ahmetefdal
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 16
- İsim
- Ahmet Efdâl
Arkadaşlar Merhaba. yakın zamanda sistemimin ekran kartı kartı ve ssd si hariç tüm parçalarını yükselttim. İşlemcim Ryzen 7 7800x 3d ve Anakart olarak MSI MB PRO A620M-E AM5 DDR5 6000MHZ(OC) anakartını aldım. toplam 2 ram slotu var bu anakartın. ilk başlarda bütçem kalmadığı için sadece 1 adet ''Kingston 16GB Beast Siyah 5200Mhz CL36 DDR5 AMD EXPO Single Kit Ram'' satın alıp sistemi kurdum. hiçbir sıkıntı olmadan gayet güzel bir şekilde kullandım 1 hafta. Daha sonra bütçem olunca aynı ramden 1 adet daha aldım ama aynı mhz olandan bulamadığım için 5600Mhz olanından aldım. birinin MHZ si 5200 olduğı için diğerinin de otomatik 5200Mhz de çalışacağını bildiğim için sorun etmedim. Toplam 32 Gb ram takılı şu anda ramler çalışıyor ve 32 gb ram olarak sistemde görüyorum. ama 2. rami taktığım günden beri nerdeyse her gün başlığa yazdığım bu hatayı alıyorum. resmini de yükledim zaten ek'ler kısmına. Bu ekran geldikten sonra F1 e basıp biosa gidip hiçbir ayarı değiştirmeden çıkınca windows geliyor eskisi gibi çalışıyor bi sıkıntı olmuyor ama bazen pc yi yeniden başlatmak istediğimde yine bu hata geliyor. nasıl düzelteceğimi bilmiyorum. farklı mhz olduğu için mi 2 ram bu hatayı alıyorum diyorum ama sanmıyorum. biosum güncel anakartı alır almaz son sürüme güncelledim. lütfen yardımcı olur musunuz? çok teşekkür ederim