Yazın çok uzun olduğu için bir cümleni alıntıladım.Gençler çok yanlış yoldasınız çok .
Osmanlı tamamen Eğitimsiz, cahil bir halkla doluydu. Eğitimli bir halk zaten koltuk kavgasına izin vermez.
Yazın çok uzun olduğu için bir cümleni alıntıladım.Gençler çok yanlış yoldasınız çok .
Yazın çok uzun olduğu için bir cümleni alıntıladım.
Osmanlı tamamen Eğitimsiz, cahil bir halkla doluydu. Eğitimli bir halk zaten koltuk kavgasına izin vermez.
Arkadaşım ben bunu deyip gidip Monarşiyi savunmam zaten. Monarşi için ilk Eğitimli bir halk gerek. Bunu anlatmaya çalışıyorum. Sanki bir önceki dediğimden habersizmişim gibi bir davranış gösteriyorsun.Türkiye Cumhuriyeti ; cahil nüfusun çoğunlukta olduğu ; ülkeler sıralamasında ; ilk sıralardadır .
Okuduğunu anlamada / oran , ayrıca Türkiye ' de %40 ve geçkin nüfus .. Kendi dilleri olan Türkçe dilinde ; okuduğunu anlamada ; sıfırdır .
Ayrıca 0,1 gibi bir kitap okuma oranıyla ; Dünya ' da doksanıncı falan sıralardayız .
Sence ?
Kesinlikle çok haklısınız. Belki bilirsiniz, Divan türü şiirleri. Orada Arapça, Farsca ve Türkçe'nin karışımından oluşan bir karma dil kullanılarak yazılan şiirlerdir. Osmanlıca olarakta bilinir. Hanedan üyeleri ve saraylarda çalışan kişiler hariç hiç kimse konuşamazdı bu dili. Hanedan üyelerinden herkes en az 3 dil bilirken halk okuma yazmayı bile bilmiyordu. Bu yüzden a'dan z'ye bütün her şey Osmanlı Hanedanı'na bağlıydı. Halkın hiçbir şeyde yetkisi yoktu zaten..Eğitimsiz, cahil bir halkla doluydu.
Tabi bunda da haklı olabilirsiniz. Şuan yazacak bir şey bulamadım.Arkadaşım ben bunu deyip gidip Monarşiyi savunmam zaten. Monarşi için ilk Eğitimli bir halk gerek. Bunu anlatmaya çalışıyorum.
Vallahi Osmanlı son döneminde, padişahlar sarayında altın mücehverli kılıçlarıyla hatun kovalamayıp orduya yatırım yapsaydı bence günümüzde hala daha Osmanlı yaşıyor olurdu. Ordunun adam akıllı giyecek bir kıyafeti bile yoktu, düşün. 1. Dünya savaşında biraz modernizasyon yapmaya çalıştık sonra yine suyun dibini boyladık. Ayrıca Matbaanın geç gelmesi, Osmanlının Batıyı ve Teknolojik gelişmeleri takip etmemesi gerek Teknolojik Cahilliği, Gerek bilinç cahilliğinin göstergesiydi.Kesinlikle çok haklısınız. Belki bilirsiniz, Divan türü şiirleri. Orada Arapça, Farsca ve Türkçe'nin karışımından oluşan bir karma dil kullanılarak yazılan şiirlerdir. Osmanlıca olarakta bilinir. Hanedan üyeleri ve saraylarda çalışan kişiler hariç hiç kimse konuşamazdı bu dili. Hanedan üyelerinden herkes en az 3 dil bilirken halk okuma yazmayı bile bilmiyordu. Bu yüzden a'dan z'ye bütün her şey Osmanlı Hanedanı'na bağlıydı. Halkın hiçbir şeyde yetkisi yoktu zaten..
Arkadaşım ben bunu deyip gidip Monarşiyi savunmam zaten. Monarşi için ilk Eğitimli bir halk gerek. Bunu anlatmaya çalışıyorum. Sanki bir önceki dediğimden habersizmişim gibi bir davranış gösteriyorsun.
Kesinlikle çok haklısınız. Belki bilirsiniz, Divan türü şiirleri. Orada Arapça, Farsca ve Türkçe'nin karışımından oluşan bir karma dil kullanılarak yazılan şiirlerdir. Osmanlıca olarakta bilinir. Hanedan üyeleri ve saraylarda çalışan kişiler hariç hiç kimse konuşamazdı bu dili. Hanedan üyelerinden herkes en az 3 dil bilirken halk okuma yazmayı bile bilmiyordu. Bu yüzden a'dan z'ye bütün her şey Osmanlı Hanedanı'na bağlıydı. Halkın hiçbir şeyde yetkisi yoktu zaten..
Osmanlı Hanedanı'ndan yenilikçi çok az padişah çıktı. Bunlara da halkın neler yaptığını biliyorsunuzdur. 4. Murat, 2. Osman.. Galiba biz Türkler hiçbir zaman gelişemeyiz. Şuan 7 bağımsız devlet var hepsi demokrasiyle yönetiliyor (güya) ve hepsinin gerek ekonomik gerek yaşam standartları bakımından durumları ortada..Osmanlının Batıyı ve Teknolojik gelişmeleri takip etmemesi gerek Teknolojik Cahilliği, Gerek bilinç cahilliğinin göstergesiydi.
Osmanlı Hanedanı'ndan yenilikçi çok az padişah çıktı. Bunlara da halkın neler yaptığını biliyorsunuzdur. 4. Murat, 2. Osman.. Galiba biz Türkler hiçbir zaman gelişemeyiz. Şuan 7 bağımsız devlet var hepsi demokrasiyle yönetiliyor (güya) ve hepsinin gerek ekonomik gerek yaşam standartları bakımından durumları ortada..
Osmanlı yıkılma aşamasında kısa süreli Meşrutiyet ile yönetildi sadece.Osmanlı devleti , Meşrutiyet denilen örneğiyle ; anayasal monarşi şeklinde yönetildi ve sonuç ne oldu ?
Osmanlı yıkılma aşamasında kısa süreli Meşrutiyet ile yönetildi sadece.
Onun dışında Mutlak Monarşi ile idi.
Yıkılma sürecinin yönetim şekliyle de alakadı yok.
4. maddeyi satacağım.4. maddeyi kaldırırız.
Kaldırırız derken yanlış anlaşılmasın la
4. maddeyi satacağım.
Birileri Cumgurbaşkanı seçilip zevk ile 4 yıl geçirmek için halka yalan söyler ve başa gelince bir şey yapmaz.Kimse de şunu demez ! Arkadaşlar bu sorununun çözümü için mesele tüm yönleriyle ele alınmalı ! Bütün seçenekler her şey masaya yatırılmalı !
Nesnel ve kesin bilimsel gerçeklerle desteklenmeli ! Bunla akalı eylem planları sahada hayata geçirilmeli ! Mesele bilimsel ve nesnel her şeyiyle ele alınmalı !