Ders çalışma alışkanlığı nasıl kazanılır?

muraterol

80+
Reaksiyon skoru
40
2 yıldır mezuna kalıyorum daha adam akıllı alışkanlık kazanamadım çünkü çalışmadım dolayısıyla bir kere daha mezuna bırakacağım daha bir yıldan fazla süre var ve ders çalışma alışkanlığı kazanmak istiyorum. Bana tavsiyelerde bulunursanız sevinirim.

21 gün kardo 21 gün kendini zorla zaten bir daha içinden geliyor yapmak

Öncelikle zamanını çalan öğeleri tespit et. Onları azaltma yollarına git. Sosyal medyayı mesela tamamen bırakman gerekebilir. Çünkü içine girdin mi çıkamıyorsun.
Her gün aynı saatte ders çalış. Sıkılsan da devam et. Beynine ders çalışacağını kabul ettir. (Mideye yemek saatlerini alıştırır gibi aynı saatlerde ders çalışırsan beynin ders çalışmaya hazır olur)
Yapamadığın soruları mutlaka ama mutlaka sor. Eksik bilgilerini gider.

Merhaba. Önemli olan bence dikkatini dağıtacak unsurlardan kurtulmak veya etki sürelerini minimuma indirmek. Örnek veriyorum: Pc başında 5 saat oturuyorsan 2 saate indir, 2 saat oturuyorsan 1 saate indir. Bunlar aslında bildiğin şeylerdir diye düşünüyorum. Önemli olan istikrar sağlamak. Belirli saatler uydur ve o saatlerde yapacaklarını yap bir plan dahilinde olsun. Senin yaptığın veya yapmaktan kurtulamadığın şeyler nedir? Onlar üzerinden gidelim.

3 yıl mezun yapmışssın artık bi şeyler yapma vakti gelmiş gibi reis masaya otur çalış

Akıl sağlığını kaybetmedin mi 3.mezuna kalmaya nasıl karar verdin

Yaza kadar çalışma disiplinin oturman lazım 1 saat çalış 10-15dk mola ver bu şekilde 7 saat çalış bir süre sonra 1.5 saat yap

Daha iyi plan, daha fazla çalışma.

Akıl sağlığını kaybetmedin mi 3.mezuna kalmaya nasıl karar verdin

Yaza kadar çalışma disiplinin oturman lazım 1 saat çalış 10-15dk mola ver bu şekilde 7 saat çalış bir süre sonra 1.5 saat yap
hocam orasını hiç sorma zaten benim aile problemli birde kaç yıldır evdeyim yani psikolojik durumumu ancak bu evden çıkınca anlayabilirim herhalde. Ama yapabilecek başka bir şeyim yok hayatta başka hiç bir hedefim yok hayalim yok bütün hayatım adam akıllı bir üniversiteye gitmeme bağlı diyebilirim o yüzden zor da olsa başarmak istiyorum bir şeyler
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

plansız gitmeni önermem plan yap ama uy
Zaten plansız devam edince mezuna kalıyorsun hocam

hocam orasını hiç sorma zaten benim aile problemli birde kaç yıldır evdeyim yani psikolojik durumumu ancak bu evden çıkınca anlayabilirim herhalde. Ama yapabilecek başka bir şeyim yok hayatta başka hiç bir hedefim yok hayalim yok bütün hayatım adam akıllı bir üniversiteye gitmeme bağlı diyebilirim o yüzden zor da olsa başarmak istiyorum bir şeyler

Zaten plansız devam edince mezuna kalıyorsun hocam

Aynı durumlar gerçekten çok zor . ben yanlış yaptığımızı düşünüyorum 12 sınıfta tercih verip kafayı dağıtmak dümenden sınava çalışmak lazımdı disiplin oturmuş olurdu obp düzeldiği sene sağlam sınava hazırlanırdık

Aynı durumlar gerçekten çok zor . ben yanlış yaptığımızı düşünüyorum 12 sınıfta tercih verip kafayı dağıtmak dümenden sınava çalışmak lazımdı disiplin oturmuş olurdu obp düzeldiği sene sağlam sınava hazırlanırdık
ben açıktan mezun oldum, normalde meslek lisesindeydim ama subaylık için açığa geçip sınava hazırlanmak istedim. Açığa geçtikten sonra subaylığa engel bir sağlık problemim oldu o ara bütün hevesim bitti açık lise sınavlarına bile girmedim ortalamam çok düşük kaldı o yüzden aradan 2 3 yıl geçti yeni yeni kendime başka bir hedef bulabildim umarım bunu başarabilirim ne diyim

Son düzenleme:
Geri