R1 direnci 5 diye anladım ve öyle çözüyorum .Beyler şu soruyu çözebilecek varmı beynim yandı 2 saattir.
Alıntıyı görüntüle
Birde nasiş çözüldüğünü anlatıtsanız veya bir kaynak verirsenix çok mutlu olurum.
Bi dakka verdiğim cevabi komple unutR1 direnci 5 diye anladım ve öyle çözüyorum .
Öncelikle E2 20v olduğuna göre ve geçen akım 2A olduğu için R2 direnci 10volttur.
R1 +R2 =15volt oldu .
R3=13volt olur.
Teşekkür ederim hocam minnettarım. Bu kpnu hakkında bir kaynak bikiyorsanız yazarmısınız? 20 gün sonra sınavım var.R1 direnci 5 diye anladım ve öyle çözüyorum .
Öncelikle E2 20v olduğuna göre ve geçen akım 2A olduğu için R2 direnci 10volttur.
R1 +R2 =15volt oldu .
R3=13volt olur.
Ne oldu hocam?R1 direnci 5 diye anladım ve öyle çözüyorum .
R1 +R2 =15volt oldu .
R3=13volt olur.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Bi dakka verdiğim cevabi komple unut
Ne oldu hocam?R1 direnci 5 diye anladım ve öyle çözüyorum .
R1 +R2 =15volt oldu .
R3=13volt olur.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Bi dakka verdiğim cevabi komple unut
Hepsi toplam E ye eşit olacağı için .Beyler şu soruyu çözebilecek varmı beynim yandı 2 saattir.
Alıntıyı görüntüle
Birde nasiş çözüldüğünü anlatıtsanız veya bir kaynak verirsenix çok mutlu olurum.
Teşekkürler hocam. Bildiğiniz kaynak varmı çalışmak için.Hepsi toplam E ye eşit olacağı için .
Öncelikle geçen akım 2A R2 direncide 20V olduğu için R2 direnci 10 ohm.
Daha sonra R1 direnci 5 ohm olduğu için geçen akımla çarparak onunda E değeri 10Volt oluyor.
Toplam olarak.R1+R2 =15 ohm E1+E2=30v
Geriye 8volt kaldığı için geçen akımda 2A olduğu için R3 =4 ohm
Doğru çözüm bu. Kaynak olarak da internette kirşof akım kanunu yaz her türlü örnek varHepsi toplam E ye eşit olacağı için .
Öncelikle geçen akım 2A R2 direncide 20V olduğu için R2 direnci 10 ohm.
Daha sonra R1 direnci 5 ohm olduğu için geçen akımla çarparak onunda E değeri 10Volt oluyor.
Toplam olarak.R1+R2 =15 ohm E1+E2=30v
Geriye 8volt kaldığı için geçen akımda 2A olduğu için R3 =4 ohm
Link atılıyor mu buraya bilmiyorum o yüzden atmıyorum su an Diyot.net diye site var doğru akım ve devre analizini konusu bi bakabilirsin istersen.Baktım hocam fakat bu soru tipini hiç görmedim. Yinede teşekkürler bir yükten kurtardınız beni.
Uçak motor/gövde bakım/onarım hocam. Link atmak serbest hocam.Link atılıyor mu buraya bilmiyorum o yüzden atmıyorum su an Diyot.net diye site var doğru akım ve devre analizini konusu bi bakabilirsin istersen.
Birde ne okuyorsun hangi bölümü okuyorsun merak ettim
https://diyot.net/dogru-akim-devre-analizi-ornek-soru-ve-cevaplari/Uçak motor/gövde bakım/onarım hocam. Link atmak serbest hocam.
Teşekkürler hocam.https://diyot.net/dogru-akim-devre-analizi-ornek-soru-ve-cevaplari/
O zamn buyur. Anladım kolay gelsin.
Teşekkürler hocam.basit çöz direk
v=ir eşdeğer direnç 38=2r den 19 gelir ortadaki dirençten 2 akım geçtiğini biliyoruz dolayısıyla voltu 20 ise v=ir den r si 10 gelir r2=10 bulduk son olarak r3ü bulmak istiyoruz seri dirençlerin dirençlerinin sayısal toplamı eşdeğer direnci veriyor baştaki r1 5 verilmiş r2 10 bulduk r3 4 olmalı ki eşdeğer başta bulduğumuz 19 değerine eşit olsun bu şekilde basit bir soru