Kendimi bu durumdan nasıl kurtarabilirim

Reaksiyon skoru
165
18 yaşındayım evimiz ve arabamiz var allaha sükür maddi açıdan sıkıntımız çok yok kucuk sehirde oldugumuzdan. Kendimde freelancer çalışıyorum. Kendimi internet işlerinde aktif geliştiriyorum. Ancak küçüklüğümden beri hep şunu fark ettim. Sadece yatırım yapıyoruz. Yani orneğin 1 aylık süre içerisinde genelde hep evdeyiz. Kendim arkadaş ortamım olmadiğindan dışarıda çikmiyorum evde bilgisayar basinda geciyor gunum sabahtan akşama kadar.ben dışarı cikicam diyince 'gezmeyi çok seviyorsun' gibisinden seyler diyorlar. Kızlarla hayatım boyunca iletişim kurmadım diyebilirim size, çünkü küçüklüğümden beridir sürekli işte kaç yaşına geldin bi kizi etmedinmi yapmadinmi beceremedinmi. Konuşmama sebebimde bu. Kızlara aşık olmayi biraz s2laklık olarak goruyorum. Aile içinde ve akrabalarda hiç aşık olan birbirine öyle adam akılli değer veren görmedim kadın kesimi aldatılmiş ve 'erkektir yapar' düşüncesi bunun konusunu rahatça konuşan kişilerdi. Anne baba arasında kendim küçüklükten bu yana bir sevgi birbirini sevme sarılma gezme tozma gibi durumlar olmadı. ve çok tartışmalı olduğundan kendimde ne bir kızla konuşup arkadas oldum yada sevgilisi nede bir arkadas ortamim oldu adam akıllı. Kendimi kariyerime odakladım günün 13 14 saati pc basindayim oyun oynamiyorum bu süre zarfinca degiskenlik gosterir tabi...
Kendim evden hiç çıkmıyorum evde kim ne derse yapıyorum hiç bir şekilde cocuklugumdan beri hic karşı gelmedim. Kendimi anlatmadım. Şimdide eğlenmek gezmek kiz arkadas vb. Saçma geliyor iş yaptiğim süre boyunca türkü yada saz vb. Türü sakin muzikler dinliyorum beynimi rahatlatiyor. Tek başımayken ani şekilde ağlayasım geliyor ağlamamak için türkü açıp onu soyluyorum sonra işime devam ediyorum.
Kendim internetten iyi para kazandığımda oldu ve bu paranın yarisini onlara verdim, Yatirim yaptik.
Küçüklüğümden bu yana hep memuriyeti çok önemsiyorlar, memur olursan insanlar sana saygi duyar kendi gibi memurla evlenirsin yaşarsın diyorlardı. Ev araba almak için çalıştık alıncada yeni ev yine yeni araba daha iyi araba daha iyi ev bunlari için zorluyoruz. Kendi birikimim ile ailemi ben bile tatile yada herhangi bir yere goturup yemek yedirmeye yada gezmeye götürebilirim. Ama tatile gitmeyi '2 3 kere denize giricem diye binlerce lira dokuyorlar' olarak görülüyor. Memur olmami istiyorlar internet islerinide ekstra gelir getirmesi için yaparsin diyorlar. 'Sabah 9 da işe git akşam 5 te gel yatana kadarda bilgisayarda işlerini yaparsın ne güzel para kazanırsin' diyorlar.
Kendim artık umursamiyorum sadece adam akılli bir gelirim olsun başka birsey isteyemiyorum çünkü böyle büyüdüm.
Ülkedede ekonomik sikinti oldugundan kendimi elimden geldigince zorlamak istiyorum.

Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

18 yaşındayım evimiz ve arabamiz var allaha sükür maddi açıdan sıkıntımız çok yok kucuk sehirde oldugumuzdan. Kendimde freelancer çalışıyorum. Kendimi internet işlerinde aktif geliştiriyorum. Ancak küçüklüğümden beri hep şunu fark ettim. Sadece yatırım yapıyoruz. Yani orneğin 1 aylık süre içerisinde genelde hep evdeyiz. Kendim arkadaş ortamım olmadiğindan dışarıda çikmiyorum evde bilgisayar basinda geciyor gunum sabahtan akşama kadar.ben dışarı cikicam diyince 'gezmeyi çok seviyorsun' gibisinden seyler diyorlar. Kızlarla hayatım boyunca iletişim kurmadım diyebilirim size, çünkü küçüklüğümden beridir sürekli işte kaç yaşına geldin bi kizi etmedinmi yapmadinmi beceremedinmi. Konuşmama sebebimde bu. Kızlara aşık olmayi biraz s2laklık olarak goruyorum. Aile içinde ve akrabalarda hiç aşık olan birbirine öyle adam akılli değer veren görmedim kadın kesimi aldatılmiş ve 'erkektir yapar' düşüncesi bunun konusunu rahatça konuşan kişilerdi. Anne baba arasında kendim küçüklükten bu yana bir sevgi birbirini sevme sarılma gezme tozma gibi durumlar olmadı. ve çok tartışmalı olduğundan kendimde ne bir kızla konuşup arkadas oldum yada sevgilisi nede bir arkadas ortamim oldu adam akıllı. Kendimi kariyerime odakladım günün 13 14 saati pc basindayim oyun oynamiyorum bu süre zarfinca degiskenlik gosterir tabi...
Kendim evden hiç çıkmıyorum evde kim ne derse yapıyorum hiç bir şekilde cocuklugumdan beri hic karşı gelmedim. Kendimi anlatmadım. Şimdide eğlenmek gezmek kiz arkadas vb. Saçma geliyor iş yaptiğim süre boyunca türkü yada saz vb. Türü sakin muzikler dinliyorum beynimi rahatlatiyor. Tek başımayken ani şekilde ağlayasım geliyor ağlamamak için türkü açıp onu soyluyorum sonra işime devam ediyorum.
Kendim internetten iyi para kazandığımda oldu ve bu paranın yarisini onlara verdim, Yatirim yaptik.
Küçüklüğümden bu yana hep memuriyeti çok önemsiyorlar, memur olursan insanlar sana saygi duyar kendi gibi memurla evlenirsin yaşarsın diyorlardı. Ev araba almak için çalıştık alıncada yeni ev yine yeni araba daha iyi araba daha iyi ev bunlari için zorluyoruz. Kendi birikimim ile ailemi ben bile tatile yada herhangi bir yere goturup yemek yedirmeye yada gezmeye götürebilirim. Ama tatile gitmeyi '2 3 kere denize giricem diye binlerce lira dokuyorlar' olarak görülüyor. Memur olmami istiyorlar internet islerinide ekstra gelir getirmesi için yaparsin diyorlar. 'Sabah 9 da işe git akşam 5 te gel yatana kadarda bilgisayarda işlerini yaparsın ne güzel para kazanırsin' diyorlar.
Kendim artık umursamiyorum sadece adam akılli bir gelirim olsun başka birsey isteyemiyorum çünkü böyle büyüdüm.
Ülkedede ekonomik sikinti oldugundan kendimi elimden geldigince zorlamak istiyorum.

Kardeşim nasılsın öncelikle?

Son düzenleme:
Paranın değeri sizinkiler için sadece yatırımdan mı ibaret kefenin cebi yoktur biliyorsun daha çok yatırım yaptın diye de öbür tarafta madalya takmayacaklar sonuçta dünyayı gezip görmek lazım

kardeş benim yaşım 27 bende senin gibiyim diyebilirim genelde dışarda gezip tozmam asosyalim yeni yeni bunu kırmaya başladım bende senin gibi hiç manita olaylarına girmedim girmekte istemiyorum bu ekonomide evlenmek zor doğru kişiyi bulmadığın müddetçe ama senin ailen normal değil ilerde doğru kişiyi bulup evlenirsen ayrı eve çıkıp ailenden uzaklaş

İleride dışarıda çalışma zorunda kalırsan baya zorluk çekersin. Ev hapsi yaşıyorsun bence.

