Denizci Belgesi nasıl alabilirim?

dostecann

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
735
Selam dostlarım ben bir anadolu lisesinden mezun oldum. On dokuz yaşındayım gün gelir lazım olur, iş olur diye denizci belgesi almak istiyorum. Denizde, gemilerde veya teknelerde çalışabilmek için hangi belgeyi nasıl alabilirim? Şimdiden teşekkürler.

Hocam bir araştırayım dedim. Hem benim de bilgim olsun hem de bilgilendireyim diye de çok karışık. Gemi adamı olabilmek için 3-4 tane sertifikaya sahip olman gerekiyormuş falan filan. Bunu en kolay yakınında bir liman falan varsa oraya gidip konuşabilirsin.

Denizci belgesinden kasıt Amatör Denizci Belgesi mi?
24m ye kadar olan ticari olmayan tekneler için.

Boşuna almaya uğraşma derim. Belgeyi aldıktan sonra tanıdığın yoksa iş bulamazsın. Tanıdığın olsa muhtemelen buraya konu açmazdın. Boşuna uğraşmış ve para kaybetmiş olursun. Ayrıca zabit olmadan gemiye çıktığında alacağın para 60 - 70 bin lira civarı, o paraya deniz hayatı en azından bence kesinlikle ama kesinlikle çekilmez. Yılın 12 ayı gemide olamayacağın için de o 60 - 70 bin lira yıllık hesaplayıp aylığa vurduğunda 40 bin liraya civarına düşüyor. Filipinliler zaten sektörü domine etti bile.

Geri