Neler Yeni

Dershaneye mi gideyim üniversiteye mi?

ouzz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
461
İsim
Oğuz Yaka
Instagram
ouz.y
Beyler (hanımlar da yardımcı olabilir :d) 2002'liyim geçen sene okulu bitirdim ve mezuna bıraktım 1.2m sıralama yaptığım için. Bu sene 715k sıralama yaptım ve bulunduğum şehirde Bilgisayar Programcılığı bölümü tutuyor. Babam da bu sene durumum biraz daha iyi istersen seni dershaneye gönderebilirim diyor. Ben yine bilgisayar ve yazılımla alakalı bir bölüm istiyorum ama. Şimdi sorum şu; sizce dershaneye mi gideyim bu sene de üniversiteye gitmeyip, yoksa Kırıkkale Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı yazıp DGS ile onu 4 yıllığa mı geçirsem? Babamın dediğini yaparsak 1 yılım daha gitmiş olacak. Sizce ne yapmalıyım?

stereohearts

80+ Gold
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,571
İsim
Enes
Instagram
@stereocrypex
Steam
✪SoloTürk
Twitter
rulerkoala
Discord
stereohearts#1401
Beyler (hanımlar da yardımcı olabilir :d) 2002'liyim geçen sene okulu bitirdim ve mezuna bıraktım 1.2m sıralama yaptığım için. Bu sene 715k sıralama yaptım ve bulunduğum şehirde Bilgisayar Programcılığı bölümü tutuyor. Babam da bu sene durumum biraz daha iyi istersen seni dershaneye gönderebilirim diyor. Ben yine bilgisayar ve yazılımla alakalı bir bölüm istiyorum ama. Şimdi sorum şu; sizce dershaneye mi gideyim bu sene de üniversiteye gitmeyip, yoksa Kırıkkale Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı yazıp DGS ile onu 4 yıllığa mı geçirsem? Babamın dediğini yaparsak 1 yılım daha gitmiş olacak. Sizce ne yapmalıyım?
Hayatının geri kalanında pişman olacağına 1 sene daha çabala

Dahası  
Reaksiyon skoru
3,931
İsim
Sir Alex Ferguson
İlgilendiği Kategoriler
Konsol, Eğitim, Yazılım-Kodlama
1 sene daha çalış o sıralamaya gireceğim üniversitede pek bir şey olmaz bence.

Hamit Altıntop

80+ Gold
En İyi Cevap
11
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,863
İsim
Kemallettin Kubat
Dershane ile 1 sene daha git, daha iyisini yapmaya çalış.

NakreS14

80+ Platinum
En İyi Cevap
25
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,071
İsim
Serkan
1 Yılın daha gitsin

-RutHleSs-

80+ Gold
En İyi Cevap
4
715K sıralama ile iyi bir maaş kazandıracak bir iş bulman zor. Bunun için iyi bir üniversiteye gitmen gerek. Bence 1 sene daha düzenli ve sıkı bir çalışma ile gayet güzel yerlere gelinebilir.

ouzz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
461
İsim
Oğuz Yaka
Instagram
ouz.y
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hayatının geri kalanında pişman olacağına 1 sene daha çabala
Dershane ile 1 sene daha git, daha iyisini yapmaya çalış.
1 Yılın daha gitsin
1 sene daha çalış o sıralamaya gireceğim üniversitede pek bir şey olmaz bence.
Sayısalım baya kötü bu arada 4 yıllık Bilgisayar Mühendisliği ya da Yazılım Mühendisliği gelmesi çok çok zor

Yseyrek

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
173
İsim
Yasin Seyrekoğlu
bence dershaneye gerek yok benım şahsi fikrim kendin evde çabalarsan daha iyi sonuçlar gorursun kendin çalışmadıktan sorna dershaneye gıtsende degısmez

ouzz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
461
İsim
Oğuz Yaka
Instagram
ouz.y
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
715K sıralama ile iyi bir maaş kazandıracak bir iş bulman zor. Bunun için iyi bir üniversiteye gitmen gerek. Bence 1 sene daha düzenli ve sıkı bir çalışma ile gayet güzel yerlere gelinebilir.
Bilgisayarla alakalı bölümlerde özellikle de yazılımda ilk 50k dışındaki üniversitelerin diplomaları önemsiz diyorlar. Tamamen kendini geliştirmene bağlı iş bulman yani 2 yıllık bölüm bitirip üzerine CSS HTML Python Java gibi diller ve yabancı dil öğrendiğin zaman kolaylıkla iş bulabilirsin diyorlar.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ve ben zaten 4 yıllık yapmayı düşünüyorum DGS ile

Dahası  
Reaksiyon skoru
210
İsim
seni hiç alakadar etmez
bir arkadaşım vardı ilk yıl barajı geçemedi 4 yıllık mimarlıgı yetenek bölümüyle alan bir üniversiteye parayı basıp gitti, başka bir arkadaşım da tıp istiyodu ama 350 puanı geçemiyodu 3 yıl sınava girdi en son 4. ye de hazırlanıyordu. Bu senin vermen gereken bir karar

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
715k yaptığına göre derslerin iyi değilmiş zaten. DGS'de iyi puan alabilceğini düşünüyorsan 2 yıllık okuyup DGS ile 4 yıllığa geçebilirsin.

ouzz

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
461
İsim
Oğuz Yaka
Instagram
ouz.y
715k yaptığına göre derslerin iyi değilmiş zaten. DGS'de iyi puan alabilceğini düşünüyorsan 2 yıllık okuyup DGS ile 4 yıllığa geçebilirsin.
1 yıl dershaneye gideceğime DGS çalışırım diyorum ben de zaten

Emirhandkee

80+ Titanium
En İyi Cevap
45
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,044,486
Üyeler
165,683