Alıntıyı görüntüle
Evet arkadaşlar gelelim fasulyenin faydalarına.
Öncelikle incelemem tamamen tarafsız son 3 yılda tam tamına 121 Playstation, Xbox, Pc, Switch oyunları bitiren biri olarak konuşucam ayriyeten 3 yaşından beri babamın oyunculuk sevdası neticesiyle oyun oynayan biri olarak konuşucam tekrar ediyorum tamamen tarafsız bir inceleme olucak.
Oyunu toplam 6 saat oynadım beni ilk başta fazlasıyla etkiledi hikayesi olsun oyunun sunduğu dünya olsun silah geliştirme gemi geliştirme görsel verdiği zevk olsun çok çok hoşuma gitti asla küçümsenecek aşağılanacak bir iş yok hatta şaheser denilebilecek bir iş duruyor karşımızda hataları var mı var eksik taraflarıda var lakin yapılan yorumlara bakınca insan üzülüyor.
Not: İncelemem ilk 6 saatin deneyimidir ilerleyen saatlerde değişe
bilir.
Olumlu Yönleri ve Güzel Yaptığı işler:
- Atmosferi fazlasıyla çekici gezegen tasarımları olsun sunduğu görsel şölen olsun mükemmel denilecek kıvamda
- Grafikleri iç açıcı lakin çok üst düzey değil.
- Yüz modellemeleri yeni nesile hitap ediyor fazlasıyla gerçekçi. Göz hareketlerini bu bakışları başka hiç bir npc de görmedim açıkçası. (Buglu şaşırmış yüzler hariç)
- Hikayesi içine çekiyor gerçekten ne olacağını merak ediyorsun.
-En muazzam en güzel özelliği ise gerçekten açık bir evren. Evet açık bir evren dünya değil tüm gezegenlere inmedim eminim 70'den 80'den fazla gezegen var diye düşünüyorum inilebilecek. Bu durumda insanı uçsuz bucaksız bir oyunmuş gibi hisetiriyor.
- Bir önceki madde de onca gezegen olduğunu söylemiştim evet hepsinde bir şeyler çıkıyor dostummm, korsanlar koloniler yan görevler, npc görevleri, kelle avcılığı görevleri ne ararsan var. (Bakınız bu çok büyük bir iştir)
- Silah geliştirme özellikleri çok güzel incini cincini ayarlayarak en mükkemel silahı yapmaya çalışıyorsun seçenekler çok fazla.
- Demişlerdi ya 2 yıl önce uzayda geçen Skyrim diye gerçekten de öyle ve acayip büyüğü şaşırttı o açıdan beni.
-Yapay zekanın iyi olması dikkatli oynamaz iseniz yamuluyorsunuz hemen.
- Optimizasyonun iyi olması bazı arkadaşlar çok karşı çıkacak eminim gram bug almadım ve gram optimizasyon sıkıntısı çekmedim bence optimizasyon sıkıntısı çeken arkadaşların vram'i yetmiyor oda optimizasyondan değil diye düşünüyorum yüksek sistem istiyor yani.
- Gösterileni vermesi (Bazı arkadaşlar balon falan diyordu alakası yok reklamı yapılan oyunda buydu tam yapmış adamlar.
- Uzun oynama süresi
- Game pass ile neredeyse bedava olması
- Uzun hikayesi neredeyse 20 saat sadece ana hikayesi bulunuyor yan görevler muhtemelen 2 tane falan Witcher 3 gibi duruyor.
- Güzel yazılmış metinler.
Kötü Yönleri:
- Oyun moturunun değişmemesi ve hantallığı. Merak etmeyin Fallout 4 veya Skyrim'in aynısı değil rutuşlanmış ama aynı oyun moturu ne yazık ki.
- Vuruş hissiyatının kötülüğü gerçekten kötü bir vuruş hissiyatı var.
- Menü ve oyun içi eşya kullanımının fazla karışık gelmesi daha basitleştirilebilirdi, neyi öğreneceğini şaşırıyor insan.
- Gemi kontrollünün zorluğu.
- Silah değişimin envanterden seçilmesi.
Değinilmesi gereken konular:
Ps cilerin oyuna gereksiz saldırması forum dışı olarak konuşucam tamamen metacritic girerseniz görürsünüz zaten böyle mükkemel bir oyunu böyle aşağılamamak gerek düşünüyorum bakınız tüm ps oyunlarını oynadım neredeyse Gow ragnarok hariç çoğu yapımından iyi olmasına rağmen örnek vermeyeceğim o sebeple 10 oyunu var ise 8'inden 9'undan daha iyi bir yapım 10'undan ise daha büyük bir yapım evet gerçekten hiç bir ps oyunu bu kadar büyük değil isterseniz örnek yazabilirsiniz. Ne olur tarafsız yaklaşın arkadaşlar. Bu arada en sevdiğim oyun bir Ps oyunudur benim "Tlou 2013" ama doğru söz doğru sözdür arkadaşlar rekabetten her zaman müşteri karlı çıkar
Not: Oyun hakkında ipucu oyun hemen gireyim mevzulara dalayım bir oyun değil öğrenmesi biraz zor ve karışık bir yapısı var ne yazık ki örnek Death Stranding gibi alışması zaman alıyor.
Tamamen şahsi görüşüm:
Ben bu kadar büyük bir oyun oynadığımı hatırlamıyorum arkadaşlar yan görev fazlalığı ve çeşitliği nereden ne çıkacağını bilmememiz beni şaşırttı aynı duyguyu bir Witcher 3 ve Skyrim'de hissetim ayriyeten oyunun akıcılığı mükemmel 1 saat gibi geliyor lakin 3 saat geçmiş şaşıyorsunuz çok mükemmel bir iş çıkartmışlar açıkçası.