hocam yardıma ihtiyacı var soruları hallettirip öğrenmeye çalışıyorburası okul değil kanka.
ben bu forumda okul testleri diye bir konu başlığı göremedim nedense? benim görmediğim bir başlık mı var?hocam yardıma ihtiyacı var soruları hallettirip öğrenmeye çalışıyor
hoşgörelim
bilgin yoksa cevap verme çık konudan neden boş yapıyosun?ben bu forumda okul testleri diye bir konu başlığı göremedim nedense? benim görmediğim bir başlık mı var?
öyle bir başlık olmadığı için hoşgörelim yazdımben bu forumda okul testleri diye bir konu başlığı göremedim nedense? benim görmediğim bir başlık mı var?
Tam tersi olacak R1 5 , R2 10 amper.Alıntıyı görüntüle
Ana kol akımı 15, R1 kolunda 10 ve R2 kolunda 5 amperdir.
Boşver hocam kapatıyorum konuları.öyle bir başlık olmadığı için hoşgörelim yazdım
insanlar çoğu konuda yardıma ihtiyaca duyabilir
okul testi değil bunlar
elektrik devresi bu arada
konu da güzel bir yere açılmış
müfredatta var diye okul testi olmuyor bunlar
fizik dalına ait elektrik devreleri
Hocam bana cevap değil nasıl çözüldüğü lazım.Tam tersi olacak R1 5 , R2 10 amper.
5. Soru şu şekilde.
4. soruda 6 ile 12 eşdeğeri 4 o 4 ile de 8in eşdeğeri 12 olur devre eşdeğer direnci 12 bulunur pil voltu 48 dolayısıyla v=irden anakol akımı 4 gelir ilk dirençten 4 geçer sonra da paralel olan 6 ile 12ye dağılırken de dirençleriyle ters orantılı dağılır yani birine k diğerine 2k dersin 3k=4 k=4/3 12lik dirence 4/3 diğerine de 8/3 akım gider