Deep Cool Gammax L240 alınır mı?

pEmirq

80+
Reaksiyon skoru
10
Selamlar dostlar,
Haziran gibi Ryzen 5 7500F işlemcimle kullanmak üzere DeepCool Gammaxx L240 ARGB sıvı soğutucu almayı planlıyorum. Şu an incehesap'ta fiyatı yaklaşık 4.600 TL civarında ve özelliklerine baktığımda fena gözükmüyor. Hem görsel olarak RGB ışıklandırması şık duruyor, hem de 240 mm radyatörü ve çift 120 mm fanıyla serinlik performansının yeterli olması bekliyorum. Özellikle R5 7500F işlemci ağırlıklı oyunlarda biraz ısındığı için sağlam bir soğutucuya ihtiyacım var.

Teknik detaylara hızlıca bakarsak:
240 mm radyatör sayesinde geniş yüzey alanı ile etkili ısı dağılımı sağlıyor
Çift ARGB fan hem performans hem de estetik açısından iyi görünüyor
AM5 dahil pek çok Intel ve AMD soketleri destekliyor, bu da ileride platform değiştirmeyi düşünürsem avantaj olabilir
Kullanıcı yorumlarında sessiz çalıştığı belirtilmiş, oyun veya uzun işlem yüklerinde rahatsız edici bir fan/pompa sesi olmaması benim için çok iyi
RGB aydınlatma, kasa içinde oldukça güzel duruyormuş, benim için de estetik önemli çünkü sistem kasamın içi temiz ve güzel gözükmeli

Sistemim şimdilik orta segment ve oyun + iş amaçlı kullanacağım. İleride RAM ve ekran kartı yükseltmesi yapmayı planlıyorum. Bu yüzden soğutucunun hem performans olarak güçlü hem de uzun ömürlü olması lazım. Montajının da kolay olması benim için önemli, zira uzun uğraşmak istemiyorum.

Sizce bu fiyat segmentinde DeepCool Gammaxx L240 ARGB alınır mı?

Deneyimi olan varsa, performansı nasıl? Özellikle 7500F gibi biraz ısınan işlemcilerde uzun oyun seanslarında serinliği yeterli tutuyor mu?
Ses problemi var mı, pompa ya da fan gürültüsü can sıkıyor mu?

Alternatif olarak aynı fiyat aralığında alabileceğim, hem performans hem de kalite açısından daha iyi modeller var mı?

Montaj ya da kullanımda dikkat etmem gereken başka bir şey var mı?

Bu konularda fikirlerinizi, deneyimlerinizi çok merak ediyorum. Yardım eden herkese şimdiden teşekkürler! 🙏

O işlemciye ağzınla üflesen ısınmaz sıvı soğutmaya gerek yok hava soğutma yeterli olur.

O işlemciye ağzınla üflesen ısınmaz sıvı soğutmaya gerek yok hava soğutma yeterli olur.
Hocam genelde yüksek oyunlar, işlemci ağırlıklı oyunlar ve render gibi işlerle uğraşıcam. Araştırınca bu tür şeylerde ısınır dendiğini gördüm

yani deepcol önermem bütçen varsa genelde ben dahil sıkıntı taşayanlar oldu

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,152,898
Üyeler
183,357
Son üye
Ahmetysnt
Geri