Neler Yeni

deepcool 360m sıvı soğutucu amd7 7700x işlemci montajı için yardım

Noxyy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
123
İsim
Deniz TAŞKIN
Videoyu izledim de cpu fan yeri boş kalmasın diyor. Ama sonradan dediği gibi benim işlemcide 10 saniyede 40 tan 100 e geliyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Montajı nasıl yapmam gerek diye 10 - 15 kez denedim. Tek sıkıntı pompala 1-2 cm kayma olması o fark yaparmı? Ama o kaymaya çözüm bulamadım
Kanka adam pompayı oraya takmış görmedin mi pump fanı kullanmamış biosunda görünüyor

samaras00

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,502
İsim
veli gok
İlgilendiği Kategoriler
TEKNOLOJİ
Kanka adam pompayı oraya takmış görmedin mi pump fanı kullanmamış biosunda görünüyor
aynen şimdi farkettim. Akşam böyle deneyeyim.
elden bir şey gelmiyor. yoksa cumartesiyi beklemem gerekecek.

samaras00

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,502
İsim
veli gok
İlgilendiği Kategoriler
TEKNOLOJİ
Sen şu bios'un fotosunu atsana ....
sıvı soğutucuyu filan çıkarttım. geri takmam gerekiyor. akşam montajı yapıp atarım konuya

anakartta kırmızı işaretli cpu fan yeşil pump fun var.ama techopath ' ın videosunda aıo_pump olan yere takın diyor. bu benim anakartta neresi oluyor. pump fan degilmi ?
Ekran görüntüsü 2023-12-10 165228.png

1702216418070.png

Son düzenleme:

samaras00

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,502
İsim
veli gok
İlgilendiği Kategoriler
TEKNOLOJİ
Sen şu bios'un fotosunu atsana ....
videosunu çektim ama 2. dakikaya kadar farketmemiş aşağıda kalmış. 2-3 dk arasına bakarsan orda görürsün.
İncele bakalım ne çıkıcak.

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
CPU core 95 derece sabit görünüyor görsel bug olabilir. Yani gerçekten 95 değildir.

Pompa fanı normal çalışıyor. Radyatör fanlarının RPM'i çok düşük.
Hepsini birleştirip tek CPU_FAN portuna taktıysan anakartında boş yer varsa hepsini ayırıp ayrı ayrı takmayı dene.
Bir de BIOS'unu güncelle BIOS'un buglu yada sorunlu olabilir.

Eğer her şey normalse ve 95 derece oluyorsa montajında sorun vardır.

samaras00

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,502
İsim
veli gok
İlgilendiği Kategoriler
TEKNOLOJİ
CPU core 95 derece sabit görünüyor görsel bug olabilir. Yani gerçekten 95 değildir.

Pompa fanı normal çalışıyor. Radyatör fanlarının RPM'i çok düşük.
Hepsini birleştirip tek CPU_FAN portuna taktıysan anakartında boş yer varsa hepsini ayırıp ayrı ayrı takmayı dene.
Bir de BIOS'unu güncelle BIOS'un buglu yada sorunlu olabilir.

Eğer her şey normalse ve 95 derece oluyorsa montajında sorun vardır.
bios kurucamda sürekli ısınıyor gösteriyor. ben kuruna kadar 100 dereceyi geçiyor. o yüzden çekiniyorum 100 de çalıştırmaya

pump fan yazan yere radyatör fanlarını , cpu fan yazan yere pompayı taktım. daha önce tam tersiydi ama sonuç aynı değişen bir şey olmadı.

bir de gerçekten 100 derece olmadıgı halde 100 gösterebilirmi ? ilk defa duydum. eger öyleyse bios kurup tekrar çalıştıracagım.

montajı da videosunu izleyerek yaptım. onda problem olduğunu düşünmüyorum. ya termal macunda birşeyler var . yada buga girdi.
kasadan güç kesince işlemciye elimi attıgımda o akadar sıcak değil çünkü

Amanita

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Macunu çok kalın sürüyor olabilirsin.
Yukarıda dediğimi yap radyatör fanlarını ayrı ayrı bağla hızı artıyor mu kontrol et.

Montajda problem olmama şansı yok gerçekten 95dereceyse.

samaras00

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,502
İsim
veli gok
İlgilendiği Kategoriler
TEKNOLOJİ
Macunu çok kalın sürüyor olabilirsin.
Yukarıda dediğimi yap radyatör fanlarını ayrı ayrı bağla hızı artıyor mu kontrol et.

Montajda problem olmama şansı yok gerçekten 95dereceyse.
radyatör fanları ile pompa ayrı . radyatörde 3 tane fan var eğer onları ayrı ayrı tak diosan o kadar yer yok zaten.macun ve montajda problem varsa bilgisayarcıya götürdüğümde belliolur . bilgisayarcıya götüreyim tekrardan güncellerim konuyu.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
İbrahim can
Merhabalar,

Sıvı soğutucuyu işlemciye montojladım. daha sonra çalıştırdım ve işlemci 100 dereceye kadar çıkıyor ve kapatmak durumunda kalıyorum. 10-20 saniyede çıkıyor.
Montajı yaparken sadece tek bir yüzeyde macun olacak şekilde yaptım(Aldığım sıvı soğutucuda macun vardı.) ama araştırma yaparken hem işlemciye hemde soğutucuya macun süreni gördüm. böyle mi olacak yoksa ?
Montajındada bir sorun göremedim.

sıvı soğutucunun fanını pump fan yazan yere . radyotör fanlarını cpu fan yazan yere rgblerini de birleştirip tek bir yere taktım . rgb ler ve fanlar çalıştı ve sıvı soğutucundada videodaki gibi ses geliyor.(benim sesimde var biraz sinirlendim 100dereceyi görünce :) ) videoya bakıp yorumlayabilirmisniz. ne hata olmuş olabilir. unutmadan anakartta ışık yanması normal mi ?
Merhaba ayni urunden bende aldim 2 gun once pompa asiri ses yapiyor sogutmada sorun yok sanki kirik gibi ses geliyor icinden iade yada degisim yaptircam cvp bekliyorum

samaras00

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,502
İsim
veli gok
İlgilendiği Kategoriler
TEKNOLOJİ
Merhaba ayni urunden bende aldim 2 gun once pompa asiri ses yapiyor sogutmada sorun yok sanki kirik gibi ses geliyor icinden iade yada degisim yaptircam cvp bekliyorum
Daha yaptırmadım . hafta içi çalışıyorum vaktim yok. anca hafta sonu yaptırıım. ama 5 dk boyunca çalıştırdım ilk başta ses geliyor ama sonra sessizce çalışıyor. videoda sesi mevcut. izle istersen.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
İbrahim can
Daha yaptırmadım . hafta içi çalışıyorum vaktim yok. anca hafta sonu yaptırıım. ama 5 dk boyunca çalıştırdım ilk başta ses geliyor ama sonra sessizce çalışıyor. videoda sesi mevcut. izle istersen.
Bendeki ses hic kesilmiyor hocam surekli var bazen acildiktan 5dk sonra geliyo bazen 1dk sonra geliyo ama illaki geliyor radyatoru hareket ettiedigimda bazen sesin tonu degisiyor

samaras00

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,502
İsim
veli gok
İlgilendiği Kategoriler
TEKNOLOJİ
Bendeki ses hic kesilmiyor hocam surekli var bazen acildiktan 5dk sonra geliyo bazen 1dk sonra geliyo ama illaki geliyor radyatoru hareket ettiedigimda bazen sesin tonu degisiyor
Senin sogutucuda var birşeyler ozaman

Top Bottom