyorum. hepsi birbirine giriyo. surucu kursunda her kaldirmayi yarım mı yapmam lazım? normal kalkışta, yokuşta, ışıkta falan?

tek sorunum debriyaj, e pratik yapsam araç dizel değil ki ne yapayım ben. eğitimde hata yapsam hoca hararetleniyor. ne yapsam bilemedim
hocam her arabanın kendine has debriyaj kavrama noktası var, dizel araba yarım debriyajla kalkarken aynısı benzinlide olmaz. eğer sürücü kursu arabası benzinli ise hafif gazla kalkabilirsin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Emirhan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Tut bırak tekniğiyle yaparsan kolay öğrenirsin. Araba titremeye başlayıp hareket ettiği yerde biraz debriyajı tut araba hızını alınca tamamen bırak. Sürücü kursu arabaları kolay stop etmeyecek şekildedirler genelde, dizel arabalar daha zor stop eder. O yüzden benzinli araçta az da gaz vermek iyidir.
kalkmam gereken her yerde yarım mı yapmam lazım hocam
Mesaj otomatik birleştirildi:

hocam her arabanın kendine has debriyaj kavrama noktası var, dizel araba yarım debriyajla kalkarken aynısı benzinlide olmaz. eğer sürücü kursu arabası benzinli ise hafif gazla kalkabilirsin.
evet hocam da asıl sorun her kalkmam gerektiğinde debriyaj ile mi kalkmam lazım

keremast

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
917
İsim
okr
kalkmam gereken her yerde yarım mı yapmam lazım hocam
Mesaj otomatik birleştirildi:

hocam araba vitesteyken ayağını çekmeye başladığın zaman araba titrer ondan sonra hafif gazla debriyajı bırak. (öyle tak diye bırakma sarsarsın arabayı)

Arda_07

80+ Bronze

ben trafikteyken gaz ile kaldırıyorum, duracaksam veya yavaşlayacaksam gaz vermeden debriyajla yürütüyorum böyle alıştım

Fahare

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
114
İsim
Bay fahare
İlk başta gazsız sade debriyaj ile hareket etmeyi ogrensen gerisi daha kolay olur kavramasını öğrenmiş olursun arabanın sonrasında gazla kalkarsın

LothbLoki

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
408
İsim
Enis Solak
Sürücü kursları araba kullanmayı öğretmiyor sadece direksiyon sınavını geçmeni sağlıyor bu yüzden çoğu yer ezbere iş yapıyor. Arabayı sen kullanıyorsun her arabanın kullanımı her şoförün kullanışı farklıdır, ha mekanik olarak sağlıklı yöntemler farklı bir konu orası ayrı.
Arabayı kaldırmak için debriyaj kullanmak zorundasın eğer manuel ise, söylemek istediğin yarım debriyaj ise dediğim gibi kurslar ezbere iş yapıyor araba eğer bayır yukarıysa biraz daha gaza ihtiyaç duyar ve kavrama noktasında biraz daha fazla tutman gerekebilir arabayı, bu duruma göre değişiyor. İşin özü ezbere araba sürülmez, arabayla bütün olman lazım.

VeV1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
169
İsim
VeV
Arkadaşların bahsettiği gibi her arabanın ayarı benzese de küçük gaz debriyaj ayarı farkları olabilir. Kursta hoca o araca yönelik ve geçmeniz için öğretmeye çalışıyor. Önerim kurs ve sınav çerçevesinde hocanın söylediklerinden yola çıkın. Kendi aracınıza geçtiğinizde aynı mantıkla farklı ayarları siz zaten uygulamak zorunda kalacaksınız.

Dahası  
Reaksiyon skoru
73
İsim
Alperen

Benzinli araçlar gazla kaldırılır dizel araç istersen yarım debriyaj istersen gazla kaldirirsin sürücü kursunda bana böyle öğrettiler

Devilll20

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,509
İsim
Rick Baba
87 model araç ile 2019 model üstü araç bir değil.

Top Bottom