El becerilerini geliştir yada araba demircisinin yanında git iş öğren. Arabadan bol ülkede başka şey yok. Hasarlı araçların gövdelerini kaportalarını onarırsan inanki çok kısa sürede kendine evde alırsın arabada.

18 yaşındayım evimiz ve arabamiz var allaha sükür maddi açıdan sıkıntımız çok yok kucuk sehirde oldugumuzdan. Kendimde freelancer çalışıyorum. Kendimi internet.....
SA, Kardesim ben'de 19 YasindayimAyni senin Benim'de Assagi Yukari Senin Gibi Bir hayatim var diyebilirim 7/24 Evdeyim 12 Yasimda falan merak edip Yazilima vs. baslamistim evde kendimi gelistiriyordum vs. yinede arada disariya falan cikiyordum okula gidip geliyordum mecbur ama ozellikle Covid'den Sonra Disari Cikmayi Nerdeyse tamamen biraktim desem yeridir 2 Ay'da 3-4 kere belki cikiyorumdur vs. ben'de senin gibi oyun oynuyorum tabi ama arada arkadaslarla eglenmek icin vs. onun disinda senin gibi bende evde bir seyler yapiyorum yazilim,AI Falan ugrasiyorum
3-5 bir seyler kazanmak icin vs.

Ayrica bende senin gibi Hayatim boyunca sevgili vs. yapmadim yani soyle siradan sohbet etttigim bir kiz bile yoktur varsada cok nadir'dir yani ice kapanigim diyelim insanlarla muhabbet etmeyi ve insanlarin bana bakmasi beni rahatsiz ediyor vs.

Yani Sen tek degilsin senin benim gibi insanlar cok var o yuzden Cok kafaya Takmas Sadece Mutlu olacagin bir hayaty yasamaya calis Insanlarin koyduigu kaliplara uymak zorunda degilsin herkes Cevre edinkmek barlarda eglenmek Surekli farkli kadinalrla eglenerek yasanan bir hayat surmek zorunda degil He tabi Disari cik hava Al biraz yuruyus yap Sagligin icin vs.

He Ben sahsen insanlardan uzak yalniz yasamaktan Mutluyum benim tek eksigim Para Soyle Zengin Olsam hayatin tadini cikarabilsem Daha Bir sey istemem.
Yani Tamam Yalnizligi vs. seviyoruz manita,barlar vs. bos is Ama Allahin bizler icin Yarattigi Bu guzellikler'den doya doya faydalanmaliyiz
Mesela Zengim Olsam ''Doga'da Luks ama Sade Sessiz Sakin bir Ev Yem Yesil Ormanin icinden gecen Yolun Ustunde Yagmur Yagarken Kosmak,Bir tekne/Yat kiralayip Bulutlu Serin havada Akintiyi Hissederek Orada Uzanmak Temiz Havayi icine cekmek Denizin sesini dinlemek, Yardima Muhtac Afrika Gibi yerlerdeki Cocuklara yiyecek,kiyafet Yardimi yapmak ve onlarin yuzlerindeki mutlulugu gormek, Cok Cok zor ama olurda Gercekten Analayisli Ahlakli Sadik Biriyle Evlenip Mutlu Bir hayat yasamak onunla bilgisayar oyunlari oynamak o ve cocuklar ile Bahcede Gece uzanip yildizlara bakmak vs...'' Gibi Seyler Yapmaliyiz Tabi Son soyledigim Haric Cogu iyi bir para Istiyor XD

Nereye kadar yatırım yapabilirsin ki. Çık dışarı gez toz sosyalleş. Yalnız yaşamıyorsan kapalı bir ortamda (evde) başkalarıyla durdukça git gide kafayı yersin. Sürekli aynı kişilerin yüzünü görmek garip hissettirir insanı. (Bu problemi yazları çok yaşıyorum)

Geri