Yardım Debriyajdan çekerken takırtı sesi

flip05

80+
Reaksiyon skoru
0
Merhabalar. 2016 model opel corsa bir aracım var. Şöyle bir şikayetim var;
Sabahları(araç soğukken) ön takımdan geldiğini düşündüğüm bir ses geliyor katır kutur. Debriyaja basıp bıraktığımda veya kalkış yaparken oluyor(kavrama noktasıyken gibi) ama biraz dolaştıktan sonra sesi tekrarlayamıyorum. Sanayiye götürdüm fakat sesi tekrarlayamadığımız için tahmini şeyler yapıldı ve bir düzelme olmadı. 2 tane video ekledim ses ile ilgili.
Yapılanlar :
-sol aks körüğü değişimi
-sağ sol z rot değişimi
-sağ sol rot başı değişimi
-rot balans ayarı
Ses ile ilgili video

Sabahları(araç soğukken) ön takımdan geldiğini düşündüğüm bir ses geliyor katır kutur. Debriyaja basıp bıraktığımda veya kalkış yaparken oluyor(kavrama noktasıyken gibi) ama biraz dolaştıktan sonra sesi tekrarlayamıyorum. Sanayiye götürdüm fakat sesi tekrarlayamadığımız için tahmini şeyler yapıldı ve bir düzelme olmadı. 2 tane video ekledim ses ile ilgili.
Yapılanlar :
-sol aks körüğü değişimi
-sağ sol z rot değişimi
-rot balans ayarı
Ses ile ilgili video
Sizde ne baskı kalmış ne balata

Tam kavramaya geçerken yaparsa ya debriyajdaki rulmandır ya da debriyaj iyice ölmüştür.

5 10dk kullandıktan sonra ses tekrarlanmıyor. Baskı balata sürekli yapmaz mı sesi her kalkışta vs

Debriyaj baskısı ve balatası gözüküyor. Acilen değişim gerekli. Değiştirmediğin takdirde volanı da eline alabilirsin, sese bakılırsa büyük ihtimal yanmaya başlamıştır volan yüzeyi. Golf 7 aracımın 2 hafta önce baskıyı ve balatasını yetkili serviste değiştirdim. Bununla birlikte debriyaj çatalı falan da değişti. Sadece parça %30 iskontomla 10500 tl tuttu sen hesap et. Daha işçiliği yok. Volanda problem yoktu, eğer volan da çıksaydı sadece volanın kendisi 11.000 tl idi. Bekletmeye gelmez hemen değiştir.

Yapılanlar :
-sol aks körüğü değişimi
-sağ sol z rot değişimi
-rot balans ayarı
Ses ile ilgili video
debriyaj bilyasıdır hocam
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

arabayı kaldırırken gaz veriyormusunuz yoksa debriyajdan ayağınızı çekerken hiç gaz basmadan arabayı titreterekmi kaldırıyorsunuz

Debriyaj baskısı ve balatası gözüküyor. Acilen değişim gerekli. Değiştirmediğin takdirde volanı da eline alabilirsin, sese bakılırsa büyük ihtimal yanmaya başlamıştır volan yüzeyi. Golf 7 aracımın 2 hafta önce baskıyı ve balatasını yetkili serviste değiştirdim. Bununla birlikte debriyaj çatalı falan da değişti. Sadece parça %30 iskontomla 10500 TL tuttu sen hesap et. Daha işçiliği yok. Volanda problem yoktu, eğer volan da çıksaydı sadece volanın kendisi 11.000 TL idi. Bekletmeye gelmez hemen değiştir.
Peki hocam sesin sürekli tekrarlamaması nedendir. Sanayiye gidince sesi tekrarlayamıyoruz

debriyaj bilyasıdır hocam

arabayı kaldırırken gaz veriyormusunuz yoksa debriyajdan ayağınızı çekerken hiç gaz basmadan arabayı titreterekmi kaldırıyorsunuz
Gazı fazla verince sesin olmadığını farkettim. Ama Yarım debriyajda hafif gaz verince ses oluyor araba ısınına kadar

Peki hocam sesin sürekli tekrarlamaması nedendir. Sanayiye gidince sesi tekrarlayamıyoruz

Gazı fazla verince sesin olmadığını farkettim. Ama Yarım debriyajda hafif gaz verince ses oluyor araba ısınına kadar
hocam bence bi debriyaj bilyasına baktırın

Sesi araç soğukken yapar. O yüzden sonradan duymazsınız çünkü volan ısınıyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,162,324
Üyeler
184,614
Son üye
Pashamza
Geri