Dell Alienware AW2525HM Alınır mı?

Arkadaşlar herkes panelin native ve overclock kısımlarına takılmış. Eğer Dell fabrikadan overclocklu gönderiyorsa zaten monitörüne güveniyordur o konuda problem yok. Ayrıca Dell 3 yıl yerinde servis garantisi veriyor, sorun yaşadığın zaman evine gelip monitörü değiştiriyor. Elinde yoksa üst modelini bile verebiliyor. Sizce Dragos gibi çöp bir markayla Dell bir mi? Yapmayın etmeyin.

Ayrıca bilmediğiniz bir şey daha var, Dragos'un tepki süresi berbat. Yenileme sıklığı %0 çıkmış, yani bu monitör gerçek 500hz değil. Pikseller eğer 1000/500=2ms yani 2ms ten yüksek ise hareket bulanıklığı ve ghosting artar. Çöpün çöpü performansı var bu monitörün. Pikseller zamanında renkn değiştiremiyor, yani ghosting yapacak ve bulanık gözükecek. HZ nin asıl olayı zaten bulanıklığı azaltmak. Fason üretim yaptıran bir markadan beklenilen performansı gösteriyor dragos. Ayrıca sorun çıksa destek çıkacak mı? Servisi kim?
Alıntıyı görüntüle

Bir de görüntü kalitesi var, Dell %95 DCI-P3 gibi çok iyi renk gamutlarına ulaşabiliyor. 450nit civarı parlaklığa ulaşabiliyor. Gerek renk doğruluğu, gerek gama takibi, gerekse renk sıcaklığı olsun monitör iyi kalibre edilmiş. Dragos çöpü ne sunuyor? IPS panel zaten 500hz yi kaldırabilecek kadar hızlı bir panel türü değil. Çok istisna modeller haricinde 500hz nin hakkını veremez. Abuk subuk videolar izleyip gaza gelmeyin, Dragos denen çöp alınmaz. Sadece donanımla olmaz bu iş, eğer öyle olsaydı Nvidia %92 pazar payında olmazdı. Dragos istediği kadar iyi panel kullansın monitörü bir şeye benzetememiş.

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Hocam peki bu bütçede önerdiğiniz monitör hangisidir?

Dragos ile Dell kıyaslamıyorum zaten ama LG panel kısmı cezbediciydi onun
Eğer overclock yaptıysa monitörüne güveniyordur. Çoğu monitör de OSD menüsüne koyarlar, eğer fabrikadan direkt böyle yollanıyorsa sorun olacağını düşünmüyorum. Zaten 3 yıl garantisi var ürünün. Performansı da gayet iyi. Ha ben olsam 2k monitör alırdım bu bütçeye ama 24.5'' civarı isteniyorsa tercih edilebilir.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam peki bu bütçede önerdiğiniz monitör hangisidir?
Ben olsam 2k alırdım, örneğin G2721E gibi. Hem 2k, hem iyi renk gamutuna sahip, hem parlaklığı yüksek, hem de 320hz. Markada HKC'nin alt markası. En azından çöp bir marka sayılmaz. Kendi ekranını kendi üretiyor, fason üretici değil.

Eğer 1080p 24.5'' civarı istiyorsan aw2525hm alınabilir.

• Beğen
Reaksiyonlar: S4N0
3000-4000 bandında 120hz üzeri monitör arıyorum bende fiyat performans. konusu açılmayan birşeyler varmı bildiğin @Tayfunns

3000-4000 bandında 120hz üzeri monitör arıyorum bende fiyat performans. konusu açılmayan birşeyler varmı bildiğin @Tayfunns
Buna bakabilirsin.

G25F2 ve GS25F2 ile aynı paneli kullanıyor. Ölçüm verileri de gayet iyi, KTC de fena olmayan bir marka. Almamak için bir sebep yok, kullanıcı yorumları da olumlu. İndeks bakıyor KTC'ye. Asus, LG, Lenovo, Samsung gibi markaların da distribütörü.

Eğer overclock yaptıysa monitörüne güveniyordur. Çoğu monitör de OSD menüsüne koyarlar, eğer fabrikadan direkt böyle yollanıyorsa sorun olacağını düşünmüyorum. Zaten 3 yıl garantisi var ürünün. Performansı da gayet iyi. Ha ben olsam 2k monitör alırdım bu bütçeye ama 24.5'' civarı isteniyorsa tercih edilebilir.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ben olsam 2k alırdım, örneğin G2721E gibi. Hem 2k, hem iyi renk gamutuna sahip, hem parlaklığı yüksek, hem de 320hz. Markada HKC'nin alt markası. En azından çöp bir marka sayılmaz. Kendi ekranını kendi üretiyor, fason üretici değil.

Eğer 1080p 24.5'' civarı istiyorsan aw2525hm alınabilir.
hocam G2722p kullanıyorum cok uyguna geldiği için almıştım. bu monitörü ve gayet memnunum. şimdide fps için bir monitör düşünüyorum. toplam 13-14k bütçe ayırmıştım iki monitör için kafamda 5.5k'ya gelince koorui 10k'yı diğer fps için ayırdım. ona göre bir tavsiye düşünürseniz ya da toplam 13-14k'da daha iyi hem fps hem 2k için öneriniz var ise onuda düşünebilirim hocam?

hocam G2722p kullanıyorum cok uyguna geldiği için almıştım. bu monitörü ve gayet memnunum. şimdide fps için bir monitör düşünüyorum. toplam 13-14k bütçe ayırmıştım iki monitör için kafamda 5.5k'ya gelince koorui 10k'yı diğer fps için ayırdım. ona göre bir tavsiye düşünürseniz ya da toplam 13-14k'da daha iyi hem fps hem 2k için öneriniz var ise onuda düşünebilirim hocam?

MSI alabiliyorsan al alamıyorsan koorui de iyi, onuda alabilirsin.

MSI alabiliyorsan al alamıyorsan koorui de iyi, onuda alabilirsin.
hocam iki monitör için bir 13-14k idi bütçe. 5.500e koouri G2722p aldım iade edip geçmeye değer mi g2721E'ye. bir tane de de fps moniötür için yüksek hz bir tane düşünüyorum .

hocam iki monitör için bir 13-14k idi bütçe. 5.500e koouri G2722p aldım iade edip geçmeye değer mi g2721E'ye. bir tane de de fps moniötür için yüksek hz bir tane düşünüyorum .
Ayrı ayrı 2 monitör yerine iade edip direkt MSI al bence. Eğer 2 monitöre ihtiyacım var diyorsan Lenovo 25-10 alabilirsin.

tamamdır hocam. umarım tekrar lenovayı 5k'dan yakalarım o zaman.

üstteki attığınız msi 320hz ile alienware aw2525hm 320hz modeli karşılaştırdığımızda cs2 valorant gibi rekabetçi fps oyunlar için hangisi performans olarak daha iyi bi seçenek olur? @Tayfunns

1768605982857.webp
1768606005307.webp
1768606016679.webp

CRU güvenli yenileme hızı olarak 240Hz seçili tutar. Ayarları yaptığınızda kendiniz ayarlarsınız. Monitör fabrika çıkışlı 320HZ isterseniz yükseltmek için de çözünürlükle oynayıp düşürebiliyorsunuz, kendim kullanıyorum ve daha da çok ısındım monitöre bu yazıyı görünce.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,185,368
Üyeler
188,088
Son üye
YamanY
Geri